Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

    27 januari:
  • Bullet For My Valentine
  • 29 januari:
  • Ann My Guard en Kingfisher Sky
  • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
  • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
  • Daniel González (Darksun) - 41
  • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
  • Jarpen (Elvenking) - 44
  • Kita (Lordi) - 48
  • Louie Clemente (Testament) - 57
  • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
  • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Jaar van release: 1982
Label: EMI Records
Iron Maiden - The Number Of The Beast
Gek genoeg was er nog geen review online van misschien niet het beste, maar in ieder geval het belangrijkste album uit de carriere van heavy metal band Iron Maiden. Het belangrijkste, omdat met The Number Of The Beast de definitieve doorbraak kwam voor de band, mede onder invloed van voormalig Samson zanger Bruce Dickinson. Met dit album ging Maiden de succesvolste periode uit haar geschiedenis in, de basis voor albums als Powerslave en het legendarische Live After Death waren gelegd.

8 Nummers op deze cd, waarvan er 3 nog bijna elk concert worden gespeeld. De opener, Invaders, behoort niet tot dit rijtje, maar is daarom nog geen slecht nummer. Een goede opener, waarbij de toenmalige fans meteen al goed kennis konden maken met de stem van Bruce, die danig van die van Paul Di'Anno verschilde.
Het tweede nummer is volgens mij de beste van de cd, zo niet het beste nummer dat Iron Maiden ooit gemaakt heeft. In Children Of The Damned rekent Bruce glashard af met Paul, wat een uithalen, wat een emotie, geniaal gewoon. Muziekaal zit dit nummer ook tip top in orde, de gitaarsolo aan het einde hoe dan ook het mooiste stukje muziek dat ik me kan voorstellen, en nogmaals, wat Bruce presteert is ongekend. Na dit nummer gehoord te hebben weet je weer wie de metal regeerd, Iron fucking Maiden.
I'm not a number, I'm a free man! The Prisoner is ook al zo'n nummer dat lekker loopt, en goed in je hoofd blijft hangen. Vooral de drums in dit nummer zijn leuk, luister maar eens goed.

Met 22 Accacia Avenue gaat het verhaal over Charlotte the Harlot, de prostituee die we in het gelijknamige nummer al op het eerste album leerden kennen, verder. Een typisch 'The Number Of The Beast' nummer, dat mooi in de lijn van het album past. Net als Charlotte the Harlot doet het wat vrolijker aan dan de meeste andere Maiden-nummers, ook al heeft de bas van Steve in dit nummer een grotere rol dan in het eerste deel van het verhaal.
Nadat Bruce een stukje heeft voorgelezen uit de bijbel begint de knallen van dit album, de grootste klassieker van de band. The Number Of The Beast, voila. Ratelende bas, afwisselende gitaren, lyrics die in die tijd nog shockerend waren, kortom, wat wil je nog meer. Het is niet voor niks dat dit nummer op elk concert nog wordt gespeeld.

De ene knaller volgt de andere op. Run To The Hills dus. Een catchy refrein en een krachtig zingende Bruce, dit nummer kan zich zonder problemen meten met nummers als The Number Of The Beast, The Trooper en 2 Minutes To Midnight.
Gangland is naar mijn mening een heel erg ondergewadeerd nummer. Het begint al met de drum-intro en de binnenkomst van de gitaren. Gewoonweg gaaf, heel erg gaaf. Het is het enige nummer op de cd waar Steve Harris niet aan mee heeft geschreven, het is gemaakt door gitarist Adrian Smith en toenmalig drummer Clive Burr, en dat verschil hoor je. Het nummer is meer gitaar- en drumgericht dan de rest van de cd, een leuke afwisseling.

Het laatste, maar zeker niet slechtse, nummer is ook een klassieker. Wie kent Hallowed Be Thy Name immers niet? Je zou het het eerste epische nummer van de band kunnen noemen, het wisselt harde, snelle stukken af met rustige en langzame, stukken, om dan razendsnel te eindigen. De muziek vertolkt de gevoelens van de ter dood veroordeelde hoofdpersoon bijna letterlijk. Another masterpiece brought by Steve Harris.

