Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Hermh - Cold+Blood+Messiah (re-release)
Jaar van release: 2009
Label: Regain Records

Hermh - Cold+Blood+Messiah (re-release)

Het Poolse Hermh is ooit begonnen in de gothic hoek, maar heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een symfonisch klinkende black metalband. Op hun vierde album Cold+Blood+Messiah (hier betreft het de Europese re-release) zijn die invloeden van eerder nog duidelijk terug te horen, getuige de theatrale en bombastische muziek die met veel sfeervolle tierelantijnen gebracht wordt. Anders dan bij vele soortgelijke bands, liggen de keyboardtunes meer op de achtergrond en worden ze gebruikt om accenten te leggen. Hierdoor komt het bombastische karakter van de muziek, samen de klassieke instrumenten, heel goed uit de verf.

Het resultaat hiervan is dat Hermh je met regelmaat omver blaast, als het even alle remmen los gooit. Stevig drumgeweld met zware gitaarpartijen overheersen dan en de venijnige krijs maakt het helemaal af. Vocaal gezien is Cold+Blood+Messiah heel breed, want naast de eerdergenoemde krijs, hoorde je ook regelmatig zware, cleane zang en een meer gematigde krijs. Daarnaast zorgen de keyboardinvloeden voor een sterke nadruk op de melodieŽn, die door het gehele album heen prominent aanwezig zijn. Op de momenten dat deze benadrukt worden door rustig gitaarspel, resulteert het vaak in heerlijke zweverige sfeermomenten, zonder daarbij afbreuk te doen aan het stevige karakter van de muziek.

Met andere woorden: Cold+Blood+Messiah is een pracht van een album geworden, dat door de symfonische invloeden een heerlijk episch gevoel overbrengt. Precies waarvoor ze bedoeld zijn. Daarnaast heeft deze release ook nog een bonus te bieden, in de vorm van een dvd met wat videomateriaal over de totstandkoming van het album en een clip, plus wat interviews. Op de vraag hoe die eruit ziet moet ik jullie het antwoord schuldig blijven. Regain Records heeft in zijn oneindige wijsheid besloten deze bonus niet mee te leveren met de promo. Maar goed, dat maakt in feite ook niet uit, want de muziek staat garant voor uren luisterplezier. Maak er gebruik van, zou ik zeggen!

Tracklist:

CD
1. Hairesis (mp3)
2. Instrumentum Diaboli
3. Eyes Of The Blind Lamb
4. Lord Shall Be Revealed
5. I Bring You Fear
6. Sin Is The Law
7. Gnosis
8. Who Can Be Against Us
9. In My Flesh I See God

DVD
1. Making Of Cold Blood Messiah
2. Band Interviews
3. Videoclip
4. Making Of Videoclip
5. Videoclip`s Trailer

Score: 90 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 4 november 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]