Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

11-12-2019

Accept - Blind Rage
Jaar van release: 2014
Label: Nuclear Blast Records
Accept - Blind Rage
Het veertiende studioabum van het Duitse Accept zag onlangs het levenslicht, wederom onder productionele leiding van Andy Sneap, die inmiddels een net zo vaste Accept-producer is geworden als het duo Dieter Dierks/Michael Wagener dat was in de tachtiger jaren. Sinds de herrijzenis in 2009 met de Amerikaanse zanger Mark Tornillo ging het de heren voor de wind, en het logische vervolg op Blood Of The Nations en Stalingrad is het nieuwste wapenfeit waar we de heren op mogen gaan afrekenen.

Met Stampede laat men in ieder geval direct de tanden zien. Tornillo is er in geslaagd om voorganger Udo Dirkschneider op een prima manier te vervangen. De energie van dit nummer is een mooie voorbode voor de rest. Dying Breed met name is een ode aan de grote rock- en metalbands uit de vorige eeuw (waar Accept zichzelf onder schaart, maar ook Motörhead, gezien de tekst "ace of spades" wordt gebruikt). Mooi om te horen is dat Accept anno 2014 erin slaagt om, in lichte tegenstelling tot vroeger, meer diversiteit aan de dag te leggen. Niet alleen qua tempo maar ook qua karakter. Het duurt namelijk tot het fraaie Trail Of Tears tot de vijfde versnelling er weer eens op gaat.

Wanna Be Free is een regelrechte aanklacht tegen het oorlogsgeweld waar de Verenigde Staten bij betrokken zijn. Eén die waarschijnlijk uit de koker van Tornillo komt, met een heerlijke emotionele solo van Wolf Hoffmann. Voor mij één van de verrassingen op deze cd is Bloodbath Mastermind dat geheel volgens de klassieke Accept-receptuur is geschreven. Zo ook de uitstekende afsluiter Final Journey waar de temporegisters weer lekker worden opengetrokken, en een klassiek huzarenstukje à la Metal Heart (uit Edvard Grieg's Peer Gynt suite) wordt geherintroduceerd.

Accept heeft met Blind Rage een prima album afgeleverd met aardig wat afwisseling in de songs, die misschien niet allemaal even sterk zijn, maar er zijn meer dan voldoende momenten waarop de fan goedkeurend zal meeknikken en meedeinen op vertrouwde én nieuwe invalshoeken. Rode draad is de power, die Accept al decennia kenmerkt. Die is niet verloren gegaan, en de band kan dit tot eind november over de halve aardbol tijdens hun tour gaan bewijzen.

Tracklist:
1. Stampede
2. Dying Breed
3. Dark Side Of My Heart
4. Fall Of The Empire
5. Trail Of Tears
6. Wanna Be Free
7. 200 Years
8. Bloodbath Mastermind
9. From The Ashes We Rise
10. The Curse
11. Final Journey

Score: 84 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 25 augustus 2014

Koop dit album in

Meer Accept:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Accept - Blind Rage
Reactie van appie op 25-08-2014 om 16:04u
Score: 65 / 100

muzikaal een heel puike cd maar de helft van de nummers wordt ontsiert door die irritante koortjes en samenzang.
in de jaren 80 was dat af en toe maar nu komen ze er op de helft van de nummers mee terug.
ook tekstueel is het soms wel erg simpel en erg puberaal (dying breed).
gelukkig ook nog een aantal hele sterke nummers maar als ik accept wil horen zet ik breaker of restless and wild wel op.

Accept - Blind Rage
Reactie van Callahan op 25-08-2014 om 19:50u
Score: 65 / 100

Tornillo zingt in ieder geval een stuk beter dan Udo Kotsschneider met zijn speenvarken-gegil. Verder is de muziek best oké, maar ook niet meer dan dat, dikke 6 dus

Accept - Blind Rage
Reactie van Metal Meepy op 25-08-2014 om 21:17u
Score: 58 / 100

2014 is voor mij hard op weg het beste metal jaar ooit te worden, maar deze plaat draagt daar zeker niet aan bij. Brrr... Ik sluit me helemaal aan bij de commentaren hierboven.

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 25-08-2014 om 22:09u

bij lords of metal ook een hoog punt wie heeft nu gelijk?

Accept - Blind Rage
Reactie van Den pompert op 25-08-2014 om 23:00u
Score: 60 / 100

Vreselijk

Accept - Blind Rage
Reactie van DF op 26-08-2014 om 09:52u
Score: 90 / 100

Metalfans?

Accept - Blind Rage
Reactie van 666 op 26-08-2014 om 16:44u
Score: 40 / 100

Wat een bagger

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2014 om 23:13u

zeer goed.

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2014 om 23:14u

ja vind ik ook.

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2014 om 23:31u

de nieuwe nummers zijn schitterend.

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2014 om 23:32u

ik snap niet dat iemand bagger schrijft.

Accept - Blind Rage
Reactie van Erik op 27-08-2014 om 14:11u
Score: 75 / 100

wel mooi dat je er 'n mooie dvd bij krijgt, met maar liefst 22 nummers die super klinken !

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 28-08-2014 om 00:45u

schitterend.

Accept - Blind Rage
Reactie van Likkoekje op 28-08-2014 om 07:53u
Score: 90 / 100

Teringtyfus wat een vette plaat zeg, ik krijg er spontaan een harde pik van!

Accept - Blind Rage
Reactie van Rene op 28-08-2014 om 22:26u
Score: 85 / 100

Gewoon een vette plaat , degelijke teutonenrock , klinkt als de spreekwoordelijke klok en het swingt ! Eindelijk gaat men weer richting de oude Accept , de vorige schijf vond ik duidelijk minder maar deze is gelijk aangeschaft ... fraai artwork ook .

Accept - Blind Rage
Reactie van Een Metalfan op 28-08-2014 om 23:25u

goed besproken Hans.

Accept - Blind Rage
Reactie van de pomper op 09-11-2014 om 17:04u
Score: 87 / 100

Spijkergoede plaat.
Als je dit bagger noemt, rot dan een eind op gaat naar biejonsee luisteren eikel.
En de rest van de criticasters kan zich beter geen metalfan noemen.