Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Jaar van release: 2008
Label: Mascot Records
Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Volbeat was absoluut voor mij de muzikale ontdekking van 2007. Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de band, die een paar maanden eerder met Rock The Rebel/Metal The Devil alle records in thuisland Denemarken verbrak en al geruime tijd in heel Europa voor uitverkochte zalen wist te spelen. Het duurde hierna niet lang voordat ik de band voor het eerst live zag spelen. Inmiddels is de band rondom de sympathieke frontman Michael Poulsen na vele verdere successen toe aan hun derde album: Guitar Gangsters & Cadillac Blood.

Het album is een logisch vervolg op het eerder genoemde Rock The Rebel/Metal The Devil en debuutplaat The Strength/The Sound/The Songs. Het bekende Volbeat geluid zit er weer dik op geplakt en dat laat de plaat weer lekker vertrouwd klinken. Uiteraard is er weer ruimschoots aandacht besteed aan de vele country- en rock’n roll-invloeden waar Volbeat zo bekend om is geworden. Michael Poulsen is zoals gewoonlijk weer geweldig in vorm en is uiteraard weer de sterkste schakel van het gezelschap.

De variatie is wat groter dan op de vorige albums. Zo kom je wat meer tracks tegen die een lager tempo hebben dan het gemiddelde Volbeat-nummer. Maar uiteraard zijn de nodige beuknummers en meezingers weer genoeg aanwezig. Absolute hoogtepunten zijn dan ook het schitterende Mary Ann’s Place, het zowel muzikaal als tekstueel sterke Still Counting, het snelle Metallica-achtige Wild Rover Of Hell en de Hank Williams-cover I’m So Lonesome I Could Cry, wat qua bewerking veel weg heeft van de eerdere cover I Only Wanna Be With You.

Helaas zijn er ook wat minpunten aan te wijzen op deze plaat. Over de gehele lengte klinkt het allemaal iets te gelikt en radiovriendelijk. Met als resultaat dat er een handjevol fillers het album moeten volmaken. Hierdoor zit ik lang niet zo geboeid te luisteren naar deze plaat dan naar de eerste twee albums. Het lijkt ook dat Volbeat met Guitar Gangsters & Cadillac Blood een groter publiek wil bereiken, terwijl ze dit helemaal niet nodig hebben.

Maar dit album is allesbehalve teleurstellend. Wel houd ik hier en daar een wat gemengd gevoel aan over, omdat de plaat bij verre niet het niveau haalt van haar voorgangers. De verrassing is er wellicht af. Maar de die-hard Volbeatfans hoeven zeker niet te wanhopen. Ook deze plaat kunnen ze gerust blind aanschaffen. Daarvoor is het gevoel nog zeker wel goed genoeg.

Tracklist:
1. Intro/End Of The World
2. Guitar Gangsters & Cadillac Blood
3. Back To Prom
4. Mary Ann’s Place
5. Hallelujah Goat
6. Maybellene I Hofteholder
7. We
8. Still Counting
9. Light A Way
10. Wild Rover Of Hell
11. I’m So Lonesome I Could Cry
12. A Broken Man And The Dawn
13 Find That Soul
14. Making Believe (bonustrack)

Score: 78 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 6 september 2008

Koop dit album in

Meer Volbeat:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Smetsar op 06-09-2008 om 16:50u
Score: 85 / 100

Fillers op dit album? Ik dacht het niet. Dit is het eerste Volbeatalbum waarbij elk nummer me bij blijft! Lekkere schijf gewoon!

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Kees op 06-09-2008 om 21:28u
Score: 60 / 100

Zwaar overrate band....

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Een Metalfan op 07-09-2008 om 12:04u

Heerlijke sound weer,jah de verassing is weg maar gewoon tof dat er weer vers bloed door metalland vloeit..dat ook nog van kwaliteit is..

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Matt op 07-09-2008 om 14:37u
Score: 89 / 100

gewoon lekkere plaat... afwisselend tempo... vette sound weer... geen fillers erop wat mij betrefd.

toppie!

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Frank op 08-09-2008 om 01:19u
Score: 95 / 100

Dit is veruit het beste tot nu toe van de heren.Fillers?
Alle nummers zijn erg goed uitgewerkt,je hoort nog meer invloeden zoals Greenday en de Ramones naast hun vertrouwde favoriete stijl!
Cd is top! Speel hem helemaal grijs!!!!

