Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-11-2020

Sodom - In War And Pieces
Jaar van release: 2010
Label: SPV / Steamhammer Records
Sodom - In War And Pieces
Er komt een mooie periode aan voor de liefhebbers van Duitse thrash metal. In kort tijdsbestek worden we getrakteerd op nieuwe albums van Sodom, Tankard en Destruction. Hoewel Sodom´s voorlaatste album uit 2006 dateert, kunnen we allerminst melden dat de band niet productief is geweest. Sinds de release van dit titelloze album zijn In The Final Sign Of Evil (heropnames van In The Sign Of Evil (1984)) en de docu-dvd Lords Of Depravity II.

Van de drie grote Teutoonse thrash metalbands is Sodom altijd degene geweest die hier met de meeste kritiek te maken kreeg. Het valt inderdaad niet te ontkennen dat Tom Angelripper ooit geprobeerd heeft om iets nieuws te doen met zijn band, maar waar Kreator en Destruction nog wel eens het spoor bijster waren, was het Sodom die steevast kwaliteit afleverde. Sodom was een hoogtepunt in hun carrière en mede daarom waren mijn verwachtingen voor In War And Pieces hooggespannen.

En om heel eerlijk te zijn valt het nieuwe album me tegen. Waar de oude albums al snel een brede grijns op mijn gezicht weten te toveren, groeit In War And Pieces traag. Erg traag. Het titelnummer opent lekker en Hellfire zet de traditie van Sodom voort, maar de songs die volgen zijn vlees noch vis. Sodom probeert duidelijk agressief uit de hoek te komen, maar klinkt braaf in vergelijking met albums als Code Red of Get What You Deserve. Aan de andere kant mis ik de songgerichte benadering van het vorige album.

Het doet me pijn om een van mijn favoriete bands zo te bespreken. Ik probeer goede punten te vinden, maar vind er weinig. Uiteraard is er de Duitse degelijkheid. In War And Pieces bevat een aantal sterke momenten, maar Sodom kopieert ook gretig van hun oude albums. De productie is glashelder en modern en voor het eerst sinds ’Til Death Do Us Unite is er weer een Duitstalige song. Met Knarrenheinz heeft de mascotte van Sodom eindelijk een naam gekregen. Zoals gewoonlijk is het een van de leukere nummers op de plaat, maar Ausgebombt laat hier niets van heel. Na verschillende luisterbeurten concludeer ik dat ik liever weer eens een plaat als Agent Orange of Tapping The Vein in de cd-speler gooi.

Tracklist:
1. In War And Pieces
2. Hellfire
3. Through Toxic Veins
4. Nothing Counts More Than Blood
5. Storm Raging Up
6. Feigned Death Throes
7. Soul Contraband
8. God Bless You
9. The Art Of Killing Poetry
10. Knarrenheinz
11. Styptic Parasite

Score: 69 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 26 november 2010

Koop dit album in

Meer Sodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Een Metalfan op 26-11-2010 om 11:43u
Score: 80 / 100

Niet hun beste album, maar toch weer een sterk album in mijn ogen. Geen jaarlijst materiaal denk ik, maar toch weer een album dat ik regelmatig op ga zetten.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Metalfan op 26-11-2010 om 11:47u

Dit album is groente noch fruit

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Bas op 26-11-2010 om 14:00u
Score: 85 / 100

Ik vind 'm juist ijzersterk en hoor een gedreven band met sterke songs. Ik kan er echt niets negatiefs over melden. Hoop dat ze morgen in Atak veel nummers van dit album spelen.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van youri op 26-11-2010 om 20:10u
Score: 87 / 100

ik vind het een geweldig beuk album , thrash zoals het moet zijn.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van joeri op 27-11-2010 om 00:28u
Score: 90 / 100

ook ik vind het een goed album
beukt en de productie vind ik ook erg goed
zo zie je maar smaken verschillen

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Old Mhb op 27-11-2010 om 08:26u
Score: 90 / 100

Ik ben het helemaal niet eens met de review. Het vorige album was een absolute topper, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Waar het vorige album uiterst fris en modern klinkt grijpt Sodom met deze een klein beetje terug naar de oudere welbekende Sodomsound maar blijft de band toch moderner klinken dan de albums van voor het vorige album. Qua power en speelplezier ontbreekt er niks aan deze schijf. Ik vind het dan ook weer een roestvrij edelstalensterk album. Maar ja, Sodom heeft me nog nooit teleurgesteld. Het artwork is ook erg knap.

Tuurlijk moet je dit ding weer afspelen op volume volle pulle brutal.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Old Mhb op 27-11-2010 om 08:39u

@ Marco: Idd, wat die metalfan al zei. Die idiote opmerking werd in 1983 gemaakt door een journalist van een metalblad (Aardschok of Metal Hammer) bij hun debuutep: In the sign of evil.

Dat ding is intussen wel een geliefd cult hebbeding. Destijds gekocht als eerste persing en nog steeds in perfecte staat in mijn bezit. Net zoals de
Death Metal vezamelaar met originele gecencureerde hoes met Helloween, Hellhammer, Running Wild en Dark Avenger. Oud worden heeft ook zijn voordelen, Ook al had ik nooit gedacht dat die dingen een bepaalde waarde gingen krijgen toen ik ze als jonge tiener kocht.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van J. op 27-11-2010 om 13:23u
Score: 60 / 100

Fout, dat was bij Obsessed By Cruelty in Aardschok/Metal Hammer. Ken je geschiedenis, knul ;)

Wat de plaat betreft, typisch Sodom. Het is niet slecht en het is niet goed. Simpele thrash die best lekker wegluistert, maar me na meerdere draaibeurten gaat vervelen.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Old Mhb op 27-11-2010 om 17:07u

@ j. Denk je nu werkelijk dat ik alle reviews van buiten ken ? Het zat nog ergens diep vanachter in men kop. Ik luister ook niet elke dag naar deze band maar vervelen doen ze me nooit. Ik luister wel voor 98 procent metal per dag.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van mr,heineken op 27-11-2010 om 17:17u
Score: 78 / 100

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Rinus op 28-11-2010 om 00:41u

Ik kan er naast zitten, maar volgens mij was het ook in the sign of evil.....

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Enforcer op 28-11-2010 om 11:32u
Score: 90 / 100

Ongelofelijk, slechts 69/100 voor dit meesterwerk! Ik vind het een van de beste Sodom schijven uberhaupt.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Erik op 28-11-2010 om 12:19u
Score: 85 / 100

Heerlijk thrash album van een hoorbaar enthousiaste band, kunnen veel jonkies nog wat van leren!

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Old Mhb op 28-11-2010 om 15:03u

@ J: Wat opzoekingswerk leerde me dat die opmerking wel degelijk in de review van In the sign of evil stond. Groeten van de knul.

Sodom - In War And Pieces
Reactie van Alex op 02-12-2010 om 10:44u
Score: 8 / 100

Dit is tenminste een thrash album en niet van die shit van bands die zichzelf een thrash metal band noemen zoals eeeehhhh hoe heet die band ook al weer ???????? oh ja metallica of zoiets.