Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-12-2019

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Jaar van release: 2001
Label: Nuclear Blast Records
Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Na 2 jaar is dan eindelijk het nieuwe album van Dimmu Borgir uit!
(het laatste album was Spiritual Black Dimensions uit 1999). Het album, genaamd Puritanical Euphoric Misantropia, betekend ongeveer "Euforische mensenhaat". (geen idee waar Puritanical voor staat.)

Het album begint met de rustige intro Fear and Wonder , waarna de hel lostbarst in "Blessings Upon The Throne Of Tyranny"
Het nummer begint met een snelle gitaar en een drum, waarvan de drums nu bespeelt worden door Nicholas Barker (ex-Cradle of Filth), die laat zien dat hij zeer geschikt is voor een black metal band als Dimmu Borgir (maar dat had hij al bewezen bij Cradle of Filth ofcourse).
De nummers algemeen zijn snel, met een zeer duister karakter afgewisselt met zeer af en toe een rustig stuk, waarin ze laten zien dat ze ook "zuiver" kunnen zingen (Als blackmetal band is normaal niet de bedoeling, maar het is echt mooi als afwisseling, en het klinkt zeer mooi tussen de snelle stukken door.
De melodieuze stukken tussendoor zijn ook zeer mooi afgewerkt, zodat ze prima meedraaien in het nummer.

Al met al is het Dimmu Borgir prima gelukt een meesterwerk af te leveren!

Tracklist van Puritanical Euphoric Misantropia:
1. Fear and Wonder (Intro)
2. Blessings upon The Throne of Tyranny
3. Kings of The Carnival Creation
4. Hybrid Stigmata-The Apostasy
5. Architecture of A Genocidal Nature
6. Puritania
7. IndoctriNation
8. The Maelstrom Mephisto
9. Absolute Sole Right
10. Sympozium
11. Perfection or Vanity
12. Devil's Path, re-recording feat. Andy La Roque.
13. Burn in Hell, cover of the Twister Sisters classic

Score: 97 / 100

Reviewer: Elect
Toegevoegd: 27 maart 2001

Koop dit album in

Meer Dimmu Borgir:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Anonymous op 28-03-2001 om 13:11u
Score: 70 / 100

Inderdaad, want RA is kut.

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Evil_eye op 02-04-2001 om 11:13u
Score: 90 / 100

Hij haalt het nog net niet bij Enthrone Darkness Triumphant, maar hij is zeker harstikke goed... Wacht alweer met zwaar ongeduld op de volgende schijf:)

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van een op 21-06-2001 om 14:00u
Score: 80 / 100

Vette CD zeg. Vooral die cover is echt gaaf(ik bedoel het hoesje). De eerste nummer vind ik iets te hard. DAarna wordt het steeds beter. Komt misschien omdat ik geen 100% blackmetalfan ben. Dannoch is dit een super cdtje...

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van een op 29-07-2001 om 02:10u
Score: 100 / 100

hmm, zo toch maar eens aanmelden... iig, ik vind Puritanical Euphoric Misantropia (ff ge copy-paste, kutnaam ook :) ) toch maar wat tegenvallen... het hoesje vind ik ook maar niks, en i.m.h.o. haalt deze cd het ook bij lange na niet bij enthrone darkness triumphant of spiritual dimensions. Kortom, een flinke afknapper voor mij...

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van een op 09-10-2001 om 16:59u
Score: 100 / 100

Nou ja, Stormblast is en blijft hun beste album. Pareltjes als 'Alt lys er svunnet hen' hebben ze toch niet meer uit de pen weten te krijgen, hoewel Enthrone Darkness Triumphant een aardige gooi deed. Dat kreng van Borknagar hadden ze ook wel thuis mogen laten. (hoe heet ie, simen hestnaes ofzoiets toch?)

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 03-01-2002 om 12:49u
Score: 100 / 100

Ik vind het echt een kut cd. Die keyboards pingelen veel te veel door de muziek heen bah! Dit is dus echt GEEN duistere muziek en GEEN black metal!

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 26-01-2002 om 05:50u
Score: 10 / 100

WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA De muziek is zeer duister. Whahahaha, Frans Bauer maakt nog duisterdere muziek.... Black Metal? Ik denk dat je een misdRUK hebt... whahahaaha Dimmu Borgir = RUK! Purtitanical GAY GAY = GAY!

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van immortal14 op 27-02-2002 om 13:15u
Score: 80 / 100

kweet nie wat veel mesnjus seike dat het uhn slegte cd is... ik vind het cker een hele goeie cd!!!!! de violen en weet-ik-veel-wat-nog-meer die se er doorheen gooien, klinkt juist heel erg strak!!! en cker dattie waard is voor je geld!!!!!!!!!

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Hieronimus op 16-04-2002 om 11:15u
Score: 92 / 100

Zeker niet slecht , alleen raad ik Cradle of Filth aan als je echt klasse wilt! Trouwens... "Puritanical" betekent Puriteins, afgeleid van puur, dat dus extreem/zeer diep/puur betekent. Een "Extreem gevoel van mensenhaat" dus...

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 27-06-2002 om 02:27u
Score: 5 / 100

waar zijn de tijden van for all tid en stormblast...

