Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

House Of Lords - Come To My Kingdom
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
House Of Lords - Come To My Kingdom
Ook House Of Lords is een band die nog teert op hun roem uit 1988 en de vier jaren er na, nadat Gene Simmons de band had opgepakt uit een brij demo's. De band heeft altijd een naam gehad, een mooie mix te maken tussen hardrock en symphonische rock, en dat spelletje zijn ze nog steeds meester. Na de release van hun live cd in 2007 bleek maar weer dat de Lords annu nu muzikaal niks hebben ingeboet en de heren touren inmiddels weer volop in Europa.

Dit nieuwe album, om maar met de deur in huis te vallen, is een juweeltje. Ook bij deze band is te horen dat de jaartjes vat hebben op de zang van James Christian, maar daardoor klinkt hij steeds meer en meer op Aerosmith's Steven Tyler, en dat kan de muziek op deze cd best hebben. I Don't Wanna Wait All Night had zo van Aerosmith kunnen zijn; heerlijke zanglijntjes pakkend refrein, alle ingrediënten zijn aanwezig. Aan het begin van Another Day From Heaven krijg ik een Love Don't Lie-visioen, maar wát een heerlijk nummer ! En wat te denken van de midtempo-rocker The Dream...ongelofelijk, wat een hoog niveau.

Het lijkt er op alsof dit album zich in mijn top-jaarlijst gaat nestelen; ik moet me inhouden om niet elk nummer van lyrisch commentaar te voorzien, en geloof me, dat overkomt me niet snel. Wie deze levende legende wil zien moet snel even naar de website van de band gaan kijken, want in april kun je ze gaan zien !

Tracklist:
1. Purgatorio Overture no.2
2. Come To My Kingdom
3. I Need To Fly
4. I Don’t Wanna Wait All Night
5. Another Day From Heaven
6. In A Perfect World
7. The Dream
8. One Foot In The Dark
9. Your Every Move
10. I Believe
11. One Touch
12. Even Love Can’t Save Us
13. In The Light
14. Another Day From Heaven (Acoustic Remix) (Europe Bonus)

Score: 92 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 4 april 2008

Koop dit album in

Meer House Of Lords:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Darker op 04-04-2008 om 16:23u
Score: 90 / 100

Idd dit is echt een juweeltje zoals ze er tegenwoordig te weining maken! Heb ze live al gezien in de Biebob in Vosselaar...1 van mijn beste optredens ooit. Ik ga zeker terug gaan kijken als ze langskomen

Reactie van kabbie op 11-04-2008 om 16:04u
Score: 90 / 100

Een goed album ! !
De eerste x dat ik ze zag was op Aardschok dag en afgelopen woensdag in De Bosuil " They KICK ASS " zelfs na 20 jaar ! ! ! !

Reactie van Rico op 17-07-2008 om 19:33u
Score: 98 / 100

Grote klasse van House of Lords!!! Wat een stem, wat een gitarist! Echt een super band. En live lijken ze nog beter! Wat een spelvreugd! Dit is rock zoals het moet zijn. Eigenlijk is Jimi Bell te snel voor de muziek want hij is echt een snelheidsmonster die Eddy v Halen voorbij gaat!

Echt een heerlijk album die men blindelings kan aanschaffen. Enig min puntje is misschien dat de vorige iets meer gevarieerd was qua songs. Maar dat is ook het enige.