Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Killer Sixgun - Killer Sixgun
Jaar van release: 2006
Label: eigen beheer
Killer Sixgun - Killer Sixgun
Whoaaaa!! De naam van deze geweldenaar is Laki Ragazas en deze kerel weet hoe hij een gitaar moet behandelen. Mijn eerste gedachte bij deze cd was “oh nee, weer een shredder die ons wil laten weten hoe snel –ie is”. Fout, fout, fout.

Laki, woonachtig in Thessaloniki, Griekenland, heeft zichzelf het gitaarspel aangeleerd, en na een internationale oriëntatie om verder te komen won hij twee beurzen, waaronder één voor het Atlanta Institute of Music, waar Jason Becker aan verbonden was. Na 8 jaar lang in de Griekse band “Long Live”gespeeld te hebben was de tijd rijp om de wereld in 2006 te laten horen wat hij kon. Dames en heren: Laki is fantastisch! Op deze 8-track-cd (in eigen beheer uitgegeven) neemt Laki de luisteraar mee op een muzikale reis, van hardrock via shredding tot blues, funk en zelfs een gevoelige ballad.

Toen ik de cd afspeelde in het bijzijn van een goede vriend, kwamen de invloeden één voor één op tafel; Schenker, Gary Moore, Zakk Wylde, Rhandy Rhoads. Hij heeft hun stijlen diepgaand bestudeerd en weet hoe hij emotie uit zijn instrument moet halen, zonder een van zijn illustere voorbeelden te kopiëren. Waar veel cd’s me na 10 minuten vervelen omdat er te weinig afwisseling is, boeit deze cd me van begin tot eind.

De cd is helaas niet verkrijgbaar bij je cd winkel of webstore maar is te bestellen via de website. Check de samples op de website maar en ik denk dat zijn mailbox snel overspoeld raakt met bestellingen. Een favoriete track is er niet echt omdat ze me allemaal weten te boeien. Het wachten is op een platenmaatschappij die Laki’s talent onderkent maar dat lijkt een kwestie van tijd. Deze kerel heeft het in zich om Vai, Malmsteen en Satriani in populariteit voorbij te streven. De waardering voor deze cd kan dan ook alleen de maximale zijn. Soundsamples zijn te horen op Laki's MySpace pagina.

Tracklist:
1. Run (If You Can)
2. Highway Of Love
3. Day One
4. Reach Out
5. Stay With Me
6. C Storm
7. The Jeckyl And Hyde Jam
8. Stormcoming

Score: 100 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 21 december 2006

Meer Killer Sixgun:

Killer Sixgun - Killer Sixgun
Reactie van behemoth666 op 22-12-2006 om 15:35u

moet ik die score nou echt serieus nemen of is dit gewoon een euforische review?

Killer Sixgun - Killer Sixgun
Reactie van Een Metalfan op 22-12-2006 om 18:57u

Ahum...juist...score 100 uit 100. Het zal best een goed album zijn hoor, maar vind je je beoordeling niet lichtelijk overdreven?

Killer Sixgun - Killer Sixgun
Reactie van Hans op 22-12-2006 om 23:06u

als antwoord op de opmerkingen: de 100 is gegeven omdat ik geen enkel zwak moment in deze cd vond en deze van begin tot eind boeiend bleef. Toegegeven, je moet van gitaar-cd's houden (zoals ook bij Malmsteen en consorten, die mij 3 nummers weet te boeien en naar mijn mening af en toe slordig speelt), maar in deze discipline doet deze jongen het gewoon erg goed. Wat mij betreft is de score dan ook verdiend. Iedereen zal daar zijn eigen mening over moeten vormen bij het beluisteren, zoals bij elke cd. Een recensie is per definitie niet de mening van elke luisteraar maar moet naar mijn mening de potentie en de klasse weergeven die is aangetroofen.

Killer Sixgun - Killer Sixgun
Reactie van Een Metalfan op 24-12-2006 om 12:19u

Onder het motto beter goed gejat dan slecht verzonnen wil ik toch even kwijt dat de opmerking die je plaatst over de grondleggers van dit soort muziek behoorlijk misplaatst is. Malmsteen en concorten die slordig spelen? Deze man heeft letterlijk ideeen over genomen van dit soort gitaristen (Run if you can lijkt toch verdomd veel op een satriana nummer, andere nummers lijken weer te veel op vai en ga zo maar door) en verdiend naar mijn idee niet de status die jij hem hier aan meet. Daarbij gelaten dat het inderdaar best knap is wat hij doet en ik het hem zeker niet na doe....ben ik van mening dat dit tot middelmatigheid behoort in zijn stijl en dat een waardering van 100 een slecht beeld geeft voor mensen die cd's kopen op aanraden van een review als deze.

Killer Sixgun - Killer Sixgun
Reactie van Hans op 24-12-2006 om 12:53u

Dat is een persoonlijke opvatting. Malmsteen speelt slordig sinds Marching Out, dat zal elke gitarist en gitaarrockliefhebber met oor voor detail kunnen beamen. Dat Lakis zijn invloeden ergens vandaan haalt is logisch, maar het gaat mij veel te ver om te roepen dat de nummers die hij heeft opgenomen teveel lijken op een Satriani of Vai omdat die een andere stijl hebben naar mijn mening. In mijn ogen/oren is Lakis een van de weinige gitaristen die echt met gevoel speelt in plaats van alleen maar techniek; DAAR zijn er inderdaad inmiddels heel veel van. De score van 100% moet je dan ook zien als een indruk die een luisteraar (in casu ik) van zijn cd heeft gekregen. Er is niemand die in blind vertrouwen op een review een cd gaat kopen; overal zijn soundclips te beluisteren en Lakis heeft die op zijn MySpace staan. Ikzelf heb dat afgeleerd na 1 review in Aardschok met een (toen nog) LP van Kansas die erg tegenviel. Persoonlijke smaak is onbetwistbaar; ik ben fan geworden van deze Griek en dat hoeft niet te betekenen dat iedereen dat automatisch ook maar moet worden. Gelukkig maar. Discussie wat mij betreft gesloten.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.