Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-12-2019

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Jaar van release: 2009
Label: Frontiers Records
Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Heee alweer een eighties-band met een reünie! En nog wel in de originele bezetting: Tom Keifer (vocals, guitar), Eric Brittingham (bas), Jeff LaBar (guitar) en Fred Coury (drums), oftewel Cinderella. De band uit Philadelphia die ooit "ontdekt" werd door Jon Bongiovi (we hebben het over de periode 1982-1986) zal het meest bekend staan als maker van de ballad Nobody's Fool waarmee de band in die tijd ook een aantal verzamelalbums haalde. Dat laatste zorgde voor de betrekkelijke roem van de band in Nederland.

Night Songs was de naam van hun succesvolle debuutalbum uit juni 1986, twee jaar later gevolgd door Long Cold Winter en nog eens twee jaar later verscheen nummer drie, Heartbreak Station. Het slotakkoord genaamd Still Climbing viel te bewonderen in 2004 voordat het doek voor Cinderella viel. Er volgden nog een paar reüniepogingen maar die waren niet serieus genoeg om kans van slagen te hebben.

De opnamen van deze cd zijn al 4,5 jaar oud en stammen van een door VH1 gesponsorde tour genaamd Rock Never Stops met verder o.a. Ratt en Quiet Riot. Dat mag de pret niet drukken. Waarom wordt dan nu pas deze live cd uitgebracht? Officieel om de wereld voor te bereiden op een grootste Europese tournee in 2010. Het zou zomaar kunnen...

Goed, de songs dan. Tja wat moet je daar van zeggen? Het is hoorbaar waarom Cinderella hier nooit groot is geworden omdat wij te nuchter zijn voor uiterlijkheden. Middelmatige, niet echt intelligente hardrock met wat vleugjes blues, een krijsende Tom Keifer (dat is nooit anders geweest maar nu is 'ie af en toe vals), dat zijn de belangrijkste ingrediënten van dit live album. Niets opzienbarends, maar voor hairmetalfans een leuk tijdsdocument van een band die miljoenen cd's verkocht, maar overwegend aan één kant van onze aardbol.

Tracklist:
1. Intro
2. Night Songs
3. The Last Mile
4. Somebody Save Me
5. Heartbreak Station
6. Coming Home
7. Shelter Me
8. Nobody's Fool
9. Gypsy Road
10. Don't Know What You Got ('Till It's Gone)
11. Shake Me
12. Fallin' Apart At The Seams
13. Push Push
14. Still Climbing

Score: 78 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 26 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Edwynn op 26-10-2009 om 11:26u

Cinderella is juist een band die wel de middelmaat wist te ontstijgen. De met deltabluesroordrenkte hardrock die met name de laatste twee platen vulde, is misschien niet intelligent maar bevat wel heel veel gevoel.
Goed dat ze terug zijn want de hairbands die hier wel echt doorgebroken zijn (alleen Bon Jovi?) laten het nog altijd ernstig afweten.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van wob op 26-10-2009 om 16:11u

Had niet zo veel met hairmetalbands, vervloekten ze op gegeven moment zelfs omdat dankzij hun succes in de States ineens veel van mijn favoriete bands ineens ook helemaal die kant opgingen qua uiterlijk en muziek!
En toch weet n nummer als 'Dont know what you got until it's gone' van dit Cinderella wel kippevel bij me op te wekken...

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Old Mhb op 26-10-2009 om 16:51u

Weer zo een amrikaanse idiotenband die in eigen land veel bullshit verkochten en daarbuiten meestal terecht uitgescheten worden. Interresant voor de nepmetalidioteidioten onder ons.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Een Metalfan op 26-10-2009 om 21:01u

leer schrijven

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Johnny op 26-10-2009 om 22:01u

Ik heb ze gezien eind 80 in het voorprogramma van de Scorpions in de RIjnhal te Arnhem. Een goed concert (beide).
Long cold winter vond ik een goede cd, waarom zij het ook niet gehaald hebben?? Terecht goed verkocht in Amerika.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Edwynn op 27-10-2009 om 10:05u

