Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Generation Kill - We're All Gonna Die
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records

Generation Kill - We're All Gonna Die

Twee jaar geleden debuteerde Generation Kill met het zeer verdienstelijke Red White And Blood. Een album doorspekt met old school thrash in de leest van Slayer, Anthrax, oude Metallica en Exodus. Niet geheel verwonderlijk dat Rob Dukes van laatstgenoemde tevens frontman is van deze band. Samen met Rob Moschetti, Jason Trenczer en Jim DeMaria is nu de tweede plaat uit: We’re All Gonna Die .

Hoewel de titel onheilspellend is, zegt dit doemscenario niks over de kwaliteit. Van kop tot staart is het wederom een uitstekende plaat geworden. Opener Born To Serve zet meteen de toon voor de rest van het nieuwe repertoire. De stijl is weinig veranderd ten opzichte van Red White And Kill ; de liefde voor snoeiharde thrash, doorspekt met hardcoreinvloeden is hoorbaar. Wel wordt het tempo wat vaker omlaag geschroefd, wat zelfs een tikkeltje doom-achtig aandoet. Echter dient dit voornamelijk een voorbode voor hele kundige versnellingen, breaks en solo's. Het manische gebrul van Dukes maakt het plaatje compleet.

Generation Kill heeft niet het levenslicht gezien om de metalwereld nieuw leven in te blazen. Verwacht dus absoluut geen baanbrekend materiaal. Wat we wel hebben is een groep uiterst ervaren muzikanten die weten hoe een goede plaat in elkaar hoort te steken. Over de gehele lengte blijft het stabiel en kwalitatief hoogstaand. We're All Gonna Die is een hele fijne metalplaat geworden. Geen compromissen, gewoon keihard spelen. Daar ligt de kracht van de band.

Tracklist:
1. Born To Serve
2. Prophets Of War
3. Self Destruction
4. Friendly Fire
5. Carny Love
6. Vegas
7. There Is No Hope
8. We're All Gonna Die

Score: 78 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 20 november 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Generation Kill - We're All Gonna Die
Reactie van Bastiaan op 20-11-2013 om 12:55u
Score: 75 / 100

Sterke plaat, ik vind juist de dynamiek van de band erg sterk en ben verrast door de (relatief) vele rustige passages.

Generation Kill - We're All Gonna Die
Reactie van Marcel op 25-11-2013 om 12:40u
Score: 80 / 100

Sterk album wat lekker wegluisterd!