Conclusie: heersch. Als je dit album niet hebt: koop het, en noem jezelf anders geen metalfan. De klassieker der klassiekers.

Tracklist:
1. Invaders
2. Children Of The Damned
3. The Prisoner
4. 22 Acacia Avenue
5. The Number Of The Beast
6. Run To The Hills
7. Gangland
8. Hallowed Be Thy Name

Score: 92 / 100

Reviewer: DaKonium
Toegevoegd: 6 januari 2003

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Mr_No_Good op 06-01-2003 om 17:15u
Score: 90 / 100

Zeker een prachtige CD, al vind ik het niet (zoals vele wel vinden) de beste CD van ze. Hierbij denk ik eerder aan Killers ofz. Anywayz, prachtige CD met een paar nummers (Hallowed be thy Name, Children of the Damned) met eeuwigheidswaarde!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 09-01-2003 om 17:54u
Score: 99 / 100

Idd n meesterlijck album. Niet het beste maar zeker een van de. Echter het intro van Number of the Beast is niet door Bruce ingesproken. Ik ben ff de naam kwijt van wie wel, een of andere onbekende, maar lees daarvoor ff de Iron Maiden FAQ, prima te vinden op www.google.nl ofzo. UP THE FUCKING IRONS!!!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Sepulturafan op 09-01-2003 om 21:56u
Score: 90 / 100

Die piet hierboven is een beetje vaag aan het doen.Hij vind het niet het beste album van Iron maar toch geeft ie ze een 99....??????? Kan dit nader verklaard worden? Tis wel een leuk album.

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 10-01-2003 om 15:06u

Hey mister Sepul, wat is er vaag aan? De beste albums van Maiden (Iron Maiden, Piece of Mind, Live after Death, Seventh Son, IMO) verdienen allemaal minimaal 100 punten of zelfs meer. Dus... IRON MAIDEN RULED namelijk.... Cheers, oh mijn naam is trouwens geen Piet maar Tom. Tom "argarath" Heijnen http://www.conquestador.tk Conquestador - Metal inquisitioN

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Kameradski_bartje op 11-01-2003 om 14:23u
Score: 95 / 100

Echt gewoon een geniaal album. Beetje maf dat d'r nu pas een bespreking over verschijnt op het internet... Eerste cd van de Iron die ik in handen kreeg (ben pas 16 hè, menskes) en als ik een ouwe lul van 40 ben kijk ik hier vast nog met nostalgische gevoelens naar terug. En met plezier!!!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 12-01-2003 om 11:49u
Score: 99 / 100

Geweldige CD, goede recensie. Dit album is inderdaad een mijlpaal in de metal-geschiedenis. Niet het beste, wel degene met de meeste impact. Up the irons!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 12-01-2003 om 15:13u
Score: 87 / 100

Maar... ik vind dat we het extraatje op de nieuwere enhanced cd's "Total eclipse" ook niet moeten vergeten. Ook een prima nummer, zei het niet zo bekend. Verder topcd!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 13-01-2003 om 12:08u

Yup, alleen stond Total Eclipse ook al op de B kant van Run to the Hills..... dus zo onbekend is t ook weer niet! Cheers!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 13-01-2003 om 23:43u
Score: 100 / 100

Dit is echt een goeie cd ja. Ik ben 'm de laatste tijd opeens weer heel vaak aan het luisteren en dan vooral Children of the Damned. M'n favoriete nummer van de cd is eigenlijk telkens een andere geweest. Volgens mij is dat een goed teken! Alleen Gangland vind ik echt 3x niks. Van de zomer weer lekker naar Iron Maiden! Hoera! www.iammetal.tk

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Wolfgard op 15-03-2003 om 18:04u
Score: 89 / 100

Hier ben ik het wel mee eens, zeer sterke songs, alleen heeft Invaders wel een heel flauw refrein. Gangland is wel degelijk een lekker nummer en Children of the Damned is retegaaf. Mijn favorieten zijn Children of the Damned , Number of the Beast en Hallowed be thy Name.. Up the IRONS!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 12-10-2003 om 16:04u
Score: 100 / 100

GELIJK HIER STAAT HET ENE BESTE NUMMER VOLGT DE ANDERE OP EN DAT IS OOK ZO KIJK EENS NAAR NUMMERS GELIJK 666 THE NUMBER OF THE BEAST,RUNN TO THE HILLS,INVADERS?.........