@ het immer genuanceerde orakel Old Mhb

Kun je de bullshit die ze verkocht zouden hebben eens definiëren?
Dat je er niets aan vindt is een mening waar ik volstrekt mee kan leven maar de kwalificatie idiotenband slaat helemaal nergens op. Ik constateer een band die op basis van uitstekende muzikaliteit en prima songs een prominente plaats mag innemen in hun stroming. Als je het daar niet mee eens bent probeer dan eens een keer te overtuigen met echte argumenten.
En met een opmerking als "interessant voor nepmetalidioten" kwalificeer je juist jezelf als dom en kortzichtig figuur die nog in de jaren 80 leeft.
Ik dacht dat we juist heden ten dage wel wat toleranter zouden kunnen zijn t.o.v. ander stromingen binnen het hardrock/metal genre.


Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Old Mhb op 27-10-2009 om 12:02u

Ik vind deze een nepmetalband voor idioten omdat ze in hetzelfde straatje passen als Europe,Mottige Kru, Bon Jovi,Ratt,Poison, Van Halen ... Gekend omdat ze alleen probeerden te teren op commercieel gezeik om snel wat geld binnen te rijven. Ik ben inderdaad een kind van de jaren 80. Maar zelfs toendertijd moesten de echte metalfans dit niet hebben. Wij luisterden naar Sodom, Destruction, Helloween, (toen nog fantastische) Metallica,Venom ...

Ik ben een grote fan van het latere werk van Therion, Lacrimosa, Pocupine Tree, Rammstein ... Zeg dus niet dat ik in de jaren 80 ben blijven steken.Ik vind het zelf een verrijkking in het metalwereldje.

Met nepmetalidioten bedoel ik de mensen die alleen een band volgen vanaf het moment dat ze een (S)hitje hebben maar weer afhaken als het een beetje ruiger klinkt. Dat is pas jaren 80 mentaliteit.Zoalshet in die populaire genres ook zo is. Wie spreekt er nog van goedkoop gezeik als A-Ha,Culture Club ...

Alleen bands die kwaliteit leveren of geleverd hebben doorstaan de tand des tijds. Denk maar aan Pink Floyd, The Doors, Deep Purple,Rolling Stones,Beatles,Tina Turner ...

Laat een echte metalfan iets horen van Sodom,Slayer,Motörhead ... en er zal wel iets tussen zitten dat bekend in de oren klinkt . Ik daag je uit om aan je vrienden eens iets te laten horen van Cinderella. Er zullen er bij zijn die het goed zullen vinden. Das een kwestie van smaak. Maar of ze het ook gaan herkennen ?

Bovendien is deze band ook een product uit de jaren 80. En voor de zoveelste keer : IK vind dit bullshit. Dat is MIJN mening en net zoals anderen die niet akkoord gaan heb ik het recht om dat te verkondigen.
Dat mag iedereen doen, liefst zonder iemand persoonlijk aan te vallen. Als jij je persoonlijk aangesproken voelde is dat jouw zaak. Ik heb NIET de bedoelling om andere mensen te kwetsen.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Old Mhb op 27-10-2009 om 12:16u

@ Wob : Gelijk heb je. Ik weet nog goed toen ik Celtic Frost's Cold Lake blindelings heb gekocht. Gelukkig ben ik niet zo stom geweest om dat met Vanity Nemesis ook te doen.

@ een metalfan : Ik gebruik soms mijn eigen stijl en kan perfect schrijven. Bovendien ken je zelf niks van zinsbouw. Je begint met een hoofdletter en eindigt met een punt. Ook al zijn het maar twee woorden.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Edwynn op 27-10-2009 om 13:34u

