Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-08-2020

Visceral Bleeding - Remnants Revived
Jaar van release: 2005
Label: Neurotic Records
Visceral Bleeding - Remnants Revived
Ik ben geen grote fan van re-releases. Tenzij kwalitatieve redenen anders vereisen moedig ik de extra heruitgaven van al bestaande albums niet met veel enthousiasme aan. Doorgaans bevat zo'n re-release maar een handje vol extra's, zoals wat livemateriaal of demoversies van bepaalde nummers. Leuk voor een die-hard fan, maar pleur die zooi voor de grap es op een MCD-tje met een 2-3-tal verse nummertjes, dan wordt het weer een compleet ander verhaal.

Affijn, de beurt nu dus aan de Zweedse Visceral Bleeding om hun eerste telg "Remnants Of Deprivation" opnieuw te baren. Hoewel Visceral Bleeding vooralsnog slechts 2 full-lengths en een demo rijk is heeft men anno 2005 al voor een re-release gekozen. "Remnants of Deprivation" is omgedoopt tot "Remnants Revived", de nodige bonus is aangeleverd en zo is de Visceral Bleeding-cv alweer een muzikale vermelding rijker.

Makkelijk geld verdienen? Misschien wel voor Neurotic Records die op deze manier een graantje tracht mee te pikken van Visceral Bleedings eerstgeborene. De band zelf brengt met deze re-release feitenlijk niets nieuws op de markt dus hebben de heren zich voornamelijk toegespitst op het bonusmateriaal, die deze keer de aantrekkelijkheid niet geheel voorbij schiet. "Dreaming In Red" van Dismember en "Stripped, Raped And Strangeled" van den Cannibalen Corpsen worden onder handen genomen en zo sieren deze twee niet onbelangrijke pioniers de plaat van een Zweedse band met stevige Amerikaanse neigingen.
Bovendien verneukt de band haar eigen "Carved Down To The Bone" tot een extra versie van dit nummer en zijn er ook een 3-tal livenummers (van de tour met Obituary) en de clip van wederom "Carved Down To The Bone" op de cd te bespeuren. Moet u 'm natuurlijk wel eerst even aan de computer voeren!

Verder is "Remnants Revived" opnieuw gemasterd door Scot Hull, de man die onder andere bijdrage leverde aan bands als Nile, Pig Destroyer en Suffocation. Hoewel Visceral Bleeding nog wel even de nodige jaartjes mag ploeteren om de kwaliteitsstatus van de eerder genoemde bands te evenaren mag het feit dat deze band de volledige potentie tot veramerikanisering heeft best vermeld worden. Dat levert muzikaal gezien weliswaar weinig nieuws onder de zon op, maar voor hen die natte dromen van USDM genieten is dit weliswaar een band om rekening mee te houden.

Voor de rest is "Remnants Revived" een beste plaat voor het volk dat Visceral Bleeding sinds vorig jaar in arm en hart heeft gesloten na de release van "Transcend Into Ferocity". Wie nu benieuwd is geworden naar de eerste plaat van deze doorbeukers kan "Remnants Revived" met een gerust hart aanschaffen. Het geluid is lomp, zwaar en log, het repertoire is behoorlijk en als je de cd toch al koopt zijn de extra's ook leuk meegenomen. Maar mits u uzelf tot de doorgewinterde DM-schare rekent en "Remnants Of Deprivation" al in de kast hebt slingeren, zou ik het daar ook lekker bij laten.

Tracklist:
1. Spreader of Disease (Burn The Bitch)
2. Carved Down to the Bone
3. Gasping...
4. Remnants of Deprivation
5. State of Putrefaction
6. To Disgrace Condemed
7. Time to Retaliate
8. Butcher Knife Impalement
9. Exposive Surgery
10. Dreaming In Red (Dismember cover)
11. Carved Down To The Bone (alweer? Ja, alweer!)
12. Stripped, Raped & Strangled (Cannibal Corpse cover)

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 31 mei 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]