Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Fair Warning - Best And More
Jaar van release: 2012
Label: SPV / Steamhammer Records
Fair Warning - Best And More
Men zegt wel eens dat de auto de melkkoe is van de samenleving. Dat principe hanteert Fair Warning ook in de muziek. Want wat moet je nou denken van een band die zes studioalbums, twee compilaties en met dit album haar vierde (!) live-cd uitbrengt? Ik was niet onder de indruk van het laatste studioproduct Aura maar des te meer van het uit 2006 stammende Brother's Keeper waarop ik een geïnspireerde en fris klinkende band aantrof. Maar goed, de band viert hiermee haar twintigjarige jubileum, om maar eens het best mogelijke excuus aan te voeren.

Dan nu maar deze melkkoe-cd. Fair Warning speelt melodieuze (hard)rock en heeft onder andere de mazzel dat het een prima zanger in de gelederen heeft in de persoon van Tommy Heart, die het muzikale niveau mede omhoog houdt want op dat vlak heb ik weinig op de band aan te merken. Gitarist Helge Engelke met name doet erg leuke dingen op gitaar, zowel op de studionummers als de livenummers. Het songmateriaal is dus zo goed als bekend bij de volgers van de band, ware het niet dat er ergens op een stoffige zolder nog een live-opname werd gevonden van het van Led Zeppelin en Heart bekende Rock And Roll. Helaas moet ik constateren dat iemand een zeer goede reden had om dit op die zolder neer te leggen want het nummer wordt echt tenenkrommend slecht uitgevoerd.

Verder schalt het allemaal wel weer lekker vertrouwd uit de speakers. Verwacht echter verder geen verrassingen, want daar is Fair Warning nooit echt de band naar geweest. Jammer wel dat een kwart van deze dubbelaar bestaat uit live-opnamen, ik had die verhouding graag andersom gezien.

Tracklist:
CD 1:
1. Burning Heart
2. Save Me
3. All On Your Own
4. Longing For Love
5. When Love Fails
6. Angels Of Heaven
7. Out On The Run
8. Don’t Give Up
9. Long Gone
10. Generation Jedi
11. Don’t Keep Me Waiting
12. Still I Believe
13. Heart On The Run
14. Here Comes The Heartache
15. I’ll Be There
16. I Fight
17. The Way You Want It

CD 2:
1. Rock N’ Roll
2. A Little More Love
3. Come On
4. The Heart Of Summer
5. Angel Of Dawn
6. The Call Of The Heart
7. Rain Song
8. Like A Rock
9. Out Of The Night
10. Meant To Be
11. Don’t Count On Me
12. Just Another Perfect Day
13. Light In The Dark
14. Man On The Moon
15. Children’s Eyes

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 januari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Fair Warning - Best And More
Reactie van Een Metalfan op 09-01-2013 om 13:18u

Na hun eerste plaat hebben ze een steeds meer eigen geluid gekregen. Dat komt ook mede door de gitaar van Helge Engelke, die op Uli Jon Roth's Sky gitaar lijkt, waar je heel hoog op kunt spelen (en hij had ook een echte Sky gitaar gleend een tijd van Uli). Ik moet zeggen dat ik de studioalbums: "Rainmaker" (goed gevarieerd), "Go!" (harder, maar ook met de rustigste ballad tot dan toe: "Eyes of a Stranger") en "Four" (mooi geluid en gewoon goed, maar ook hier braken ze niet me door in Europa) het beste vind. De laatste albums heb ik minder gevolgd, maar de live DVD's zijn een aanrader (er bestaat er een van hun stammend uit begin jaren 90 die pas in 2002 echt op DVD kwam en een hele recente "Talking Ain't Enough" met meer dan 30 nummers!).

Er staat een nieuw studio album aan te komen!