Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Fair To Midland - Arrows And Anchors
Jaar van release: 2011
Label: E1 Music
Fair To Midland  - Arrows And Anchors
Soms krijg je een cd in je brievenbus van een groep waarvan je niet eerder hebt gehoord. Dit overkwam me bij Fair To Midland. Op basis van de cover en de naam van de band creëer je een eerste indruk. Bij Fair To Midland was dit folkrock. Hoe mis kun je het hebben. Na de eerste luisterbeurt heb ik mijn mening drastisch moeten bijstellen. Eigenlijk gebeurde dat al bij het tweede nummer (Whiskey & Ritalin), dit spettert uit de boxen. Dit komt ook door de mix van Joe Barresi (Queens Of The Stone Age, Coheed And Cambria, The Melvins). Fair To Midland speelt een mix van stoner rock en stevige melodieuze metal met progressive invloeden waarbij zij uitstapjes maakt naar death en symfonische metal en heeft soms een heerlijke catchy commerciële sound.

Fair To Midland is in een Amerikaanse band, door zanger Andrew Darroh Sudderth en gitarist Cliff Campbell opgericht in 1998. De huidige bezetting is naast Sudderth en Campbell Matt Langley (keyboards), Jon Dicken (bas) en Brett Stowers (drums).
Arrows And Anchors is de vierde studioplaat, de eerste release onder het label E1 Music. Voorgaande releases waren in eigen beheer uitgebracht (The Carbon Copy Silver Lining – 2001 en Inter.Funda.stifle - 2004) en bij label Serjikal Strike Imprint (The Drawn And Quartered EP – 2006 en Fables From A Mayfly: What I Tell You Three Times Is True - 2007).

Arrows And Anchors is het resultaat van een collectief schrijfproces van de bandleden. De kracht die de band uitstraalt is groot. Heavy riffs met een erg solide fundering van bas en drums. Regelmatig weet Fair To Midland te boeien met grote tegenstellingen in de nummers, zoals Rikki Tikki Tavi (geweldige naam) waarbij brute death metal gecombineerd wordt met een zoetig poppy geluid van jaren ’60. Het psychedelische Three Foolproof Ways To Buy The Farm is het buitenbeentje op Arrows And Anchors. Met Coppertank Island heeft de band een potentiële radiohit. Last but not least is de hekkensluiter The Greener Grass, een nummer van meer dan tien minuten. Het nummer is een combinatie van melodieuze rock met progressive rock. Helaas eindigt het nummer eigenlijk al na acht minuten, de resterende tijd is een fading out dat eindigt met kerkorgelgeluiden.

Alles bij elkaar is Arrows And Anchors een nogal uitzonderlijke cd waar Fair To Midland je meeneemt naar diverse sferen waarbij stevige metal de basis is. Voor mij is het een aangename verassing, ik blijf iedere draaibeurt weer nieuwe dingen horen.

Tracklist:
1. Heavens To Murgatroyd
2. Whiskey & Ritalin
3. Musical Chairs
4. Uh-Oh
5. Amarillo Sleeps On My Pillow
6. A Loophole In Limbo
7. Typhoid Mary Sends Her Best
8. Short-Haired Tornado
9. The Upset At Bailey Bridge
10. Rikki Tikki Tavi
11. Golden Parachutes
12. Bright Bulbs & Sharp Tools
13. Coppertank Island
14. Three Foolproof Ways To Buy The Farm
15. The Greener Grass

Score: 82 / 100

Reviewer: Ralph
Toegevoegd: 19 oktober 2011

Fair To Midland - Arrows And Anchors
Reactie van Marco op 20-10-2011 om 10:27u

Dit klinkt zeer fris en verassend, een echt groeialbum.

Fair To Midland - Arrows And Anchors
Reactie van Metal Meepy op 20-10-2011 om 14:33u

Ik denk dat dit voor flink wat luisteraars wel eens de plaat van het jaar zou kunnen zijn. Voor mij is dat 't niet, maar interessant / opvallend is het zeker. Een echte aanrader, dus.

Fair To Midland - Arrows And Anchors
Reactie van Rein op 20-10-2011 om 14:40u

Ik heb deze plaat nog niet goed genoeg gehoord maar het ligt in het verlengde van Fables From a Mayfly. En dat is een briljante plaat. Vooral de zang is van heel bizar niveau. Wat die man allemaal niet kan met zijn stem....pffff, te gek! Ook deze plaat wordt, terecht, weer heel goed gerecenseerd. Dit is een zeer verfrissende band die absoluut niet in een hpkje is te proppen ! Hulde aan FtM !

Fair To Midland - Arrows And Anchors
Reactie van cornie op 22-10-2011 om 12:10u
Score: 90 / 100

Ik ben nu deze CD aan het beluisteren.PRACHTIG wat een wereld zanger ,ik ga hem zeker kopen.

Fair To Midland - Arrows And Anchors
Reactie van Freak op 23-08-2014 om 15:48u
Score: 95 / 100

Geniaal album.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.