Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Saxon - To Hell And Back Again (dvd)
Jaar van release: 2007
Label: SPV / Steamhammer Records

Saxon - To Hell And Back Again (dvd)

Het is al weer enkele jaren geleden dat Saxons concert-dvd The Saxon Chronicles uit is gekomen. Tijd dus voor een nieuwe. Op deze dvd pakken ze het echter iets anders aan dan gebruikelijk, want de Ďhoofd-dvdí bestaat uit een documentaire die de band volgt vanaf de prille beginselen van het album Lionheart uit 2004 tot aan het einde van de begeleidende tour. Op de tweede dvd treffen we vervolgens een heel concert aan samen met wat rariteiten en clips.

Zoals gezegd vinden we op de eerste dvd een documentaire over het reilen en zeilen rondom het album Lionheart. Vanaf een blik in de studio, een releaseparty in Duitsland, diverse festivals, tot het einde van de tour. Als kijker krijg je een redelijk compleet maar misschien een wat rommelig beeld van hoe het er allemaal aan toe gaat. De beelden en uitspraken lijken soms wat willekeurig en missen regelmatig echte samenhang. De lange documentaire lijkt dan ook meer op een filmpje wat je als bonus-dvd bij een nieuwe release krijgt, dan op een losse uitgave. Het grote verschil zit hem dan ook in de lengte van deze film en diverse nummers die we tijdens de documentaire te zien en horen krijgen. Deze zijn overigens ook los te bekijken, zodat je niet weer het hele verhaal hoeft te bekijken om uit te komen bij de beelden van bijvoorbeeld Graspop 2004. De documentaire is wel aardig, maar je zult hem waarschijnlijk niet erg vaak gaan bekijken.

Anders zit het met het tweede dvdítje uit deze digipack. Op deze tweede schijf staat namelijk een registratie van het Rocksound Festival in Zwitserland met uiteraard de nodige klassiekers, maar ook Witchfinder General afkomstig van Lionheart en Dragonís Lair van Killing Ground. Zoals je van Saxon kunt verwachten is de performance geweldig en ook de registratie is erg goed. Daarnaast staan er nog twee nummers op van Rock for Asia 2005 en een wel heel apart fragment van Saxon met Doro waarin ze de welbekende Judas Priest-klassieker Youíve Got Another Thing Comin' ten gehore brengen. Tot slot zijn er nog wat clips te vinden waarvan Iíve Got To Rock (To Stay Alive) met Lemmy Kilmister, Angry Anderson en Andi Deris de meest interessante is.

Al met al is dit een aardige uitgave, maar er moet gezegd worden dat de documentaire niet echt uitnodigt om meerdere malen bekeken te worden. To Hell And Back Again moet het dan ook vooral hebben van het concert en de extraís op de tweede dvd en natuurlijk de live-registraties waarmee de documentaire zelf doorspekt is.

Tracklist:
DVD1:
Chapter 1: Intro
Chapter 2: Lionheart Recordings
Chapter 3: Back To Live
Chapter 4: Bring Lionheart on The Streets
Chapter 5: Wacken Rocks
Chapter 6: Saxon over Russia
Chapter 7: Release Party
Chapter 8: The Tour Begins
Chapter 9: UK Invasion
Chapter 10: Southern Europe
Chapter 11: The Tour Comes To An End
Chapter 12: The Best Crew in The World
Chapter 13: Grande Finale
Chapter 14 : Circle of Life
Chapter 15: Outro

DVD2:
Saxon feat. Doro - Youíve Got Another Thing Coming
Rocksound festival Switzerland 2006:
Heavy Metal Thunder
Dogs Of War
Strong Arm Of The Law
Witchfinder General
Backs To The Wall
Solid Ball Of Rock
Motorcycle Man
Dragonís Lair
To Hell And Back Again
Princess Of The Night
Wheels Of Steel
Crusader
Rock for Asia 2005:
Man And Machine
Requiem (We Will Remember)
Videoclips:
Beyond The Grave
Witchfinder General
If I Was You
Let Me Feel Your Power
Iíve Got To Rock (To Stay Alive) (enhanced single) Iíve Got To Rock (To Stay Alive) feat. Lemmy Kilmister, Angry Anderson, Andi Deris

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 15 november 2007

Koop dit album in

Meer Saxon:

[ Terug naar de Album Reviews ]