Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Slipknot - All Hope Is Gone
Jaar van release: 2008
Label: Roadrunner Records

Slipknot - All Hope Is Gone

Dat Slipknot iets langer doet over een nieuwe plaat dan de gemiddelde band heeft alles te maken met het ‘bijbaantje’ van zanger Corey Taylor bij Stone Sour. Ook gitarist James Root steekt wat tijd en energie in die band en ondanks de zeven andere leden die Slipknot telt, kon het niet uitblijven of invloeden van Stone Sour beginnen door te sijpelen in Slipknot.

Na één luisterbeurt wordt al duidelijk dat All Hope Is Gone niet het ongecontroleerde Slipknot van de eerste twee albums laat horen. Op Vol. 3: (The Subliminal Verses) werd al een minder complexe en meer gestructureerde weg ingeslagen en die wordt op All Hope Is Gone verder bewandeld. Het negental lijkt er anno 2008 voor te kiezen om in de eerste plaats goede metalsongs te schrijven en probeert niet langer ten koste van alles zo extreem mogelijk te klinken.

En dat schrijven van goede songs lukt op dit moment aardig. Het titelnummer is een regelrechte knaller en één van de hardere nummers op deze schijf. Ook het thrashy Gematria (The Killing Name), Sulfur (één van de weinige nummers met nadrukkelijk aanwezige samples) en Wherein Lies Continue (met een Taylor die verdacht veel lijkt op Keith Caputo) staan als een boerenschuur in Iowa. Daar staan wel enkele zwakke broeders tegenover, zoals het vervelende Vendetta en het voortslepende Gehenna.

De invloeden van Stone Sour zijn voornamelijk terug te vinden in de cleane zang die in veel nummers terugkeert. Wat mij betreft een prima ontwikkeling want Taylor heeft een stem die zich daar uitstekend voor leent. Het betekent wel dat All Hope Is Gone het Slipknot-album is met veruit de meeste softe stukken. Met Snuff staat er weer een (weliswaar onromantische) ballad op dit album, maar het zijn Psychosocial en Dead Memories waarin de meeste Stone Sour-invloeden terug te horen zijn.

Voor velen zal de mindere intensiteit van All Hope Is Gone een teleurstelling zijn. Natuurlijk wordt er nog steeds gevlamd, maar niet tot in het extreme, zoals ten tijde van Slipknot en Iowa. Toch staan er een aantal sterke songs op dit vierde Slipknot-album, dat over de hele linie minder rommelig klinkt dan eerder werk. All Hope Is Gone is niet één brok agressie, maar wel een heel volwassen album. Geniet ervan, want het zal wel weer even wachten zijn op een volgend album.

Tracklist:
1. .execute
2. Gematria (The Killing Name)
3. Sulfur
4. Psychosocial
5. Dead Memories
6. Vendetta
7. Butcher’s Hook
8. Gehenna
9. This Cold Black
10. Wherein Lies Continue
11. Snuff
12. All Hope Is Gone
13. Child Of Burning Time (bonustrack)
14. Vermillion Pt. 2 (Bloodstone mix) (bonustrack)
15. ‘Til We Die (bonustrack)

Score: 81 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 12 september 2008

Koop dit album in

Meer Slipknot:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Behemoth666 op 12-09-2008 om 15:22u

Na een half nummer was ik het alweer beu.

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van corry op 12-09-2008 om 17:13u
Score: 5 / 100

same here.... stone sour - all hope is gone

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van sentinel op 12-09-2008 om 20:51u

Luister dan ook godverdomme naar echte muziek en laat deze rotzooi lekker wegrotten. Slipknot is gesynthetiseerd voor instabiele pubers die nog geen haar op de piemel hebben.

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van tankard op 12-09-2008 om 20:56u

nog slechter dan vol3 oejoejoej

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Matthijs op 13-09-2008 om 14:05u

Titel kan eigenlijk niet treffender!

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van margrave op 13-09-2008 om 21:05u
Score: 87 / 100

ik vind em goe klinken. slipknot heeft gewoon een bende muzikanten om u tegen te zeggen. in het speciale mick(gitaar) en joey(drums).

voor pubers? no fucking way. dit is een zeer volwassen album met de nodige kitch ertussen.
en dat er wat stone sour invloeden inzitten kan ik alleen maar toejuichen.

alleen de dvd in de special editie zuigt zwaar

slipknot is goed en daar blijf ik bij. alleen spijtig dat sommige mensen niet open staaan voor andere metal dan black, death of heavy.

btw: de revieuw is goed opgesteld.

