Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-08-2020

Skull Fist - Head f The Pack
Jaar van release: 2011
Label: NoiseArt Records
Skull Fist - Head f The Pack
Skull Fist. Toen ik de naam voor het eerst hoorde wist ik al precies wat voor muziek deze band maakt, zonder dat ook maar n noot mijn trommelvlies geraakt had. Oldschool heavy metal zonder ook maar een beetje originaliteit. Toen debuutalbum Head f The Pack (juist ja, inclusief metal umlaut) onlangs op de deurmat viel stond ik dus niet echt te springen om de cd te luisteren. Toch deed ik het.

En wat blijkt? Skull Fist speelt oldschool heavy metal zonder ook maar een beetje originaliteit!

Maar... MAAR...! Maar toch weet Head f The Pack me te pakken. De songs staan bol van de clichs, bij bijna elke riff weet je wat erna komt. De productie klinkt erg oldschool, en past echt perfect bij het album. Het gitaargeluid doet me wat aan Killers denken van een bekende Britse band, en zanger Slaughter kan zich meten met de subtop van het NWOBHM tijdperk. Alleen de constante galm die op de vocalen staat, begint soms wat irritant te worden. Wat soms ook irritant wordt, zijn de tenenkrommende clichs in de teksten. Deze zijn wel precies wat je verwacht bij een band die het wat verstofte genre nieuw leven geeft. De band probeert in ieder geval hard om de vaandeldrager van heavy metal te worden, met nummers als No False Metal, Commit To Rock en het wat dubbelzinnige Get Fisted. Dit alles bij elkaar levert echter wel een uitermate lekker plaatje op, waarbij je al snel je vuist de lucht in slaat en begint te headbangen.

Nederland heeft Vanderbuyst die een frisse wind door het genre blaast, Canada heeft Skull Fist. Het mag dan niet al te origineel zijn, maar in dit geval is dat zeker niet erg.

Tracklist:
1. Head Of The Pack
2. Ride The Beast
3. Commanding The Night
4. Get Fisted
5. Cold Night
6. Tear Down The Wall
7. Commit To Rock
8. Ride On
9. Like A Fox
10. No False Metal
11. Attack Attack

Score: 72 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 31 augustus 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Peter op 31-08-2011 om 13:16u
Score: 75 / 100

24 september op Baroeg Open Air!

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Een Metalfan op 31-08-2011 om 13:37u
Score: 95 / 100

72?
een wat lage score vind ik eerlijk gezegd!
Deze mannen gaan het ver schoppen!

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van cornie op 31-08-2011 om 14:08u
Score: 85 / 100

geweldig dit is helemaal mijn muziek!!

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Elroy op 31-08-2011 om 18:28u
Score: 90 / 100

Heavy metal is BACK! en we zullen het weten ook.

11 september staan ze in de effenaar in eindhoven in verband met de power of metal tour! samen met Sabaton, Grave Digger & Powerwolf.

Dat wordt knallen!

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Metal Meepy op 31-08-2011 om 18:59u
Score: 100 / 100

Hahaha... De ultieme definitie van Heavy Metal... Zo cliche dat het weer goed wordt. Gaat mijn jaarlijst absoluut niet halen, maar is tegelijkertijd buitencategorie! Score zou dus eigenlijk 200/100 moeten zijn, maar dat mag ik niet invullen, helaas.

Skull Fist just made my day...

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van roy op 31-08-2011 om 20:18u
Score: 85 / 100

Heavy metal 'never dies!! Smaakt naar meer.

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Blazedd op 01-09-2011 om 05:36u
Score: 90 / 100

Beste nieuwe band!

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Old Mhb op 01-09-2011 om 10:15u
Score: 80 / 100

Muziek is best ok maar ik ga die vocalen toch gewoon moeten worden. Ik hou niet van hoge vocalen maar deze stoort me net niet.

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van KoenM op 01-09-2011 om 11:37u

Luister het nu voor het eerst op myspace en moet eigenlijk direct aan Enforcer uit Zweden denken. Al vind ik die nog wel een stukje vetter.

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Een Metalfan op 01-09-2011 om 19:09u

score 90

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van best heavy metal op 16-10-2011 om 14:43u
Score: 100 / 100

Skull Fist - Head f The Pack
Reactie van Belgian Thrasher op 05-06-2012 om 19:11u
Score: 99 / 100


U mag uzelf misschien voorstellen als een recensent maar bij Skull Fist gaat u toch de mist in. Een geweldige band, zeker voor de jongere generatie metalheads. Ik vermoed dat u toch al op leeftijd bent en hebt kunnen genieten van alle geweldige bands die in de jaren tachtig over de hele wereld kleine zalen platspeelden, wel niet iedereen had de kans om er toen al bij te zijn. Bij deze: Laat de nieuwe generatie van zowel fans als bands hun ding doen en genieten van elke vorm van genialiteit of deze nu oud of nieuw is.

Bands als Skull Fist houden de scene in leven en aantrekkelijk.