Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Stormzone - Zero To Rage
Jaar van release: 2011
Label: SPV / Steamhammer Records
Stormzone - Zero To Rage
Puurder dan Stormzone kan heavy metal volgens mij niet klinken. Het Noord-Ierse gezelschap klinkt als een samensmelting van Iron Maiden, Warrior, Aska en tig andere groepen. Op deze derde langspeler kleurt de groep zorgvuldig binnen de lijntjes van het zwaar metalen spectrum. Lekker en degelijk in elkaar gezet en ingespeeld, maar niet al te bijzonder.

Nee, de band brengt precies dat wat je van een groep met de naam Stormzone verwacht. Onversneden heavy metal vol pakkende riffs, fraaie gitaarsolo's en hoge vocalen van zanger John Harbinson. Zijn theatrale en gepassioneerde voordracht doet direct terugdenken aan de jaren tachtig, al vind ik zijn stem niet altijd even krachtig. Vooral de hoge uithalen komen vanuit zijn tenen en in de lagere regionen heeft zijn stem iets zeurderigs. Wanneer de beste man wel op dreef is, zoals in de melodieuze opener of in het ongecompliceerde titelnummer, valt er echter prima naar hem te luisteren.

Voor de rest is het recept bekend. Gitaarharmonieën, de bekende riffs en teksten over trots, kracht, enge dingen en mythen. Geen seconde vernieuwend, maar dit soort degelijkheid wordt de laatste tijd een beetje gemist met al die moderne producties en brullende tieners die drukker zijn met hun looks dan met de muziek. Zoek je vooral de kracht van de song en de charmes van prettig gitaargejank, dan doe je met dit Zero To Rage zeker geen miskoop.

Tracklist:
1. Where We Belong
2. Zero To Rage
3. Jester’s Laughter
4. This Is Our Victory
5. Fear Hotel
6. Hail The Brave
7. Uprising
8. Last Man Fighting
9. Empire Of Fear
10. Monsters
11. Voice Inside My Head
12. Cuchulainn’s Story

Score: 70 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 8 november 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]