Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Generation Kill - Red White And Blood
Jaar van release: 2011
Label: Season of Mist
Generation Kill - Red White And Blood
De invasie van Irak door de Verenigde Staten in 2003 is een rijke inspiratiebron voor menig artiest en band gebleken. Met name de nutteloosheid en de gevolgen van deze oorlog komen vaak terug in nummers. Generation Kill is een band die zich bij deze groep aansluit. Sterker nog: de naam alleen al verraadt veel over de thematiek. Zonder meer verwijst deze naar het gelijknamige boek van Rolling Stone-journalist Evan Wright, die zijn ervaringen als oorlogscorrespondent in Irak opschreef. Al heeft deze debuutplaat van de band weinig met de inhoud van het boek zelf te maken. Red White And Blood handelt over een getraumatiseerde soldaat die na zijn terugkeer van het front een seriemoordenaar wordt.

Generation Kill is eerder dit jaar opgericht door Exodus-frontman Rob Dukes en heeft onder andere veteranen als drummer Sam Inzerra (Mortician) en bassist Rob Moschetti (ex-Pro-Pain en M.O.D.) in de gelederen. Kortom: genoeg ervaring om met een strakke metalplaat op de proppen te komen. En dat is zeker gelukt. Red White And Blood zit vol met oldschool thrash in het straatje van oude Metallica, Anthrax en Slayer, met verder sterke hardcoreinvloeden. Het is een album waar bijna non-stop op een moordend tempo wordt gespeeld. Het klinkt fris, snoeihard en bovendien erg energiek.

Red White And Blood heeft een constant hoog niveau. Maar Feast For The Wolves, dat heerlijke tempowisselingen heeft, het furieuze Depraved Indifference en de titeltrack, dat met het overduidelijke legerthema en de verrassende Stars And Stripes-solo aan het einde een hele interessante toevoeging heeft aan de muziek, zijn bij uitstek de absolute knallers op het album. Slow Burn, de ballad Dark Days en de overbodige Nine Inch Nails-cover Wish hadden daarentegen gerust geschrapt kunnen worden en voegen werkelijk niks toe aan de rest van de nummers.

Voor de rest heeft Generation Kill een zeer goed album afgeleverd. Energiek, hard en strak; drie woorden die deze plaat perfect beschrijven. De platenmaatschappij benadrukt dat het hier zeker niet om een zijproject gaat. Ik ben daarom benieuwd wat voor vervolg de band hieraan gaat geven. Red White And Blood is hoe dan ook een aanrader voor menig thrash- en hardcoreliefhebber. Prima plaat.

Tracklist:
1. Hate
2. Red White And Blood
3. Feast For The Wolves
4. Self Medicating
5. Depraved Indifference
6. Slow Burn
7. Section
8. Walking Dead
9. Dark Days
10. Let Me Die
11.Wish (Nine Inch Nails-cover)

Score: 75 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 19 oktober 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Generation Kill - Red White And Blood
Reactie van Bastiaan op 19-10-2011 om 11:29u
Score: 68 / 100

Ik kon hier weinig mee...

Generation Kill - Red White And Blood
Reactie van metal dude op 19-10-2011 om 21:24u
Score: 84 / 100

Matthijs is lovend over deze band maar een 7,5 vind ik Generation Kill te kort doen.

Metal dude

Generation Kill - Red White And Blood
Reactie van Old Mhb op 20-10-2011 om 08:27u
Score: 85 / 100

Idd, deze schijf verdient een hogere score