Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

God Dethroned - Ravenous
Jaar van release: 2001
Label: Metal Blade Records
God Dethroned - Ravenous
Ravenous is het 4de album van God Dethroned, en zeker een staaltje van brute melodieuze death metal.

Het album opent met een gesproken stuk uit een film om er daarna nogal NY style HC in te hakken met Swallow The Spikes. Na dit ene riff worden de typerende riffs van Rens en Henri ingezet, en kan het snoeiwerk beginnen. Elk nummer op de CD handeld over een ander thema. Zo gaat het genoemde Swallow The Spikes over het christendom in de middeleeuwen en wordt een priester geconfronteerd met zijn eigen wandaden die hij uit naam van god heeft uitgevoerd jegens ongelovigen.

Typerend aan God Dethroned vind ik dat de teksten vooral gaan over gebeurtenissen uit het verleden, en gelukkig geen oorsprong vinden in dood en verderf. Zo handeld The Poison Apple (Eve & Serpentio in the garden of Eden) over de sland die Eva de appel aanbood waardoor zij en Adam uit het aardse paradijs werden verbannen. Enige nummers (lees: covers) die deze CD wat minder interessant maken zijn Consumed By Darkness (Marcabre End) en Evil Dead (Death). Omdat deze op een technisch veel lager niveau liggen, doen ze de CD in mijn ogen meer kwaad dan goed.

Tracklist: 1. Swallow the Spikes
2. The Poison Apple (Eve & Serpentio in the garden of Eden)
3. Villa Vampiria
4. Consumed by Darkness
5. The Mysteries that make you Bleed
6. The Iconclast Deathride
7. The Crown for the Morbid
8. Ravenous
9. Autumn Equinox (instrumentaal)
10. Winter Campaign 2002
11. Evil Dead

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Paul Berndsen
Toegevoegd: 19 juli 2002

Koop dit album in

Meer God Dethroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

God Dethroned - Ravenous
Reactie van Een_Metalfan op 19-07-2002 om 13:30u
Score: 90 / 100

Volgende keer wat meer informatie geven over hoe de nummers in elkaar zitten en hun verschillen. Op deze plaat horen we naast death metal ook black en thrash invloeden, waar staat dat in jouw review?

God Dethroned - Ravenous
Reactie van Gandalf op 19-07-2002 om 18:03u
Score: 90 / 100

Ik vind evil death een geweldige cover, maar die cover van macabre end is idd wat minder. verder een goede review. De cd doet niet vel onder voor de vorige cd's, hoewel ik Bloody Blasphemy toch hun beste cd vind.

God Dethroned - Ravenous
Reactie van Een_Metalfan op 20-07-2002 om 06:36u
Score: 90 / 100

dat nummer "Evil Dead" van Death is dus duidelijk niet een van de slechtere nummers op de cd. En technisch veel minder? Ik vind van niet. En de beste cd van God dethroned is altijd nog The Grand Grimoire. Het nummer "Under A Silver Moon" roelt!

God Dethroned - Ravenous
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 11:31u
Score: 98 / 100

2de beste album van god dethroned naar myn mening villa vampiria,the poison apple en the crown for the morbid zyn weer echte krakers dit is gwn een zalig album maar bloody blasphemy blyft toch nog beter