Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Panzerchrist - Battalion Beast
Jaar van release: 2006
Label: Neurotic Records
Panzerchrist - Battalion Beast
Onze economie zit dit jaar in de lift. Hoewel in de media deze kreet al enige tijd de ronde doet, is dit gegeven op 19-09 ook officieël door onze hare majesteit persoonlijk beklemtoond.
Maar daar de hoffelijke kanalen nimmer zullen melden dat de dienstverlening van Panzerchrist in geschrift dit jaar teruggefloten wordt, hijs ik de rugzak der verslaggeving op mijn eigen spek. Verschil moet er immers wezen, en dus wil ik u melden dat de Room Service die Panzerchrist u anno 2003 nog aanbood plaats heeft gemaakt voor iets veel minder welwillends: de Battalion Beast.

Met nadruk heb ik het over dienstverlening in geschrift, want waarde lezer, als u de titels fuckt, komt Panzerchrist ineens in een heel ander licht. Service mag dan plaats gemaakt hebben voor een beest, muzikaal is de band er ook beestachtig op vooruit gegaan. Want wie Room Service zich nog als een robuuste en solide, maar een tikkie eentonige plaat kan herrinneren, zal versteld staan van de dit jaar verschenen Battalion Beast. Want dit beest weet niet alleen hoe je moet donderen, maar ook hoe je vakkundig moet mikken, schieten, manoeuvreren en misleiden.

De eerste misleiding volgt pal na de eerste noten die een korte maar stevige drumsolo vormen. Na zo`n gewelddadige uitbarsting verwacht uw oor een ongeremde lawine aan donderhard doodmetaal. Maar de eerste daadwerkelijke geluiden van de opener The Lean Black Cruisers klinken bijna black metal! En na het vertrouwde geluid van Room Service, waarop een enkele keer een noordelijke noot wordt aangesneden, maar waarop de band toch echt overduidelijk overwegend death metal speelt, is dat op z`n minst een merkwaardige omschakeling.
Een omschakeling die gaandeweg het album zeer stevig doorzet, overigens. Op Battalion Beast speelt Panzerchrist geen lompe death meer, maar een snoeiharde meer veelzijdigere mix van black en death metal. Panzerchrist komt creatief uit de hoek en biedt met Battalion Beast de luisteraar een veelzijdig muzikaal programma.

Ook de toetsen maken deze keer een veel groter deel uit van het geheel dan ooit tevoren. Melodisch is Panzerchrist niet te noemen, omdat de band toch veel meer rost dan riedelt, maar de uitgebeide melodieuze escapades mogen zeker niet onvermeld blijven, omdat Battalion Beast mede dankzij dat gegeven niet alleen de gebalde vuist op de maat der herrie op tafel doet rammen, maar ook de nodige armhaartjes in verticale positie weet te brengen. Een goed voorbeeld van zo`n allesomvattend nummer is Flame Of The Panzerchrist, maar ook de hekkensluiter The Spirit Of Soldiers is een compositie bij uitstek.

In zekere zin zou de uitspraak dat Panzerchrist "toegankelijker" is geworden kunnen corresponderen met wat u als waar of werkelijkheid beschouwt. Persoonlijk heb ik het liever over een positieve ontwikkeling, omdat de uitbreiding naar meer melodie en meer black metal-invloeden niet noodzakelijk toegankelijkheid betekent. De muziek is rijker nu, en biedt meer perspectieven. Dus doet er uw voordeel mee. Dit beest dondert u naar een plek vol metalen kwaliteiten, dus shut the fuck up en get on board.

Tracklist:
1. The Lean Black Cruisers
2. The Gods They Do Not Give Us Long
3. He Is Dead Who Will Not Fight
4. Infants' Graves
5. Weep No More
6. Flame Of The Panzerchrist
7. Lumps Of Rotting Clay
8. War In The North
9. The Spirit Of Soldiers

Score: 88 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 september 2006

Meer Panzerchrist:

Panzerchrist - Battalion Beast
Reactie van ... op 21-09-2006 om 20:33u
Score: 80 / 100

Al bij de eerste zinnen van deze review, dacht ik, dit is wederom lana. En gelijk had ik alweer, de review is iets beter dan die van de nieuwe plaat van suffocation, maar toch is dit weer een lullig begin van een review, de rest van de review is heel wat beter en professioneler. Gelijk heb je met het feit dat deze plaat idd rost en beukt, daarom ook 80.

Panzerchrist - Battalion Beast
Reactie van behemoth666 op 22-09-2006 om 11:18u
Score: 90 / 100

hij ligt hier vandaag in de brievenbus als het goed is, maar heb em al op mp3 beluisterd, en het is een heerlijke plaat. room service viel mij toch wat tegen. soul collector heeft eindelijk een waardige opvolger gekregen. i <3 neurotic

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.