Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Dis - Forces Of Greed
Jaar van release: 2002
Label: eigen beheer
Dis - Forces Of Greed
Deze relatief nieuwe groep weet me echt enorm te boeien op deze mini cd. Het is hun tweede 'product' en komt uit in eigen beheer. Dis (wel een vreemde naam overigens) komt uit ons eigen landje, heeft een gemiddelde leeftijd van 18 en speelt originele en creatieve muziek. De muziek is moeilijk te omschrijven maar ik zal toch een poging wagen: "progressieve metal met invloeden uit symfonische muziek, gewone metal en rock, doom en dat allemaal vermengt met akoestische en elektrische viool.

Op dit cd'tje staan vier nummers en een intro. 'Overload' is een relatief hard nummer met een nogal direct refrein en dus ook die originele vioolklanken van zanger Benjamin Mathot. 'Disillusion' doet me eerst denken aan My dying bride en het nummer herbergt later ook snelle instrumentale passages waar de creativiteit van afdruipt. In het nummer 'Remembrance' horen we een gastzangeres (Selma Peelen) en dit nummer is echt zo fragiel en mooi dat je er echt kippenvel van krijgt. Knap gedaan! Het laatste nummer doet me denken aan 'Overload'. Dus terug iets harder.

Dus een spannende en originele mini-cd van deze formatie. Vooral de vioolklanken maken de muziek bijzonder. En rekening houdend met het feit dat de band nog jong is, zit hier zeker nogal wat potentieel in. Een formatie waar we, als alles meezit, waarschijnlijk nog veel van zullen horen. Check it out!

Tracklist:
1. Forces of greed (intro)
2. Overload
3. Disillusion
4. Remembrance
5. Point of no return

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 maart 2003

Koop dit album in

Meer Dis:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 02-03-2003 om 21:58u

En een jury hier in houten had ze 3 gegeven voor orginaliteit

Reactie van Een_Metalfan op 02-03-2003 om 23:29u

Vette foto's op hun site en samples klinken erg goed, hoop dat ze keer naar Almere komen :p
-Kelvin van Eijk

Reactie van Een_Metalfan op 03-03-2003 om 16:37u
Score: 100 / 100

Emiel de juryman, ik hoop dat je dit leest

Reactie van Een_Metalfan op 07-03-2003 om 20:59u
Score: 91 / 100

Goede band, dit. De muzikanten beheersen hun instrumenten uitstekend, en de viool wordt heel erg goed gebruikt om de toch al goed geschreven nummers nog eens extra te versterken. Enige echte minpunt is dat de zang, hoewel het niet slecht is, toch altijd wat bleekjes afsteekt vergeleken met de rest van het muziek. Origineel is het zeker; je zou wel erg lang moeten zoeken om zo'n band nog eens tegen te komen.