Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Stormzone - Death Dealer
Jaar van release: 2010
Label: SPV / Steamhammer Records

Stormzone - Death Dealer

Stormzone mag dan voor mij een vrij onbekende band zijn; het feit dat Steamhammer/SPV de band al voor hun tweede plaat een platendeal heeft gegeven moet toch wel iets zeggen over de kwaliteit van dit Noord Ierse vijftal? De enige andere band die ik uit deze regionen ken is Sweet Savage en wonder boven wonder blijkt Stormzone trommelaar Davy Bates hier ook nog eens uit te komen. Vraag blijft echter of Stormzone een aanwinst is voor de Noord Ieren of niet?

De band klinkt in ieder geval alsof men zich niks heeft aangetrokken van het feit dat de NWOBHM al enkele decennia over het hoogtepunt heen is. Soms galopperend als Iron Maiden, dan weer wat joliger zoals Raven, om het af te maken met het meezingkarakter van Saxon. Voeg hier nog een snufje Queensrÿche ten tijde van Empire aan toe en we kunnen stellen dat Stormzone voor de liefhebber van melodieuze hardrock/metal zeker goed te behappen is. Helemaal de Harrisiaanse baspartijen en de soms aan Michael Kiske denkende zang zullen bij enkelen van hen met gemak een vrolijke glimlach op het gezicht doen verschijnen.

Jammer genoeg klinkt Death Dealer in veel gevallen als ‘het softe broertje van’ de bovengenoemde bands. Geen interessante tempowisselingen, een gewaagde zanglijn of een abnormale gitaarsolo om het geheel net wat pittiger te maken. De productie gooit hier ook wel een hoop roet in het eten, omdat de gitaren net te zacht staan gemixt om het geheel een echt rockend karakter te geven. Goed, nummers als Stand Up And fight en Final Journey zorgen er zeker wel voor dat ik na enkele luisterbeurten vanzelf mee ga neuriën, maar ik mis toch echt die ene kraker die ervoor zorgt dat ik mijn vuist in de lucht gooi en uit volle borst mee zing.

Alles bij elkaar denk ik dat Stormzone live met een goed geluid een stuk beter tot zijn recht komt dan hier op dit album. Al met al lekker voor enkele luisterbeurten, maar niet spannend genoeg om heel erg lang bij stil te staan.

Tracklist:
1. Death Dealer
2. Secret Gateway
3. The Memory Never Dies
4. Immortals
5. (Destiny Of Legends) The Legend Carries On
6. Labyrinth
7. Wasted Lives
8. Stand Up And Fight
9. The Chosen One
10. World Of Sorrow
11. The Greatest Sacrifice
12. Final Journey

Score: 70 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 8 mei 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Stormzone - Death Dealer
Reactie van Old Mhb op 08-05-2010 om 18:18u

Geen score deze keer. Je maakte me nieuwsgierig met de vergelijking van Saxon, Maiden en Raven en de NWOBHM - scene. Maar ja, ik heb het niet voor Kiske en als die vent net zo klinkt moet ik al op voorhand kotsen. Daardoor had ik zelf geen zin om dit te proberen. Toch de myspace geprobeerd en ik vind er nonsenkloten aan.