Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Onslaught - Live Damnation
Jaar van release: 2009
Label: Candlelight Records
Onslaught - Live Damnation
Onslaught? Een live album? Ja, je leest het goed. En dit in een tijd waarin bands met regelmaat een dvd uitbrengen en de ouderwetse audio live opnames gedoemd zijn tot bonustracks. Testament en Death Angel deden het onlangs ook al, maar eerlijk gezegd kan het me allemaal weinig boeien, want live cd’s koop ik alleen bij hoge uitzondering.

Live Damnation is vorig jaar opgenomen tijdens het Damnation festival in Leeds en de cd laat een band in topvorm horen. Het publiek is enthousiast en de band heeft er hoorbaar zin in. Het is een leuke opname en het roept bij ondergetekende een zeker verlangen naar zomerfestivals op. Met acht songs is het geen lang optreden, maar de keuze van de nummers is vrij logisch. Het leeuwendeel komt van het twee jaar oude Killing Peace, aangevuld met de beste tracks van Power From Hell en The Force.

Onslaught mag dan een heel leuke band en terecht één van de meest geprezen thrashacts van Groot-Brittannië zijn, maar ik heb behoorlijk wat vraagtekens bij deze release. Wie hier op zit te wachten, is de belangrijkste. Een handjevol die-hardfans zal er gelukkig mee zijn. Misschien zijn we ook wel teveel verwend, maar zo’n relatief kort concert had beter als een extraatje op de nog te verschijnen nieuwe plaat gezet kunnen worden.

Tracklist:
1. Killing Peace
2. Let There Be Death
3. Destroyer Of Worlds
4. Metal Forces
5. Seeds Of Hate
6. Demoniac
7. Burn
8. Power From Hell

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 juli 2009

Koop dit album in

Meer Onslaught:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van IROn op 07-07-2009 om 00:21u

Helemaal mee eens: overbodig. Met de audio-rip van hun laatste DVD ben je stukken beter af.

Reactie van Kees op 07-07-2009 om 12:44u

Dit is iets van Iron Maiden zou flikken niet Onslaught!

Reactie van Squidward op 07-07-2009 om 14:22u

Wie zat er nou op een live album te wachten? Ik heb Live Polish Assault al, en die is prima. Voor de rest, ik wacht liever een aantal maanden totdat ik ze live aanschouw in Zaandam met Paradox(!)