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Lycanthropic_bunny op 13-09-2008 om 21:34u
Score: 30 / 100

Ze zouden beter een instrumentale plaat maken; die zou stukken beter zijn, of de clean vocals gewoon afschaffen

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van peetn op 14-09-2008 om 12:17u
Score: 65 / 100

geef mij maar de taylor van stone sour

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van StyXRydA op 14-09-2008 om 15:39u
Score: 90 / 100

Helaas niet de Slipknot zoals ik op de eerste 2 platen, maar toch een zeer goed album. En ach, de Stone Sour invloeden... Corey is begonnen met Stone Sour nog voor Slipknot iets van de grond had gekregen. Juist omwille van het feit dat hij in Stone Sour zat/zit heeft m tot een van 'the Nine' gemaakt. En zolang t niet al te veel als Stone Sour gaat klinken, hoor je mij niet klagen.

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van anoniem op 15-09-2008 om 19:29u
Score: 85 / 100

Ik vind et een heel goed album. Maar stone-sour is natuurlijk gewoon een hele goede band

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Maarten op 16-09-2008 om 13:18u
Score: 90 / 100

Vindt het een zeer volwassen album. Zit erg goed in elkaar en kan mij sinds de release nog steeds boeien!!

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Wout op 16-09-2008 om 14:28u
Score: 80 / 100

Jammer dat de cleane stukken steeds meer Stone Sour-achtig aan gaan doen. Ik vind de plaat wel lekker beukend van start gaan en in tegenstelling tot Vol. 3 minder snel en minder vaak inkakken (op weer een retetandenknarsendediarreeuitpersende 'ballad' na --> Snuff).

Als ik terugkijk moet ik zeggen dat ik een plaat als Iowa, Slipknot en deze allen zou waarderen rond de 80 punten. Gewoon omdat het lekker knalt maar nergens echt enorm wereldverbeterend goed is.
Ik vraag mij steeds meer af waarom er in godsnaam met die perscussionisten gespeeld blijft worden... Ik hoor ze nergens wereldschokkende percussieinstrumenten bespelen noch interessante ritmes (is dat ene biervatenriedeltje in Wait and Bleed dan toch het hoogtepunt?).

Deze plaat had mijns inziens meer in zich kunnen hebben als er eens wat harder geknald ging worden doch wat transparanter geluid werd ingezet. Ik vind het jammer dat Slipknot (in de wat meer cleane stukken)meer afzwakt richting een Stone Sour georiënteerd geluid. Aan de andere kant: Kom je daar wel vanaf met een toch wel beperkte cleane vocalist als Corey Taylor?

Al met al zeker een prestatie van formaat, niets wereldschokkends. Gewoon een lekker stevig album.

Pas trouwens bij aanschaf op de gelimiteerde versie met DVD. Als je die niet teringsaai vind dan weet ik het niet meer (vooral de weergaloze partijen van clown op de bassdrum, en de partijen van de bassist die je ongeveer met 'nightvision glasses' moet bekijken wil je wat zien).

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Fred op 24-09-2008 om 12:57u
Score: 20 / 100

Het blijft een rampen band dit Shitsnot
Echt, zelden zo'n k.t band gehoord.
Doet u maar Slayer...

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Een Metalfan op 28-09-2008 om 15:54u
Score: 10 / 100

beetje vertieft hoor...

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Een Metalfan op 28-09-2008 om 15:54u
Score: 10 / 100

beetje vertieft hoor...

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Een Metalfan op 28-09-2008 om 15:54u
Score: 10 / 100

beetje vertieft hoor...

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Ben op 07-10-2008 om 14:06u
Score: 80 / 100

Jammer dat er nog altijd zo'n ignorant fucks bestaan die clean vocals nog altijd bekijken als " oh nee, dit is een intelligente vorm van leven !!!! ". Slipknot is gegroeid. Ik vond de eerste twee albums ook echt goed. Maar ze zijn geevolueerd. Vele death/ black metal bands die worden beluisterd door de mensen op deze site die kritiek hebben op slipknot maken gewoon 10 jaar aan een stuk (als ze zolang bestaan tenmisnte) dezelfde plaat, met dezelfde sound: EEN GROTE REPEAT.

slipknot heeft de ballen gehad om te veranderen en deze creatie is echt boven hen uitgegroeid.

beste tracks:
Gematria
Sulfur
Gehenna
All Hope is Gone
Till We die
Vermillion bloodstone mix

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van corpse op 08-10-2008 om 19:07u
Score: 65 / 100

op vlak van instrumenten ben ik ook aangenaam verrast, maar de zang en de simpele clichés halen voor mij de waarde al een pak naar beneden.
over het feit dat ze nog altijd met minstens 3 man te veel op dat podium staan en dat ze nog steeds die maskers ophebben ga ik mij niet meer druk maken.

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van KrimiKlown Ace op 06-11-2008 om 00:02u
Score: 80 / 100

@ Ben: you just read my mind.


En wat is er mis met Vendetta? Lekkere riffs, lekkere meebruller. Gewoon een (misschien) simpele chiller.

Slipknot - All Hope Is Gone
Reactie van Kaat op 19-09-2011 om 18:02u
Score: 100 / 100

Ik vind het een keigoed album. Voor mij is dit fantastisch