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een_Metalfan op 23-03-2005 om 09:57u
Score: 100 / 100

Meester album! Hallowed be thy name is meester!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van RudeZ op 29-07-2005 om 22:15u
Score: 95 / 100

Het is Vincent Price die het bijbelstukje voorleest, diezelfde kerel die het gerapte stukje aan het einde van Thriller, van Michael Jackson... Prachtalbum, zo mooi zie je ze niet vaak, maar Invaders en Gangland zijn de minste nummers... Daarom vind ik SSoaSS beter, geen enkel slecht nummer, IMO...

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Eddie op 11-08-2005 om 19:29u
Score: 98 / 100

volgens mij mist er een nummer. Total Eclipse staat er ook op. de Iron Maiden greetings van Eddie

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Squidward op 22-02-2006 om 22:19u
Score: 98 / 100

Je bent geen Maiden-fan zonder dit album!

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Evil_Lynne op 01-03-2006 om 18:51u

Iron Maiden - The Number Of The Beast Geplaatst door Eddie op 2005-08-11 19:29:35 Score: 98 / 100 -------------------------------------------------------------------------------- volgens mij mist er een nummer. Total Eclipse staat er ook op. de Iron Maiden greetings van Eddie Total Eclipse staat geloof ik op de heruitgave van deze CD. Op de originele uitgave stond deze niet. Zelf had de band geloof ik ook liever Total Eclipse op de elpee gehad dan Gangland. Goed album, niet het beste. (De hoes van deze elpee was eigenlijk de hoes voor de Purgatory single)

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van 95 op 14-12-2006 om 16:10u

Hallowed Be Thy Name beste song ooit van Iron Maiden!!!! Up The Irons

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een Metalfan op 14-12-2006 om 16:10u
Score: 95 / 100

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van ikke op 20-02-2007 om 11:44u
Score: 99 / 100

maiden rules

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Een Metalfan op 31-10-2007 om 22:02u
Score: 100 / 100

666 en anders nix

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Barry op 09-11-2007 om 20:52u
Score: 95 / 100

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van sandra op 04-06-2008 om 03:18u

tfSuMh sd95vbm24r7mvu4091rvbqp

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 06-06-2009 om 14:50u
Score: 65 / 100

Erg overgewaardeert, een hoop zwakke nummers. Het is niet ondragelijk, maar gewoon heel saai en eentonig. 1 uitzondering: hallowed be thy name is een van de beste liedjes die ik ooit gehoord heb, maar ik prefereer powerslave.

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Eddie2 op 02-01-2010 om 20:45u
Score: 85 / 100

The band had asked the famous horror film actor Vincent Price to read the intro text. However, according to Dickinson, Price refused to do it for anything less than £25,000. They had heard of someone who read ghost stories at Capital Radio and got him to do it. The man was a theatre actor named Barry Clayton who had no interest in Maiden, but they asked him to put on a Vincent Price kind of voice.[citation needed][original research?]

The opening phrase, "Woe to you O earth and sea for the Devil sends the beast with wrath because he knows the time is short/Let him who hath understanding reckon the number of the beast for it is a human number/its number is six hundred and sixty six," is taken directly from the Book of Revelations, Chapter 13, Verse 18.

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Ronald op 26-07-2014 om 22:30u
Score: 95 / 100

Leuk om zo nu en dan weer eens recensies+reacties over onbetwiste meesterwerken te lezen. Ook dat er een enkeling te vinden is die zo'n album nauwelijks iets vind. Is eigenlijk niet voor te stellen, maar toch....
Voor mij net als velen een klassieker in de metal.

Iron Maiden - The Number Of The Beast
Reactie van Joost op 18-05-2015 om 01:32u
Score: 95 / 100

Waarom ik geen 100 punten geef ?
Vanwege de keuze van Steve Harris voor Gangland ipv Total Eclipse.
Ieder z'n eigen mening. Sommigen vinden Hallowed By Thy Name de beste Maidensong ooit.
Voor mij is en blijft dat The Phantom Of The Opera.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.