Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Rose Tattoo - Blood Brothers
Jaar van release: 2007
Label: Armageddon Music
Rose Tattoo - Blood Brothers
Rose Tattoo kan je bezwaarlijk een hippe band noemen. Maar het is wel een stoere getatoeëerde bende die trouw blijft aan haar muzikale stijl. Ook in 2007 maakt deze Australische gang nog een onvervalste combinatie van tijdloze hardrock, rock ‘n’ roll en blues. Of nog makkelijker uitgelegd: AC/DC-achtige songs, maar dan met een grote portie slidegitaar en een punkattitude.

De eerste Rose Tattoo elpees (Rose Tattoo, Assault And Battery en Scarred For Life) behoren nog steeds in elke serieuze hardrockcollectie te zitten. In 2002 brachten ze het vermakelijke comebackalbum Pain (eerste album in zestien jaar) op de markt en een tour langs de grote metalfestivals volgde. Met twee nieuwe bandleden in de gelederen, de legendarische slidegitarist Peter Wells overleed vorig jaar aan kanker, presteren ze nu eindelijk de opvolger van Pain

En de nieuwe songs zijn best aardig, maar geweldige songs als Nice Boys Don't Play Rock N Roll en The Butcher And Fast Eddy zullen ze nooit meer schrijven. En als je heel kritisch bent, is Blood Brothers eigenlijk een beetje overbodig. Maar niettemin zullen de fans (gaande van oude hardrockers tot nieuwe punkers) wel van dit album kunnen genieten.

Tracklist:
1. Black Eyed Bruiser
2. Slipping Away
3. Once In A Lifetime
4. 1854
5. City Blues
6. Sweet Meat
7. Man About Town
8. Creeper
9. Stand Over Man
10. Nothing To Lose
11. Lubricated

Score: 71 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 februari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rose Tattoo - Blood Brothers
Reactie van KASH op 13-02-2007 om 17:53u

Hm, misschien ga ik toch maar eens kijken of ik ook reviews mag maken gezien 3 volle zinnen over de CD al online gezet worden ;)