Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Destruction - D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records

Destruction - D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.

Onze favoriete ‘slager’ heeft het druk dit jaar. Eerder konden we al rekenen op sterke power/trash van Schmier met een nieuwe Headhunter-album. Aan het einde van de zomer wacht ons ook een nieuw album van de band waar hij groot mee is geworden, namelijk Destruction. Samen met zijn kameraden Mike Siffringer en Marc Reign viert Schmier dit jaar het vijfentwintig jarig bestaan van de band met het nieuwe album D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. en daar zijn wel als thrashfans natuurlijk enorm blij mee.

Naar eigen zeggen combineert deze nieuwe plaat al het goede van Destruction van de afgelopen jaren, maar heeft het daarnaast een geheel eigen modern geluid met behulp van producent Jacob Hansen. Die woorden maakt de band met D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. ook zeker waar, want het is de echte Duitse thrash waar we al zo lang van kunnen genieten in een lekker ruig modern jasje. Uiteraard zijn het Destruction-songs volgens het bekende recept en in die zin ook niet echt origineel. Toch klinkt de muziek op dit nieuwe schijfje lekker fris met geweldige solo’s en het snerpende stemgeluid van Schmier zelf. Hier en daar is er echter wel een stukje melodie te vinden wat dit jaar ook al op Headhunter te vinden was. Gelukkig zijn die momenten fragmentarisch.

Echte uitschieters zijn er in de vorm van het ontzettend wilde Odyssey of Frustration en The Violation of Morality. Met name de refreinen zijn erg sterk, hoewel dat ook gezegd kan worden van de acht resterende nummers. Odyssey of Frustration lijkt daarnaast ook nog eens op een opgevoerde Motörhead wat het extra leuk maakt. Noemenswaardig zijn ook de solo’s van UFO’s Vinnie Moore in de titelsong en Annihilator’s Jeff Waters tijdens Urge (The Greed of Gain). Zoals je kunt verwachten van deze mannen is het strak, hard en snel.

Met D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. heeft Destruction misschien wel hun beste album sinds jaren afgeleverd, en dat valt ook nog eens samen met hun vijfentwintig jarig bestaan. Dat ze behoren tot de grote drie Duitse thrashbands Kreator, Sodom én Destruction bewijzen ze hier maar weer eens.

Tracklist:
1. Devolution
2. Elevator To Hell
3. Vicious Circle – The Seven Deadly Sins
4. Offenders of The Throne
5. Last Desperate Scream
6. Urge (The Greed of Gain)
7. The Violation of Morality
8. Inner Indulgence
9. Odyssey of Frustration
10. No One Shall Survive

Score: 82 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 9 augustus 2008

Koop dit album in

Meer Destruction:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rinus op 11-08-2008 om 00:25u

Heb enige tijd geleden een voice over exemplaar gehoord.
Prima plaat. Vooral het 1e nummer sprak me erg aan. Dit zal devolution zijn.
By the way: Sodom is dan toch wel de minste

Reactie van iron_dennis op 14-08-2008 om 08:16u

Dan raad ik je aan Agent orange nog eens een keer te luisteren.

Reactie van Rinus op 14-08-2008 om 23:16u

Agent Orange is inderdaad een prima plaats, net als persecution mania, tapping the vein, M-16 enz.
Was misschien een beetje niet terzake doende

Reactie van buie op 15-08-2008 om 01:10u

KREATOR RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van Een Metalfan op 15-08-2008 om 10:44u

o

Reactie van Een Metalfan op 15-08-2008 om 11:34u

Ja, Kreator rules, deze review gaat echter over de keihard 'rulende' nieuwe Destruction.

Reactie van viral_load op 09-09-2008 om 15:36u
Score: 50 / 100

Destruction blijft een machtige band, maar wil niet zeggen dat D.E.V.O meteen een dikke plaat is.
De laatste jaren blijft er weinig meer over van het oldschool thrash geweld, Kreator wist nog redelijk boeiend werk af te leveren met enemy of god (pff alweer tijdje terug) Maar D.E.V.O, maakt voor mij duidelijk dat er niks meer over is van de old school destruction. Spijtig maar genoeg reden om alleen nog maar het oude werk te happen.

Reactie van Jeroen op 12-12-2009 om 15:30u
Score: 85 / 100

Onzin, verbazingwekkend frisse en vette thrashplaat met een lekker moderne twist. Dit is tien keer sterker dan het latere Sodom materiaal en kan prima concurreren met 'Hordes of Chaos' van Kreator. Het is allemaal wat technischer en het ligt wat minder makkelijk in het gehoor dan die andere twee Duitse thrashbands, maar het hapt bijzonder goed weg (zeker na meerdere draaibeurten).

Reactie van carlo op 03-06-2010 om 16:24u

Goed album en inderdaad na meerdere luisterbeurten hoor je hoe sterk de meeste nummers zijn , voor mij zijn Vicious circle , Offenders of the throne , Urge , The violation of morality en Odyssey of frustration de echte uitblinkers !!!!

Reactie van Rutger op 27-09-2010 om 21:32u
Score: 80 / 100

Inderdaad een goed album, en natuurlijk is het anders dan vroeger... Maar wat wil je? Je kunt moeilijk keer op keer hetzelfde album uitbrengen, want had je het kritiek dan eens moeten horen!
Nee, prima album! Ik kan hier nog heerlijk op headbangen en uit mijn dak gaan, geen problemen mee!