Beste Mhb,
Je moet weten dat het overgrote deel van mijn platenkasten volstaan met thrash, heavy, death, doom en blackmetal. Daarnaast luister ik ook naar andere dingen zoals jazz en klassiek Net zoals ik ook graag mag luisteren naar Motley Crue, Dokken en Cinderella. Vroeger, voor mij eind jaren 80, begin jaren 90, kon ik rekenen op hoongelach van vrienden. Veel van die zelfde vrienden luisteren nu alleen nog maar naar Sting of Phil Collins ofzo. Dus wie is er dan de nepmetalidioot. Bovendien ben ik door Bon Jovi's debuut in de metal gerold. Dus in die zin is die stroming wel van waarde in mijn ontwikkeling. Wat ik bij andere metallliefhebbers merk, op diverse internetfora of op mijn werk, is dat deze door jou verfoeide hairbands heden ten dage op best veel bijval mogen rekenen. Dat zou kunnen duiden op het feit dat het bij nader inzicht allemaal toch niet zo heel slecht was. Daarnaast vind ik dat je niet op basis van uiterlijkheden of plaatverkopen een band de grond in mag trappen. Ik kan op die manier ook beginnen met het zagen aan de stoelpoten van Rammstein, maar dat doe ik niet omdat ik verder geen inhoudelijke argumenten kan bedenken. Jij neemt de vrijheid om wel je ongenuanceerde vuil te spuwen en ik neem de vrijheid om je mijn mening over die kortzichtigheid te geven.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Hans op 27-10-2009 om 19:33u

Zullen we gewoon een album leuk of minder leuk tot slecht vinden?
Van veroordelen is nog nooit iemand echt beter geworden.
Dat een band of haar muziek niet jouw keuze is, prima, maar hou dat dan voor je want dat is per saldo voor een liefhebber geen interessante wetenschap.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Johnny op 27-10-2009 om 21:09u

@ Old MHB Je schrijft: Ik vind deze een nepmetalband voor idioten omdat ze in hetzelfde straatje passen als Europe,Mottige Kru, Bon Jovi,Ratt,Poison, Van Halen.
Echter Van Halen hoort hier niet thuis. Zij maakten al klassieke albums in de jaren 70.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Old Mhb op 28-10-2009 om 08:22u

@Johny : Je hebt een punt. Ik doelde op het feit dat ze ooit Jump uitbrachten. Dat heeft in mijn ogen net zo min met hard rock te maken als Kiss in de discoperiode.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Jeffrey op 29-10-2009 om 12:15u

Hans je had meer punten moeten geven! Ze zijn niet middelmatig, hahaha Iig geweldige band.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Fred op 29-10-2009 om 12:58u
Score: 90 / 100

Een band als Cinderella moet je niet met Europe of een Bon Jovi
vergelijken!!! Misschien qua uiterlijk wel, maar muzikaal zeker niet..
Cinderella speelt wel even een tikkie harder dan een Europe of
Bon Jovi.. ben zelf wel fan van dit genre, en trouwens ook van
Black, thrash, en daeth metal....
Cinderella rocks!!

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Een Metalfan op 31-10-2009 om 10:48u

Pardon?? Dacht dat Cinderella met Heartbreak Station wel degelijk een erg goed zeer muzikaal album heeft uitgebracht waar menig hairmetal band niet aan kan tippen!!! Dit weg te zetten als een stelletje nepmetal idioten getuigt van zeer weinig respect voor een heel behoorlijke bluessy hardrockband als Cinderella.
Jammer dat je recensie zo stoer moet.......

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Hans op 31-10-2009 om 11:30u

De recensie is niet stoer. In Nederland is Cinderella nooit als muzikale hoogvlieger (h)erkend .

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van Richard666 op 06-06-2012 om 23:43u

Deze plaat was in 2006 al door Sony uitgebracht als "Extended Versions", dit is de heruitgave van Frontiers Records voor de Europese en Japanse markt.

Cinderella - Live At The Mohegan Sun
Reactie van enchant op 10-08-2012 om 14:33u
Score: 80 / 100

Alleen jammer dat de band zo weinig nummers van hun laatste album "Still Climbing" speelt.
Zoals bij vele andere bands is het album met de minste verkoopcijfers hun beste (Warrant - Dog Eat Dog, Danger Danger - Dawn, Motley Crue's album met John Corabi, The Cult - Beyond Good and Evil...)
Maar de massa will nu eenmaal nummers van de eerste twee (drie) albums horen, dus speelt de band die nummers dan ook maar vooral. Beetje jammer.