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Rob G op 10-09-2008 om 14:13u
Score: 60 / 100

Tegenvaller. De plaat klinkt veels te vrolijk en happy en idd radiovriendeljik. De zanglijnen hebben een erg hoog joepie de poepie gehalte wat me enorm tegenstaat.

1 plaat was voor mij een dikke 10/10, de 2e was al minder maar nog steeds lekker, bij deze plaat haak ik echter af. Jammer.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Flexy op 10-09-2008 om 15:09u
Score: 65 / 100

Wat een tegenvaller en snap de positieve reacties dan ook niet. Dit is wel heel erg op safe gespeeld! Een hele vlakke plaat.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Dene op 10-09-2008 om 15:52u
Score: 90 / 100

>"Wat een tegenvaller en snap de positieve reacties dan ook niet."

Misschien een kwestie van "smaken verschillen"? Ik vind het bijvoorbeeld écht een vette plaat! Stop moaning, als je 't niks vindt luister je er toch niet naar.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Rob G op 11-09-2008 om 14:28u

@ Dene,

sommige mensen hadden misschien andere verwachtingen van de plaat, zeker gezien het pareltje The Strength The Sound The Songs. Als je die plaat een paar keer geluisterd hebt dan snap je waarom mensen moanen over dit bagger bierviltje.

Sorry, maar als ik het nummer I'm So Lonely I Could Cry bv luister dan zit ik echt tenenkrommend te luisteren.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van DIrk op 23-09-2008 om 19:49u
Score: 100 / 100

Waarom vinden metalfans altijd de debuutplaat van een band de beste? En waarom haken metalfans altijd massaal af als een band een ietwat breder publiek begint aan te spreken? Dan is de band misschien niet stoer genoeg meer? Ik vind dit een fantastische plaat, 10X beter dan het debuut, dat ik bijna nooit meer draai. Ik had nooit gedacht dat ze de vorige gingen overtreffen (die vind ik 9,5 X beter dan het debuut), maar het is ze toch gelukt. Niets dan respect voor deze superband.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van grinder666 op 29-09-2008 om 16:38u
Score: 90 / 100

per cd worden ze gewoon beter, het heeft ook geen zin om 10 x dezelfde cd te maken, cd 1 - cd 3 zijn te gek, ga zo door zou ik zeggen dan hebben we nog jaren plezier van Volbeat!!!!! zie ze in Rijssen, das me 7de x, idd respect voor Volbeat!!!!!!!!

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Peter op 01-10-2008 om 23:42u
Score: 90 / 100

Ze hebben het weer geflikt! Weer een vernieuwende plaat met toch de leipe volbeat sound! Ik zie jullie in rijssen :D

Grtz!

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van demonizer123 op 03-10-2008 om 11:03u
Score: 90 / 100

Ik heb Volbeat vorig jaar pas ontdekt en vind dit gewoonweg een van de beste bands van de afgelopen jaren en ze hebben het nu weer gedaan een fantastisch album voor de derde keer.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Judith op 24-10-2008 om 10:56u
Score: 99 / 100

Vorig jaar hebben we hen ontdekt en ik vind deze band echt helemaal super.
Dit jaar Paradiso, heb ik het van bovenaf moeten kijken omdat ik superzwanger ben. Ben zoooooo blij dat ik gegaan ben. Vanaf het moment dat het begon tot aan het eind heb ik weer zo genoten als dit jaar in de Max te Amsterdam en vorig jaar in de Melkweg.

Super band.
Hoop volgend jaar weer van hen te kunnen genieten!!!

Overigens: er is toch ook een poster van hen te koop? Kan deze nergens vinden. Anderen een idee.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Rein op 28-10-2008 om 23:05u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat, lekkere sound. Ik word er opgewekt van en dat is ook wel eens plezierig van metal, haha.

Alleen I am so lonely vind ik even een missertje. Maar dat is peroonlijk.

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van Volbeatfan op 15-02-2010 om 11:21u
Score: 100 / 100

volbeaaaaaaaaaaaaaaat !
zalige schijf en geweldige band

Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Reactie van enchant op 28-04-2010 om 16:15u
Score: 65 / 100

Ben het volledig met Flexy eens. Hoorde Volbeat ten tijde van de eerste twee albums ook graag, maar dit vind ik een grote tegenvaller. Ik hoor geen enkele uitschieter op deze cd. Volgende keer beter, hopelijk.