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Solarfall op 01-11-2002 om 20:04u
Score: 85 / 100

Wederom n brute cd van Dimmu, alleen haalt deze cd et toch niet bij Enthrone Darkness Thriumphant. Toch goed van ze dat ze er aardig wat nummers op geplaatst hebben.

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Wolfgard op 09-11-2002 om 15:53u
Score: 86 / 100

Fantastisch album. Toch weer een tikkeltje harder dan de vorige platen. En als jullie hem zo slecht vinden, waarom geven jullie em dan honderd punten. PArel dit

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 14-11-2002 om 12:35u
Score: 95 / 100

Misschien een beetje laat... Heb pas sinds kort metalfan.nl ontdenkt. Maar ik krijg toch wel de grootste kotsneigingen van wat hier allemaal uitgesproeid wordt. Alsof dimmu borgir ook maar richting de commerciele blubber kijkt! Nee, doet u mij dan maar puritanical (staat overgens voor een christelijke groepering die nogal errug streng was). Das nog s echte blackmetal wat op deze schijf staat. OKe, er zullen vast wel betere schijven zijn, maar ik raad toch iedereen die ook maar enigzins blackmetalverstand in zn bolle kop heeft zitten om toch dit ff te gaan luisteren. UNLEASH THE MAELSTROM MEPHISTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 29-12-2002 om 22:57u
Score: 87 / 100

Tja, tis niet de dimmu die we gewoon zijn, met de naar mijn zeggen " space " geluidjes tussendoor. Tis een andere dimmu, maar k vind het nog steeds een goeie cd

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 12-10-2003 om 16:52u
Score: 100 / 100

Dit is een pracht van een cd. BLACK METAL FOREVER

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een_Metalfan op 03-07-2004 om 17:42u
Score: 90 / 100

Een heel goed album vind ik. Even een reactie op de 'reviewer': Als je een review wil schrjiven, doe het dan direct goed. Ik hoor namelijk ook dat het tweede nummer begint met drums en gitaren, daarvoor moet ik geen review lezen. Zou je misschien wat dieper op de muziek in kunnen gaan i.p.v. wat dingen te zitten vertellen die zelfs het kleinste kind hoort? Voorts zou ik je ook willen aanraden om er ten eerste voor te zorgen dat er geen d/t/dt-fouten in je reviews zitten, en als je niet weet wat de titel betekent, zwijg er dan gewoon over of neem een woordenboek bij de hand. 'Puritanical' heeft ietwat verschillende betekenissen, er kan idd gewoon 'extreem' mee bedoeld worden, alsook de puriteinen (extreme katholieken). 'Euphoric' is een gevoel van uiterste verukking (euforie dus), en wat 'misanthropia' betekent weet je zelf ook wel. Puriteinse euforische mensenhaat dus. De hoes vind ik lelijk, maar ik ben van mening dat als je niet tegen zo'n dingen kunt je ook niet naar black metal moet luisteren. En aan degene die Dimmu Borgir hier even komt afkraken: als je ze toch slecht vindt, wat doe je dan bij de reviews ervan?

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Metallifan op 07-10-2004 om 21:40u
Score: 80 / 100

Zeer strak album. K vind aleen dat orkest soms een beetje iritant, maar dat wordt wel goed gemaakt door Nick Barcker's drumwerk. JEZUS! Kings Of The Carnival Creations en Ablolute Sole Right zijn top nummers. VETTE CD!

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Dimmu op 22-03-2005 om 16:16u

iemand die zegt : als je kwaliteit wilt kies dan voor CoF , CoF is kwaliteit , maar dimmu is 3 keer beter dan CoF

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Dimmu op 20-04-2005 om 10:31u

Kan iemand mij zeggen of het de moeite is om spiritual black dimensions te kopen? thx

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Een Metalfan op 19-01-2006 om 16:44u

CoF kwaliteit? mag ik een emmer?

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Andre op 07-06-2006 om 06:25u
Score: 85 / 100

Zeker de moeite waard om naar te luisteren (reviewer Puritanical = puritein(s) is een stroming in het protestantisme met de wortels in Engeland en Schotland; met oorsprong rond 17e - 18e eeuw. Dus dat is ook weer opgelost)

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van Maart\'n op 02-07-2006 om 12:12u
Score: 85 / 100

Zeer goed album, meesterlijk gebracht, wat ik niet kan zeggen van de reviewer, zo'n kinderachtige toon en zinsconstructie. 'en dat is mooi en dat is mooi en ik ben mooi en ik hoor dat graag en ik blablabla...' alseblieft zeg, hoe heb jij ooit hier bij metalfan als reviewer aan de bak geraakt?!

Dimmu Borgir - Puritanical Euphoric Misantropia
Reactie van satyr op 26-10-2006 om 10:48u
Score: 85 / 100

haha ik vind het altyd zo komis als mense denke dat ze alles van metal weeten net zoals dat je er hier ook weer vind dit is gwn weer een goed en stevig album ja dat vind ik ook er staan echt wel enkele uiterst goede nrs op!!!!ahja btw cof is kwaliteit ja het is 10keer zo moeiyk als wat die zogezegde echte satanistise back metal bandjes maken sommige bands maken gwn dikke rommel waar je niks in hoort maar cof maakt op zen minst muziek net zoals dit dimmu borgir