Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

La-Ventura - A New Beginning
Jaar van release: 2007
Label: eigen beheer
La-Ventura - A New Beginning
Een nieuwe band van Nederlandse bodem (om precies te zijn, omgeving Goes) heeft zojuist hun debuutcd uitgebracht. Alhoewel het label "gothic" op deze band wordt geplakt vind ik dat niet geheel terecht. Een juistere omschrijving zou zijn (nu-)metal met lichte gothic invloeden.

Al vanaf opener Deadline blijkt dat hier een professioneel geheel staat. Niet voor niets hebben de muzikanten hun sporen in andere bands reeds verdiend; oprichter en drummer Erwin Polderman (ex-Orphanage) kreeg gitarist Sascha Kondic en bassist Michael Saffrie (Badly Preserved), toetsenist Marco van Boven en zangeres Carla Douw zover om La-Ventura (geluk) op te starten. Door de nummers heen hoor ik duidelijke Evanescence-invloeden zoals tijdens Trefoil waarvan het intro zeer vertrouwd klinkt. Een pluspunt van de cd vind ik dat het individueel sterk klinkt en als collectief lekker bombastisch overkomt.

Ballads schijnen een verplicht nummer te zijn; direct moet ik er aan toevoegen dat rockbands de allerbeste ballads maken, dus why not? Toch is Remind You compositorisch niet het sterkst uitgewerkte nummer. Voor mij is dat Cry, een intrigerend nummer waar bijna alles in zit. Als het tijd is voor het titelnummer, zijn de invloeden van de band overduidelijk. Sterk nummer ook, dat op de setlist van Evanescence of Within Temptation niet zou misstaan.

Ik ben redelijk onder de indruk van dit debuut; Carla is zo te horen (en zien) een zeer geschikte frontvrouw, die misschien nog ietsjes meer power nodig heeft, en ik mis een af en toe lekkere gitaarsolo maar dit mag je nauwelijks kritiek noemen. Deze cd zal zijn weg gaan vinden naar een groot publiek, en in potentie is La-Ventura een nieuwe grote naam in ons kikkerlandje.

Tracklist:
1. Deadline
2. Memoria
3. Only Love Will Find Its Way
4. Trefoil
5. Remind You
6. Cry
7. Messed Up
8. A New Beginning
9. The Hunter
10. Right & Righteousness

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 9 oktober 2007

Koop dit album in

Meer La-Ventura:

[ Terug naar de Album Reviews ]