Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Gary Hughes - Veritas
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Gary Hughes - Veritas
Na drie soloplaten richtte de Britse vocalist Gary Hughes in 1996 de band "Ten" op met een paar vrienden uit de band Dare, om met hen ook nog enkele platen uit te brengen tot aan het nog recente verleden. De meesten zullen Hughes nog kennen van zijn indrukwekkende Once And Future King tweeluik, waarin hij het voor elkaar bracht om een stel grote namen uit de rockscene een middeleeuws getint epos op cd te laten zetten. Inmiddels is de stilte om Hughes doorbroken met zijn nieuwste soloalbum, getiteld Veritas, wat zoveel betekent als "de waarheid".

Volgens Hughes is dit het sterkste album wat hij in tijden geschreven heeft. Nou, als dat zo is dan belooft dat wat! In aanmerking genomen dat de muzikanten op deze cd uit het (dark) metalgenre en de blues afkomstig zijn komt de luisteraar bedrogen uit. Dit album heeft niet veel met rock te maken, hooguit kunnen we het tot poprock rekenen. Het lijkt een knieval richting de commercie.

Afgezien van de eerste twee tracks komt er bij I Know It's Time pas weer een vleugje rock om de hoek kijken. Ritmisch dan; de zang is vlak, clean en klinkt psychedelisch en haast ongeïnspireerd. Nee, van een Gary Hughes had ik veel meer verwacht. Ik hoop dat hij zich gaat realiseren dat hij veel beter kan, wanneer hij iets in de rockmuziek wil bereiken als soloartiest. Dit is magertjes, en dan blijf ik nog redelijk vriendelijk.

Tracklist:
1. Veritas
2. See Love Through My Eyes
3. In My Head
4. Time To Pray
5. Wide Awake In Dreamland
6. I Pray For You
7. Synchronicity
8. Strange
9. All I Want Is You
10. I Know It's Time
11. The Emerald Sea
12. The Everlasting Night

Score: 65 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 24 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]