Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-10-2020

Alter Bridge - AB III
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Alter Bridge - AB III
Met van die typisch Amerikaanse rockbands als Nickelback en Creed heb ik echt een haat-liefde verhouding. Komt er een nummer voorbij op de radio, dan is het vaak een welkome afwisseling naast al die andere popmeuk. De gitaren klinken altijd lekker hard, de zang is stoer en de drummers slaan vaak als een bezetene om zich heen. Toch zou ik nooit een cd aanschaffen, want daarvoor vind ik de nummers veel te simpel. Wat dat betreft biedt Alter Bridge al sinds 2004 uitkomst. De positieve punten van eerder genoemde bands houden stand, maar Alter Bridge is zoveel spannender en uitdagender. Inmiddels hebben ze zich met One Day Remains (2004) en Black Bird (2007) in Nederland bewezen en mag de band tegenwoordig aantreden in een grote zaal als de Heineken Music Hall.

Omdat Creed ook weer in het leven is geroepen door driekwart van de bandleden en dat zanger Myles Kennedy ook in dienst is bij Slash’s soloband, leek het er even op dat we niks meer van Alter Bridge zouden horen. Geruchten die door de bandleden zelf al vlug naar het land van de fabelen zijn verwezen. En gelukkig is daar dan ook het derde album met de toepasselijke naam AB III. Als geheel is het album van begin tot eind kwalitatief erg hoogstaand. Het album is wat donkerder dan zijn voorgangers, maar er is plek voor voldoende hoopvolle nummers als Make It Right en Wonderfull Life.

Dat Myles Kennedy een zanger van formaat is, dat is nu wel bekend. Het feit dat hij door Jimmy Page en John Paul Jones van Led Zeppelin is benaderd om eventueel aan een nieuw project mee te doen, spreekt boekdelen. Gelukkig bleef dat bij enkele jamsessies en zingt hij op AB III weer de sterren van de hemel. Ook staat het album vol met knappe riffs. I Know It Hurts is zo’n nummer met ontzettend opzwepend gitaarwerk.

Eigenlijk kunnen we kort zijn over de nieuwe cd. Net zoals zijn voorgangers is AB III een uitstekend album dat bol staat van de meeslepende nummers. Myles en co zouden wel gek zijn om zoiets moois op te geven voor hun andere bands en projecten. En gelukkig zijn ze ook zo verstandig dat niet te doen.

Tracklist:
1. Slip To The Void
2. Isolation
3. Ghost Of Days Gone By
4. All Hope Is Gone
5. Still Remains
6. Make It Right
7. Wonderful Life
8. I Know It Hurts
9. Show Me A Sign
10. Fallout
11. Breathe Again
12. Coeur D'Alene
13. Life Must Go On
14. Words Darker Than Their Wings

Score: 90 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 11 oktober 2010

Koop dit album in

Meer Alter Bridge:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Alter Bridge - AB III
Reactie van wouter op 11-10-2010 om 10:53u
Score: 90 / 100

Goede review de plaat klant van a tot z gewoon naar de winkel en kopen dat ding

GRtz

Alter Bridge - AB III
Reactie van Damien op 11-10-2010 om 11:35u
Score: 88 / 100

Van t Weekend binnengekomen, ik moet mijn oordeel nog even de tijd gunnen. Ik was na 1 luisterbeurt niet zo heeeel enthousiast, omdat veel nummers op elkaar begonnen te lijken (met name de refreinen), maar het is duidelijk een album dat moet groeien. Inmiddels ben ik er helemaal weg van!

Alter Bridge - AB III
Reactie van Bastiaan op 11-10-2010 om 12:45u
Score: 85 / 100

Uitstekende plaat inderdaad, in het verlengde van het vorige album, die ik toch nét iets beter vind, ook omdat de impact destijds groter was.

Alter Bridge - AB III
Reactie van wouter op 11-10-2010 om 13:05u
Score: 90 / 100

ik heb hem al een paar weekjes als promo , en het klopt het is een groei plaat maar wel lekker!

Alter Bridge - AB III
Reactie van harry op 11-10-2010 om 16:41u
Score: 92 / 100

Gewoon weer een top album, nu de live concerten weer!

Alter Bridge - AB III
Reactie van pos op 12-10-2010 om 09:23u
Score: 90 / 100

Wat een band en wat een plaat weer. Zin in Amsterdam hoor.

Alter Bridge - AB III
Reactie van Scream-Machine op 12-10-2010 om 10:45u
Score: 92 / 100

Hele korte, maar tevens hele duidelijke review. Alter Bridge is zo'n band met muzikanten die altijd wel solide muziek schrijven, zelfs in Creed al.
Echter vind ik dat album toch echt top. Waar Blackbird ook een heel vet album was...had het maar een paar nummers met echt een episch gevoel. Dit album bevat echter dik 11 episch aanvoelende tracks. Zware riffs afgewisseld met subtiel getokkel. Briljante plaat!

Alter Bridge - AB III
Reactie van Een Metalfan op 12-10-2010 om 20:18u
Score: 92 / 100

Het nieuwe album is even wennen maar na een keer of 3 horen blijken er weer een aantal pareltjes op te staan. Een ding: ga ze live bekijken, ze spelen erg strak, zijn echte performers, en tremonti is een van de beste gitaristen op dit moment binnen de rock, misschien wel DE beste!!! Ik heb ze een keer gezien in de 013, daarna was ik verkocht, AB rocks!!

Alter Bridge - AB III
Reactie van enchant op 13-10-2010 om 22:10u
Score: 86 / 100

Het debuut blijft mijn favoriet. Maar ik vind deze derde eerlijk gezegd wel een stukje beter dan Blackbird. Op Blackbird stonden toch enkele songs die me nooit hebben weten te "pakken".
Goeie CD.

Alter Bridge - AB III
Reactie van Igor van der Ley op 14-10-2010 om 11:05u
Score: 90 / 100

Na vijf luisterburen is het verdict daar: briljante kruisbestuiving van hardrock en grunge, voorzien van typische trekken als de gitaarrifs van Mark Tremonti en de soms hartverscheurende zang van Myles Kennedy. Donker, onheilspellend, zwanger van melancholie en hoop; AB III is, over de hele, net weer iets beter dan voorgangers Blackbird en One Day Remains. Goddelijk!

Alter Bridge - AB III
Reactie van Rene op 03-11-2010 om 22:34u
Score: 95 / 100

Ze komen nog steeds uit...dit soort steengoeie albums!!!!!
Geen heftige Metal ...maar o zo mooi!

Geld MEER dan waard!

Alter Bridge - AB III
Reactie van Volblaffer op 24-11-2010 om 19:56u
Score: 95 / 100

Geniale CD, kopen of ik blaf je vol!!