Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-08-2020

Visceral Bleeding - Absorbing The Disarray
Jaar van release: 2007
Label: Neurotic Records
Visceral Bleeding - Absorbing The Disarray
Een bloedrood, doordringend licht bereikt ons uit het hoge Noorden. Bruut Metalzweden glimt namelijk als een stuiver die zijn recente nacht in een glas cola heeft doorgebracht. Want ook deze Scandinavische metalvalhalla doet dit jaar inzake bloedslurpende, skullcrushende death behoorlijk van zich spreken. Een verse Visceral Bleeding is in de omloop en dat zorgt uiteraard voor de nodige vleesmolenomzet. Want grutjes, wat is Absorbing The Disarray onmenselijk en moordlustig. Geen idee welk mortuarium de band heeft leeggesnoept om zo`n muziekje te kunnen spelen, de resultaten zijn in ieder geval monsterlijk.

Op Absorbing The Disarray pusht Visceral Bleeding de vakbekwaamheid tot het absolute uiterste. Die-hard verslinders van afgrijselijk brute death kunnen wat mij betreft de sprint naar de platenboer alvast gaan trekken, want weinig cd`s zullen qua impetuositeit dit jaar nog onderdoen voor deze allesvergruizende cd van de Zweedse maniakken. Alles aan Absorbing The Disarray is extreem. De grunt is extreem gepissed, het geluid is extreem lomp en muurvormig, de gaspedaal is extreem oververhit en de technische riffs zijn extreem wispelturig. Kortom, Visceral Bleeding is helemaal in haar element, zoals we de band kennen, maar dan nóg een tandje harder en…ja…extremer.

Nu gebiedt de eerlijkheid mij wel te zeggen dat muziek van deze compromisloze aard ook nadelen kent. Een prozaïsche kwaal komt al gauw om de hoek kijken. Hoewel de nummers eigenlijk best kundig zijn opgebouwd worden ze overruled door de bruutheid van de muziek waardoor alles toch hetzelfde gaat klinken en de technisch uitschieters in zo`n moordend tempo zijn voortgejaagd dat ze nauwelijks opgemerkt kunnen worden. Alles is hard, snel en het geweld druipt in dikke druppels van iedere noot. Maar de interessante details verzuipen in deze gigantische vleesmachine, wat best spijtig is, omdat Visceral Bleeding op technisch vlak behoorlijk hoog presteert.

Maar so bet it. Visceral Bleeding heeft altijd voor massa boven detail gekozen, de consequenties op de koop toe nemend, of liever gezegd: aan de laars lappend en de overtuigende en zelfs angst inboezemende kracht van Absorbing The Disarray blijft voor de band pleiten, hoe je het wendt of keert. Destructie tot op het bot, deze keer blijft het niet enkel bij de ingewanden.

Tracklist:
1. Bi-polar
2. Disgust The Vile
3. Despise Defined
4. Perpetual Torment Commence
5. Emulated Sense: Failure
6. Rip The Flesh
7. Absorbing The Disarray
8. Awakened By Blood
9. Beyond The Realms Of Reason
10. Bring Forth The Bedlam
11. Demise Of The One That Conquered

Score: 80 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 31 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Visceral Bleeding - Absorbing The Disarray
Reactie van Cainam op 31-08-2007 om 17:19u
Score: 80 / 100

Ondanks dat je stijl me niet helemaal aanspreekt, sla je hier wel echt de spijker recht op zijn kop.

Spawn of Possession vind ik dan weer juist de band die ongeveer hetzelfde wil doen, maar waarbij dit nou net precies goed uitpakt. Noctambulant is daar het ultieme bewijs van.