Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Ghost Brigade - Guided By Fire
Jaar van release: 2007
Label: Season Of Mist
Ghost Brigade - Guided By Fire
Vorig jaar werd er zo links en rechts al lovend gesproken over de toen net verschenen demo van Ghost Brigade, onder andere Anders van Katatonia was erg te spreken over deze nieuwe Finse band. Inmiddels heeft men getekend bij Seasons of Mist en heeft men hun debuut Guided By Fire ingeblikt.

Na het regelmatig beluisteren van Guided By Fire snap ik het enthousiasme over de vorig jaar verschenen demo wel want Ghost Brigade is gewoon een erg goede band. Zeker voor een debuutplaat klinkt het ontzettend overtuigend. Bovendien weet de band de afzonderlijke nummers erg afwisselend en daardoor interessant te houden. Muzikaal zitten deze Finnen ergens tussen Katatonia, Amorphis en Swallow the Sun en Cult of Luna en Isis in. Melodieuze doom-metal van de eerste twee genoemde bands die afgewisseld wordt met de welbekende uitbarstingen van de laatste twee. Zanger Manne heeft een erg aangename stem die het midden houdt tussen het, af en toe zoetgevooisde, geluid van Tomi van Amorphis en de bulderende stem van Klas van Cult of Luna.

Rest mij niets anders dan dit album van harte aan te raden bij liefhebbers van eerder genoemde bands, het moet wel erg vreemd lopen wil je teleurgesteld worden.

Tracklist:
1. Rails At The River
2. Hold On Thin Line
3. Horns
4. Minus Side
5. Away And Here
6. Along The Barriers
7. Based On You
8. Disgusted By The Light
9. Automotive
10. Deliberately

Score: 88 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 2 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ghost Brigade - Guided By Fire
Reactie van BrakZak op 23-06-2008 om 04:36u
Score: 90 / 100

Geweldige plaat!Toevallig tegen aan gelopen, maar staat nu constant in mijn lijst!