Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Testament - Dark Roots Of Thrash (dvd)
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records

Testament - Dark Roots Of Thrash (dvd)

Goede thrashbands zie ik liever live dan dat ik ze op plaat luister. Dat extra randje ruwe hardheid dat de boel net iets levendiger en energieker maakt, zorgt er bij de meeste groepen in dit genre voor dat je echt helemaal uit je dak kunt gaan. Testament is ook een van die bands. Ondanks dat ze door allerlei omstandigheden het een tijdje rustiger aan hebben gedaan, lijken deze Amerikanen weer helemaal terug te zijn met flink wat tours en twee nieuwe studioplaten in de afgelopen vijf jaar. Dark Roots Of Earth kwam midden vorig jaar uit en ook daar hoorde natuurlijk een uitgebreide tournee bij. Een van de beste shows van die tour is binnenkort verkrijgbaar op dvd, dubbel-cd en lp onder de titel Dark Roots Of Thrash.

De show die de groep uitgekozen heeft om op te nemen is een thuiswedstrijd in The Paramount in het Amerikaanse Huntington, New York en heeft een setlist van maar liefst achttien songs die het gehele oeuvre van de groep omspannen. Uiteraard staat de show vooral in het teken van het Dark Roots Of Earth, want er wordt direct goed geopend met Rise Up, en ander recent werk als More Than Meets The Eye, Native Blood en True American Hate. Hoewel ik de laatste paar studioplaten wat tam aan vond doen, laten de doorgewinterde thrashers van Testament hier zien hoe hun muziek echt moet klinken. Lekker hard, ruw en dat beetje extra van een solide liveperformance dat van de goede songs echte knallers maakt. Uiteraard is er ook ruim aandacht voor de vele klassiekers als Trial By Fire, Burnt Offerings en het immer fantastische Practice What You Preach.

Dit alles is duidelijk opgenomen met een aantal camera’s. Een van de grote pluspunten van deze dvd-uitgave is dat de beelden elkaar niet in een idioot tempo afwisselen, maar dat er gekozen is voor lange shots van de bandleden en het publiek. Dit komt het kijkgenot zeker ten goede. Zoals je mag verwachten is de geluidskwaliteit dik in orde, en bovendien doen de heren van Testament hun best om er voor de aanwezigen een feestje van te maken. Het publiek brult vrolijk mee, vormt pits en heeft het overduidelijk naar hun zin. Kortom: een prachtige concertregistratie van een geweldige show, die tevens mooi kan dienen als een best of voor mensen die Testament nog niet zo goed kennen. Als extraatje bevat de dvd-editie nog het verplichte backstagemateriaal en de videoclip van Native Blood.

Tracklist:
1. Intro
2. Rise Up
3. More Than Meets The Eye
4. Burnt Offerings
5. Native Blood
6. True American Hate
7. Dark Roots Of Earth
8. Into The Pit
9. Practice What You Preach
10. Riding The Snake
11. Eyes Of Wrath
12. Trial By Fire
13. The Haunting
14. The New Order
15. Do Not Resuscitate
16. Three Days In Darkness
17. The Formation Of Damnation
18. Over The Wall
19. Disciples Of The Watch
20. Credits

Bonus:
1. Backstage Footage
2. Native Blood (Video Clip)

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 2 oktober 2013

Koop dit album in

Meer Testament:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Testament - Dark Roots Of Thrash (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 04-10-2013 om 11:12u

EINDELIJK!

Testament - Dark Roots Of Thrash (dvd)
Reactie van Buie op 23-03-2014 om 09:10u

Uitmuntende geluidskwaliteit.

Testament - Dark Roots Of Thrash (dvd)
Reactie van frank op 14-12-2014 om 19:10u

gene hoglan