Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 01-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Brad Delson (Linkin Park) - 44
 • Chris Poland (Megadeth) - 64
 • Eric Bloom (Blue Öyster Cult) - 77
 • Ikey Owens (The Mars Volta)? - 47
 • Jochem Jonkman (Vanderbuyst) - 40
 • John Densmore (The Doors) - 77
 • Lorenzo Frascaroli (Tystnaden) - 40
 • Roger Peterson (Intwine) - 41
 • Steve Gibb (Black Label Society) - 48

Vandaag overleden:
 • Martin Sharp (illustrator) - 2013
 • Ray Gillen (Badlands) - 1993
 • Richard Coughlan (Caravan) - 2013
Concertreview

Skull Fist, Evil Invaders en Distillator
Op 24 mei 2015 in Naxt Stage, Almelo
Een review door Jeroen
Foto's door Henk Brouwer
De Twentse liefhebber van oldschool metal hoeft zich deze dagen niet te vervelen. Met enige regelmaat programmeert Naxt Stage bands die geen zak geven om trends. De Canadezen van Skull Fist behoren in elk geval tot die categorie met hun door de New Wave of British Heavy Metal-geïnspireerde heavy metal. En de thrashy speed metal van het Belgische Evil Invaders en het Nederlandse Distillator staat ondanks de jonge leeftijd van de bandleden ook met beide benen in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Erg druk is het niet in de Almelose zaal als Distillator aan de bak mag. Het lijkt de thrashmetalband met leden uit Enschede en Hoogeveen bepaald niet te deren. Het drietal gaat er vol voor. Het gezelschap rond zanger/gitarist Laurens Houvast is uitstekend op elkaar ingespeeld door een flink aantal optredens in onder meer Spanje. Zoals verwacht staat de show in het teken van de onlangs verschenen eerste full-length Revolutionary Cells. Een van de betere thrashplaten ooit verschenen op Nederlandse bodem. Effectieve rampestampers als Guerilla Insurgency en Death Strip vormen de juiste ingrediënten voor een vet optreden. Het geluid is vrij goed, al had de gitaar wat vetter mogen klinken. Doordat de band uit drie man bestaat, is de sound wel vrij transparant, waardoor de heftige doch interessante riffs van de zanger goed te volgen zijn. Zijn gilletjes doen weliswaar wat aan Schmier (Destruction) denken, maar storen doet dat niet. Hier staat een band die het met een beetje geluk ver kan schoppen.

Distillator @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

Evil Invaders maakt die slag momenteel ook. De Belgen begonnen evenals hun Nederlandse vrienden van Distillator bij Empire Records, waarna het veel grotere Napalm Records toehapte. Op dat label verscheen dit jaar Pulses Of Pleasure. Prima plaat, al bleek de rauwe energie van de titelloze debuut-ep wat weggepoetst. Dat uitte zich in een professioneler geluid dat wel wat minder spontaan klonk. Op het podium is daar echter niets van te merken. De speed metal van deze eveneens vrij jonge gasten leent zich prima voor wilde livetaferelen. Door het gebrek aan drukte blijven die fratsen uiteindelijk uit, maar het publiek dat wel is komen opdagen, vermaakt zich goed met de vlotte metal. Een voordeel ten opzichte van Distillator is dat Evil Invaders twee gitaristen in de gelederen heeft. Dat maakt de sound toch een stuk voller. Bovendien valt er geen gat tijdens de solo's. Met de energie van een wervelwind maken de Belgen er een stevig feestje van met veel nieuw materiaal. Leuk voor onze zuiderburen ook, want sinds het debuut van Channel Zero en ter ziele gegane groepen als Cyclone, Target en Asphyxia heb ik maar weinig boeiende thrash en speed metal uit België gehoord.

Evil Invaders @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

Het Canadese Skull Fist is heel wat verder van huis, maar lijkt zich goed thuis te voelen in de Almelose zaal. De band heeft dan ook geen reden om onzeker te zijn, want de twee cd's en de ep van de groep mogen er zeker zijn. Door de vele shows is Skull Fist uitgegroeid tot een hecht collectief. In tegenstelling tot de eerste twee bands gooien de Canadezen het over een melodieuzere boeg. Dat uit zich in vele lekkere gitaarsolo's en goed melodieus ritmegitaarwerk. De zingende snarengeselaar Jackie Slaughter is bovendien prima bij stem. Het songmateriaal van de albums Head Öf The Pack en het vorig jaar verschenen Chasing The Dream klinken deze zondagavond uitstekend. Leuk tussendoortje is de cover Angel Witch van de gelijknamige Britse metallegende. Hoewel de muziek van Skull Fist geen originele noot bevat en barst van de clichés, werkt het recept bijzonder aanstekelijk.

Skull Fist @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

De jonge garde heeft het metalen ambacht dus vrijwel net zo goed in de vingers als de grote voorbeelden. Skull Fist, Evil Invaders en Distillator zorgden in elk geval voor een avondje uitstekende metal. Binnenkort mag een vertegenwoordiger van de oude garde aantreden in Naxt Stage. Op 16 juli staat Flotsam And Jetsam namelijk in de zaal.

Skull Fist @ Naxt Stage, Almelo, 24-5-2015

Met dank aan Henk Brouwer voor de foto's.

Reactie van Ronald op 28-05-2015 om 22:38u


Hele goede review van deze avond !
Erg jammer dat er zo weinig belangstelling was, maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Reactie van S op 28-05-2015 om 22:54u


Het optreden in Baroeg was ook erg vermakelijk!

Reactie van Rens op 29-05-2015 om 08:37u


Hoor helaas nog maar weinig van deze band.

Gezien op de power of metal tour in 2011 in de Effenaar, was zeer vermakelijk!

Reactie van jt op 29-05-2015 om 21:09u


Er is zo ontzettend veel goeds onder de jongere bands, dynamo had er volgens mij ook goed aan gedaan om op het aanstaande festival een tent in te plannen alleen voor het nieuwe. Probeer het maar eens, de ene kant van het terrein jong, plezier en veel nieuws, de andere kant iedere keer het zelfde ouwe liedje wat we al duizend keer eerder hebben gehoord..

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.