Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Ov Hell - The Underworld Regime
Jaar van release: 2010
Label: Indie Recordings
Ov Hell - The Underworld Regime
Vol verwachting was ik van het debuutalbum van de Noorse all-star band Ov Hell. De indrukwekkende line-up met ex-Gorgoroth/God Seed leden King Ov Hell op bas en Teloch op gitaar, samen met Ice Dale van Enslaved (gitaar), Frost van Satyricon (drums) en Shagrath (Dimmu Borgir) op zang, doet vermoeden iets heel bijzonders voorgeschoteld te krijgen.

Gezegd mag worden dat Ov Hell in een ding met vlag en wimpel is geslaagd: een black metal album maken. En daarmee is de kous af. Ondanks deze op papier briljante line-up voegt The Underworld Regime maar weinig aan het black metal genre toe.

Na twee nummers dringt tot me door dat dit maar een lauwe, weinig onderscheidende en behoorlijk doorsnee poging om een black metal album te maken is.

Het is duidelijk dat vooral King zijn stempel op het album heeft gedrukt. Het lijkt akelig veel op een vervolg op Gorgoroth's Ad Majorem Sathanas Gloriam. Exact dezelfde opbouw, dezelfde ritmes, dezelfde riffs, dezelfde vocalen. Luister maar eens naar Ov Hell's Acts Of Sin en Kingsatte Faner en zoek de verschillen.

The Underworld Regime lijkt een beetje op een routineklus. Shagrath doet het niet slecht, hij doet gewoon wat hij altijd doet bij Dimmu Borgir, heel erg grim en kwaad grommen. Hetzelfde geldt voor Frost die er gemoedelijk op los trommelt en ook beide gitaristen produceren prima riffs. Het klinkt alleen zo zielloos allemaal, zo plat en weinig overtuigend.

Toegegeven, de heren dragen een portefeuille aan ervaring met zich mee en dat blijft op muzikaal technisch gebied niet onopgemerkt. Op enkele snelle nummers na is The Underworld Regime een typische en degelijke mid-tempo black metal plaat, zonder overdreven uitgepakte productie of andere toeters en bellen. Dus als je behoefte hebt aan een anonieme niet al te extreme black metal schijf zonder vreemde uitstapjes, dan kun je bij gebrek aan beter deze plaat rustig opzetten, zolang je er maar niet al te hoge verwachtingen bij hebt.

Tracklist:
1. Devil’s Harlot
2. Post Modern Sadist
3. Invoker
4. Perpetual Night
5. Ghosting
6. Acts of Sin
7. Krigsatte Faner
8. Hill Norge

Score: 65 / 100

Reviewer: Jim
Toegevoegd: 4 maart 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van EricMaiden op 04-03-2010 om 11:11u
Score: 80 / 100

Ik vind het anders echt een heerlijke plaat.. Mochten ze ooit een tour doen en in nederland langskomen dan ben ik er bij!

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van eddy op 04-03-2010 om 11:26u
Score: 40 / 100

Sorry ik heb niets met deze herrie,ik vind de hele dead en blackmetal wereld een grote kinderachtige en lachwekkende vertoning. hahaha dat er nog mensen zijn die dit mooi vinden.
Groetjes aan satan.

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van scorpion op 04-03-2010 om 12:02u
Score: 80 / 100

@ eddy. ik vind jouw reactie een lachwekkende vertoning.
Best een goed album, niet heel speciaal en ook niet vernieuwend. maar dat hoeft ook niet altijd

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Hendrik op 04-03-2010 om 12:14u
Score: 68 / 100

@ Eddy: jouw reactie is inderdaad lachwekkend. Bij een review van een black metalalbum even komen zeiken dat je het hele genre verafschuwd en dan een score van 40 geven gewoon omdat het jouw smaak niet is. Nogal zielig.

Wat de cd betreft, die viel inderdaad wat tegen. Toen ik de line-up zag van de band was ik zeer sterk onder de indruk, ik heb de plaat dan ook gekocht op de dag van de release maar op enkele uitschietende nummers na vind ik het allemaal niet echt bijzonder. Jammer, want hier zat meer in volgens mij.

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van john op 04-03-2010 om 15:38u
Score: 88 / 100

@eddie als niet om dit je genre geef dan geen commentaar.aub.ik vind hem goed

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Een Metalfan op 04-03-2010 om 16:48u

Ik was blij toen deze cd afgelopen was. Ben erg teleurgesteld. Ik vind het nogal saai... en Shagrath doet prieces hetzelfde als wat hij bij dimmu doet. De hoes is ook erg lelijk imo...

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van iron_dennis op 04-03-2010 om 17:46u
Score: 89 / 100

Natuurlijk wordt er veel objectiever gerecenseerd nu jet gaat om een zogenaamde "all star" band. Ik vind dit echter een fijne plaat die me met vlagen terugvoerd naar de jaren '90. Ook fijn dat Shagrath weer eens te horen is zonder allerlei effecten.

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Amibor op 04-03-2010 om 19:28u
Score: 70 / 100

Ik vind hem eigelijk veel te saai en standaard voor het tuig wat erin zit. Maar daar staat tegenover dat productie en techniek natuurlijk wel snor zitten. Maargoed, toch niet echt de wegblazerij die ik verwacht had van deze namen.

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Baldurs Tod op 04-03-2010 om 21:41u

Ik vind dit echt ZEER matig spul.

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Baard Staartjes op 05-03-2010 om 08:58u
Score: 85 / 100

Ongempliceerde Black Metal... niks mis mee. Geen hoogstandje, maar zeker ook geen laag vlieger.

@ eddy: Doe je dit ook bij Frans Bauer?! Of vind je dat wel goeie muziek?

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van robin op 07-03-2010 om 16:47u
Score: 70 / 100

heb al betere black metal albums gehoord,en @eddie FUCK OFF LOSER, moei je er niet mee als je niet van metal houd!!!!!!!!!!!!!!

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Zors op 07-03-2010 om 18:05u
Score: 75 / 100

Idd niet echt speciaals maar er zitten toch enkele heerlijke nummers bij vind ik. Het is uiteraard een vervolg op ad majorem, maar dat komt omdat dit eigenlijk de nieuwe gorgoroth moest zijn...

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van Sha op 08-03-2010 om 15:08u

Van wat ik ervan heb gehoord is het idd niks speciaals. Bijkomend vind ik dit een product om actief te boycotten want hier straalt slechts 1 ding vanaf: zakelijkheid. Het hele Gorgoroth-verhaal laat een smerig spoor achter op de naam (King) ov Hell. Als je dan toch je eurootjes gaat wegleggen voor een plaat pak dan bijvoorbeeld die nieuwe Burzum mee. Vast net zo zakelijk als the Underworld Regime, maar met ONEINDIG veel meer ziel. WAT een comeback is dat!

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van MZA op 12-03-2010 om 16:34u
Score: 40 / 100

echt een zwakke plaat
idd koop liever laatste Burzum of Marduk muziek met echte bezieling

Ov Hell - The Underworld Regime
Reactie van michiel op 09-06-2014 om 12:42u
Score: 85 / 100

Verrekt mij niks allemaal, ik vond het het lekkere plaat!
Loeihard draaien en headbangen maar. de muziek kun je ook teveel gaan ontleden...soms moet je dat ook niet teveel gaan doen.
Proost!