Pit
Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in januari 2023 is uitgebracht?

...And Oceans – As In Gardens, So In Tombs
Ahab – The Coral Tombs
Atrocity – Okkult III
Beyond The Black – Beyond The Black
Black Star Riders – Wrong Side Of Paradise
Death Engine – Ocean
Defy The Curse – Horrors Of Human Sacrifice
Esoctrilihum – Funeral
For I Am King – Crown
Hoplites (Ὁπλίτης) – I Lied
Høstsol – Länge Leve Döden
Imperium Dekadenz – Into Sorrow Evermore
Iravu – A Fate Worse Than Home
Katatonia – Sky Void Of Stars
Killer – Hellfire
Måneskin – Rush!
Obituary – Dying Of Everything
Riverside – ID.Entity
Schavot – Kronieken Uit De Nevel
Thy Darkened Shade – Liber Lvcifer II: Mahapralaya
Twilight Force – At The Heart Of Wintervale
Uriah Heep – Chaos And Colour
VV – Neon Noir
Walg – III
een ander studio-album uit januari 2023

[ Uitslag | Enquêtes ]

  8 februari:
 • Manowar
 • 9 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • 10 februari:
 • Diablo Swing Orchestra
 • Distant en Changing Tides
 • Dream Theater
 • For I Am King en Another Now
 • Sepiroth, Carceri en Buried
 • 11 februari:
 • Dizzy Mizz Lizzy en Jesper Binzer
 • For I Am King en Another Now
 • John Mitchell
 • Smyrna Death Fest
 • 12 februari:
 • Dream Theater
 • Up The Irons (met Dennis Stratton)
 • 13 februari:
 • Rolo Tomassi, Holy Fawn en Heriot
Kalender
Vandaag jarig:
 • Gas Lipstick (HIM) - 52
 • Morgan "Mogge" Löfstedt (Wulfgar) - 40
 • Paul Barker (Ministry) - 64
 • Vince Neil (Mötley Crüe) - 62

Vandaag overleden:
 • Tony Destra (Cinderella) - 1987
Concertreview

Skull Fist, Evil Invaders en Distillator
Op 24 mei 2015 in Naxt Stage, Almelo
Een review door Jeroen
Foto's door Henk Brouwer
De Twentse liefhebber van oldschool metal hoeft zich deze dagen niet te vervelen. Met enige regelmaat programmeert Naxt Stage bands die geen zak geven om trends. De Canadezen van Skull Fist behoren in elk geval tot die categorie met hun door de New Wave of British Heavy Metal-geïnspireerde heavy metal. En de thrashy speed metal van het Belgische Evil Invaders en het Nederlandse Distillator staat ondanks de jonge leeftijd van de bandleden ook met beide benen in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Erg druk is het niet in de Almelose zaal als Distillator aan de bak mag. Het lijkt de thrashmetalband met leden uit Enschede en Hoogeveen bepaald niet te deren. Het drietal gaat er vol voor. Het gezelschap rond zanger/gitarist Laurens Houvast is uitstekend op elkaar ingespeeld door een flink aantal optredens in onder meer Spanje. Zoals verwacht staat de show in het teken van de onlangs verschenen eerste full-length Revolutionary Cells. Een van de betere thrashplaten ooit verschenen op Nederlandse bodem. Effectieve rampestampers als Guerilla Insurgency en Death Strip vormen de juiste ingrediënten voor een vet optreden. Het geluid is vrij goed, al had de gitaar wat vetter mogen klinken. Doordat de band uit drie man bestaat, is de sound wel vrij transparant, waardoor de heftige doch interessante riffs van de zanger goed te volgen zijn. Zijn gilletjes doen weliswaar wat aan Schmier (Destruction) denken, maar storen doet dat niet. Hier staat een band die het met een beetje geluk ver kan schoppen.

Distillator @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

Evil Invaders maakt die slag momenteel ook. De Belgen begonnen evenals hun Nederlandse vrienden van Distillator bij Empire Records, waarna het veel grotere Napalm Records toehapte. Op dat label verscheen dit jaar Pulses Of Pleasure. Prima plaat, al bleek de rauwe energie van de titelloze debuut-ep wat weggepoetst. Dat uitte zich in een professioneler geluid dat wel wat minder spontaan klonk. Op het podium is daar echter niets van te merken. De speed metal van deze eveneens vrij jonge gasten leent zich prima voor wilde livetaferelen. Door het gebrek aan drukte blijven die fratsen uiteindelijk uit, maar het publiek dat wel is komen opdagen, vermaakt zich goed met de vlotte metal. Een voordeel ten opzichte van Distillator is dat Evil Invaders twee gitaristen in de gelederen heeft. Dat maakt de sound toch een stuk voller. Bovendien valt er geen gat tijdens de solo's. Met de energie van een wervelwind maken de Belgen er een stevig feestje van met veel nieuw materiaal. Leuk voor onze zuiderburen ook, want sinds het debuut van Channel Zero en ter ziele gegane groepen als Cyclone, Target en Asphyxia heb ik maar weinig boeiende thrash en speed metal uit België gehoord.

Evil Invaders @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

Het Canadese Skull Fist is heel wat verder van huis, maar lijkt zich goed thuis te voelen in de Almelose zaal. De band heeft dan ook geen reden om onzeker te zijn, want de twee cd's en de ep van de groep mogen er zeker zijn. Door de vele shows is Skull Fist uitgegroeid tot een hecht collectief. In tegenstelling tot de eerste twee bands gooien de Canadezen het over een melodieuzere boeg. Dat uit zich in vele lekkere gitaarsolo's en goed melodieus ritmegitaarwerk. De zingende snarengeselaar Jackie Slaughter is bovendien prima bij stem. Het songmateriaal van de albums Head Öf The Pack en het vorig jaar verschenen Chasing The Dream klinken deze zondagavond uitstekend. Leuk tussendoortje is de cover Angel Witch van de gelijknamige Britse metallegende. Hoewel de muziek van Skull Fist geen originele noot bevat en barst van de clichés, werkt het recept bijzonder aanstekelijk.

Skull Fist @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

De jonge garde heeft het metalen ambacht dus vrijwel net zo goed in de vingers als de grote voorbeelden. Skull Fist, Evil Invaders en Distillator zorgden in elk geval voor een avondje uitstekende metal. Binnenkort mag een vertegenwoordiger van de oude garde aantreden in Naxt Stage. Op 16 juli staat Flotsam And Jetsam namelijk in de zaal.

Skull Fist @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

Met dank aan Henk Brouwer voor de foto's.

Pitfest

Reactie van Ronald op 28-05-2015 om 22:38u


Hele goede review van deze avond !
Erg jammer dat er zo weinig belangstelling was, maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Reactie van S op 28-05-2015 om 22:54u


Het optreden in Baroeg was ook erg vermakelijk!

Reactie van Rens op 29-05-2015 om 08:37u


Hoor helaas nog maar weinig van deze band.

Gezien op de power of metal tour in 2011 in de Effenaar, was zeer vermakelijk!

Reactie van jt op 29-05-2015 om 21:09u


Er is zo ontzettend veel goeds onder de jongere bands, dynamo had er volgens mij ook goed aan gedaan om op het aanstaande festival een tent in te plannen alleen voor het nieuwe. Probeer het maar eens, de ene kant van het terrein jong, plezier en veel nieuws, de andere kant iedere keer het zelfde ouwe liedje wat we al duizend keer eerder hebben gehoord..

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.