Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-11-2019

Paradise Lost - In Requiem
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
Paradise Lost - In Requiem
Tijdens de eerste luisterbeurt zette ik In Requiem op pauze na het eerste nummer. Mijn hart klopte sneller en ik vroeg me zelf af ‘huh, speelt Paradise Lost nu plots terug metal’? De tien songs erna bewezen erna dat opener Never For The Damned geen uitzondering was en dat Paradise Lost teruggrijpt naar oudere tijden. En dat is mooi want deze Engelse band schreef in de jaren ’90 geschiedenis met prachtige gothic/doom albums als Gothic, Shades Of God, Icon en de bloedmooie rockplaat Draconian Times. One Second bleek nog een schitterende pop cd te zijn, maar daarna volgden een matige Depeche Mode-achtige plaat en enkele saaie rockschijfjes. Het in 2005 verschenen Paradise Lost bleek in eerste instantie boeiend te zijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat dit album de laatste twee jaar nooit meer in mijn cd-speler heeft gebivakkeerd.

Ik vermoed dat dit nieuwe album over een half jaar wél nog eens door mijn huiskamer zal galmen. De nieuwe songs zijn interessanter en ook het teruggrijpen van elementen uit de Draconian Times periode doen erg deugd. Zanger Nick Holmes hanteert af en toe opnieuw zijn ‘cleane grunt’ en dat zorgt ervoor dat hij niet meer zo hemeltergend vals zingt. De riffs van Gregor Mackintosh bevatten weer lekkere powerchords en ook de treurige gitaarlijnen zijn terug.

Ik ben dus positief verrast over dit nieuwe Paradise Lost album en het grote metalpubliek zal misschien terug trek krijgen in deze ondergesneeuwde oude glorie. Hoe goed het nieuwe album echt is, weten we pas over een jaartje als we het album nog met zijn allen massaal beluisteren of niet. De vooruitzichten zijn echter zeer positief en ik hoop vooral dat de komende Paradise Lost concerten de heel vieze nasmaak van de laatste vreselijke tours kan doen vergeten. Want ze hebben wat goed te maken, maar In Requiem is alvast de eerste echte stap in de goede richting.

Tracklist:
1. Never for the Damned
2. Ash & Debris
3. The Enemy
4. Praise Lamented Shade
5. Requiem
6. Unreachable
7. Prelude to Descent
8. Fallen Children
9. Beneath Black Skies
10. Sedative God
11. Your Own Reality

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 mei 2007

Koop dit album in

Meer Paradise Lost:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van tim op 26-05-2007 om 20:00u
Score: 95 / 100

zeer sterke cd

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Monsterke op 27-05-2007 om 12:14u
Score: 9 / 100

Wat een waardeloze review !!! Duidelijk niet de tijd genomen om de cd fatsoenlijk te beluisteren en in te laten werken !!! Hij staat minimaal op gelijke voet met het machtige "Draconian Times" en ovetreft deze CD naar mijn mening op een aantal punten. Als je niet fatsoenlijk kunt / wil reviewen of de tijd er niet voor hebt blijf er dan vanaf of ga bij Aardschok of zo werken want die maken er ook altijd zo'n potje van.

Tsjonge, jonge zeg...

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Monsterke op 27-05-2007 om 16:36u
Score: 90 / 100

90 punten uiteraard...!!!

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Draadnagel op 28-05-2007 om 12:44u
Score: 80 / 100

Nou, het is zeker geen "Draconian Times", die is toch echt van een andere categorie. Maar, damn wat ben ik blij dat ze voor het eerst sinds datzelfde "Draconian Times" weer is een echt goede plaat hebben gemaakt. Hoewel, "One Second" is ook niet zo verkeerd maar daarna hebben ze alleen maar bagger gemaakt. Paradise Lost is back en het regent vandaag ook nog :)

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van thomas op 28-05-2007 om 14:22u
Score: 94 / 100

Voorlopige nummer 1 van mijn jaarlijstje. Met In Requiem overtreft Paradise Lost tot nu toe zelfs mijn stoutste verwachtingen. Zo goed als Icon of Draconian Times is hij in mijn mening niet, maar DAMN! Ik kan niet stoppen met hem te draaien en hij groeit nog met elke lusiterbeurt.
Heerlijk sfeervol, alleen maar goede nummers en een aantal absolute uitschieters.

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Monsterke op 28-05-2007 om 14:32u
Score: 9 / 100

...@ Thomas: luister nog maar eens 4x dan zul ook jij beseffen dat deze plaat Draconian Times zelfs overruled: Rauwer, Agressiever, Doomier ! ......Samen met de nieuwe van Mayhem nu al de 2 toppers van het jaar die denk ik niet meer geevenaard gaan worden in 2007...

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van K op 28-05-2007 om 21:52u


Omdat een plaat geen negentig krijgt, is het een slechte en foute review?

Ik wist niet dat groupies nog echt bestonden.

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Thomas op 29-05-2007 om 22:52u

Jij snapt het jongen!

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Corne op 30-05-2007 om 08:49u
Score: 89 / 100

Weer een goede plaat..
ze zijn terug en HOE!

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van rocktom op 30-05-2007 om 20:51u
Score: 89 / 100

Eerst even een aantal keren geluisterd en op me in laten werken; en potverdorie wat een lekker album is dit! Het vorige album was aardig zonder dat er echte uitschieters opstonden; het bleef niet zo erg hangen. Maar dit album is echt wel goed. Komt wel in de buurt van Icon en Draconian Times, maar weet niet of je dit zoveel jaar later nog wel met elkaar kunt vergelijken. Mijn favorieten van dit nieuwe album zijn: Ash & Debris, Prelude To Descent (let op de tempoversnelling en de prachtige gitaarsolo!), Fallen Children, Your Own Reality en Silent In Heart (bonusnummer).

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van windir op 01-06-2007 om 23:17u

Die rockalbums van hen kunnen mij anders ook wel boeien; bv. symbol of life! Wat een heerschplaat!

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van vince op 13-07-2007 om 21:31u
Score: 95 / 100

beste plaat van het jaar

Paradise Lost - In Requiem
Reactie van Ronald op 06-05-2012 om 13:39u
Score: 93 / 100

Ijzersterke comeback, m.i. echt flink wat punten tekort gekregen.