Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2020

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Jaar van release: 2008
Label: Mötley Records
Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat Mötley Cruë ooit nog eens met een nieuwe cd op de proppen zou komen. De reünie-shows in 2005 en 2006 waren uiterst succesvol, dus voor het geld en de roem hoeven ze het allang niet meer te doen. Bovendien dacht ik dat de band zo langzamerhand nu echt wel uit elkaar zou zijn gevallen. Mick Mars is inmiddels een echt levend lijk geworden. Vince Neil lijkt me nooit zo gemotiveerd en misschien was deze tour de laatste die hij nog wilde meemaken. Nikki Sixx heeft een nieuwe solo-band Sixx A.M. en daar een lekkere cd mee gemaakt. En Tommy Lee had de band zelfs even verlaten om zich vol op het dj-en te richen. Maar toch is er gewoon weer een nieuw album uitgekomen genaamd Saints Of Los Angeles, die al heel wat rondjes heeft gedraaid in mijn cd-speler. Want hij is verrassend goed geworden!

Dit album heeft eigenlijk dezelfde 'fighting spirit' als de eerste cd's Too Fast For Love en Shout At The Devil, waarschijnlijk omdat menigeen niet meer verwachtte dat er nog leven zat in de band. Alsof Mötley Crüe mij persoonlijk iets wilde bewijzen. "Fuck you, René! We can still kick your ass with our sweet ass rock musicl!!!" De muziek is nog altijd catchy gehouden met melodieën die blijven hangen en refreinen die in je hoofd blijven zitten, maar het rebelse is helemaal terug van weg geweest. Daarvan is de titeltrack Saints Of Los Angeles het beste voorbeeld van.

Face Down In The Dirt, Chicks=Trouble en White Trash Circus zijn heerlijk groovende stampers geworden, terwijl de supersnelle nummers Welcome To The Machine en Goin' Out Swingin' laten horen dat er nog echt wel pit in de band zit. Dat laatste nummer is trouwens nog snel even geschreven en opgenomen terwijl de cd al op het punt van uitbrengen stond. Dat bewijst voor mij toch wel de gedrevenheid van de band. De kers op de taart is dat er geen ballads staan op de cd! Ok, misschien dat The Animal In Me daarvoor door kan gaan, maar ik vind het er toch te heavy voor.

Nou, dus, ik denk dat wel duidelijk is dat ik vind dat Mötley Crüe weer bestaansrecht heeft. Het succes van de reünie-tournee en van de autobiografie The Dirt (waar deze cd losjes op gebaseerd is) heeft het vuur blijkbaar weer doen branden bij de band. Hoe het in de toekomst zal verlopen, zal wel niet te voorspellen zijn. Daarvoor is de carrière van de band te onstabiel gebleken. Maar het zou mooi zijn als ze nog meer cd's in hun mars hebben als The Saints Of Los Angeles.

Tracklist:
1. L.A.M.F.
2. Face Down In The Dirt
3. What's It Gonna Take
4. Down At The Whisky
5. Saints Of Los Angeles (Gang Vocal)
6. Mutherf*cker Of The Year
7. The Animal In Me
8. Welcome To The Machine
9. Just Another Psycho
10. Chicks = Trouble
11. This Ain't A Love Song
12. White Trash Circus
13. Goin' Out Swingin'

Score: 88 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 15 juli 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Reactie van Robster op 15-07-2008 om 11:01u
Score: 90 / 100

Geweldige plaat van een geweldige band. Ze vorig jaar live gezien in Brussel! De enige reden waarom de plaat geen 100 punten krijgt is het ontbreken van de verplichte ballad :).

Crüe N' Roll!

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Reactie van GenerationSwine op 16-07-2008 om 00:10u
Score: 90 / 100

Bij de eerste beluistering bijna omver geblazen door de geweldige productie!
Om van de songs maar niet te spreken. Een meer dan geslaagde, zoveelste, "come-back" van een band die niet stuk te krijgen is. Hopelijk wachten ze weer niet te lang om naar Europa terug te komen, want vorig jaar in Brussel smaakte het ongelooflijk naar meer... :-)

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Reactie van dennis op 21-07-2008 om 15:43u
Score: 10 / 100

bagger

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Reactie van JP074 op 21-08-2008 om 17:48u
Score: 83 / 100

Slechts bij toeval kwam ik erachter dat deze band een nieuwe CD in de originele line-up heeft gemaakt.
De plaat is me erg meegevallen, sterke songs ( vooral het titelnummer) en een erg goede productie. Mick Mars' slagpartijen zijn, zoals altijd bij hem, strak en met bezieling ingespeeld. Ook zijn sound spreekt me aan en door zijn duidelijk herkenbare stijl heb je direct door dat hij het is.
Vince klinkt beter dan ooit tevoren en is niet op veel valse tonen te betrappen.
Enig nadeel vind ik de'gitaarsolo's; die hadden langer en uitgewerkter gekund ( zoals op hun plaat uit '94 bijvoorbeeld).

Maar al met al zeer OK en ik luister er graag naar! een dikke 8.

THX guys!

Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles
Reactie van Een Metalfan op 15-09-2008 om 10:25u
Score: 90 / 100

Echt een hele goede cd(misschien ook wel omdat ik er niet al te veel van verwacht) maar deze cd is echt helemaal Crue. Songtitels die voorzich spreken, meezingbare refreinen zonder aan kracht in te leveren, en in inderdaad ook eens een keer geen dertien in een dozijn ballad, waardoor de vaart er lekker inblijft. Voor mij is dit zonder overdrijven eindjaarslijstjes materiaal!!!