Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Suffocation - Suffocation
Jaar van release: 2006
Label: Relapse Records
Suffocation - Suffocation
Waarde lezer, koelkast nodig? Of wellicht een nieuwe wasmachine? Speur, gelijk een varken dat een truffel opspoort, een metalen quiz op en indien de hoofdvraag de beste deathmetal-liveband allertijden betreft, bent u gegarandeerd binnen. Want in uw slaap nog zult u, met recht, Suffocation mompelen. Een demente bejaarde kan nota bene bevestigen dat geen band live zo kan mokeren als Suffocation. Op deze manier is Suffocation tot de onomstootbaarste live-band uitgegroeid, met enkele zeer goede en 1 buitensporig geweldig album op zak. Maar ja, live stuitert alles als een tiet.

Toch nemen we even afstand van de planken en verplaatsen we ons tussen vier muren die minder ruimte bieden, daar Suffocation dit jaar weer een studioalbum aan het cv kan toevoegen. Simpelweg (doch terecht) Suffocation getiteld, ontpopt deze schijf zich als degene met de meeste nummers tot dusver. Tot Suffocation kwam Suffocation niet verder dan 9 verse tracks, deze keer mogen we er elf in ontvangst nemen (oké, oké, tien en een intro). Maar daar staat ook wat tegenover, deze keer.

Want na de eerste luisterbeurt zullen de meesten van u met de blote kont in een koude plas belanden, want dit is niet de Suffocation die u en ik jarenlang op handen hebben gedragen. Dit is redelijk nieuw allemaal, en het kost zeker enkele draaibeurten voor de feiten behapbaar worden.
Dat het lompe basgeluid van Pierced From Within niet is doorgezet, heeftSouls To Deny reeds kunnen tonen. Dat is op Suffocation niet veel anders (hoewel dit album geluidstechnisch steviger is), dus daar raken u noch ik van onderkoeld. Het is hooguit jammer, maar wel te verwachten, want een album als Pierced From Within maakt een band doorgaans maar één keer. Maar wat direct aan Suffocation opvalt is dat het totaalgeluid een aardige transformatie heeft ondergaan. De vliegensvlugge solo`s zijn schaars. Er zit nog wel wát melodie in de nummers, maar deze is anders van aard dan voorheen. Veel scherper, hoger en minder gevariëerd. Het geluid is gelukkig wel erg solide, maar alles klinkt of rauwer, of doffer dan op de voorgaande platen. Het brute doch defenitierijke geluid heeft plaatsgemaakt voor uitersten. Distortion enerzijds en anderzijds worden klanken benauwend, zeer verstikkend. Dus albumtitel en bandnaam liegen er geenszins om. Wat dat betreft is er geen puzzelstuk meer zoek.

Ja, het is best wennen. Ook omdat de band naar mijn mening niet met de sterkste nummers van Suffocation opent. Die komen later. Al met al is het een kwestie van het afstappen van de bekende weg en een nieuw pad door het hoge gras zien te stampen. Na enkele (harde!) luisterbeurten nestelt Suffocation zich uiteindelijk in uw oorschelp als een katje dat zich tevreden knorrend in een krulletje in uw knieholtes nestelt. Suffocation is een prima plaat. Met de nodige hoogstandjes, want ik durf mijn hoofd er op te verwedden dat Bind Torture Kill een geweldige meebruller wordt als Suffocation weer eens op de planken staat en uw bureaustoel bij het horen van The End Of Ends spontaan over uw blote tenen begint te walsen, met u nog in de zitting. Fijne band, dat Suffocation. Nu pas ik morgen weer niet in de muiltjes.

Al met al mag Suffocation er wederom wezen. Geen regelrechte kraker, maar wel een verdomd goed album.
En wel verdomme, mijn grote teen en de nagel hebben reeds de kleuren van de hoes gekregen.

Tracklist:
1. Oblivion
2. Abomination Reborn
3. Redemption
4. Bind Torture Kill
5. Misconceived
6. Translucent Patterns Of Delirium
7. Creed Of The Infidel
8. Regret
9. Entrails Of You
10. The End Of Ends
11. Prelude To Repulsion

Score: 83 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 15 september 2006

Meer Suffocation:

Suffocation - Suffocation
Reactie van Fetus op 15-09-2006 om 11:16u
Score: 91 / 100

Wat een enorm overbodig lulverhaal maak je er toch weer van. Wél een geniaal album weer van de goden, dat wél!

Suffocation - Suffocation
Reactie van Killer op 15-09-2006 om 14:51u
Score: 80 / 100

Prima review, prima cd.

Suffocation - Suffocation
Reactie van maartn op 15-09-2006 om 14:55u
Score: 80 / 100

Idd, lullige review, hoe is het mogelijk dat je hier nog steeds reviewer bent? Er mag al eens wat gelachen worden in een review en je mag wel eens wat beeldspraak e.d. gebruiken, maar a.u.b. overdrijf niet!!!!!!! Maar het is wel een goed album, dat wel...

Suffocation - Suffocation
Reactie van schurftkut op 15-09-2006 om 20:35u
Score: 79 / 100

Ergernis van het eerste tot het laatste woord in deze review. Als je over geen enkel schrijftalent beschikt, houd het dan tenminste sober en to the point, want je wordt een heuse karikatuur van jezelf ...

Suffocation - Suffocation
Reactie van Kash op 16-09-2006 om 12:58u

Coole review... hou ik wel van..

Suffocation - Suffocation
Reactie van Een Metalfan op 16-09-2006 om 14:54u
Score: 70 / 100

niets mis met deze review... lekker schijfje

Suffocation - Suffocation
Reactie van trooper op 21-09-2006 om 19:14u

vette schijf, maar aan die reviews begin k niet meer te lezen

Suffocation - Suffocation
Reactie van VADERNL op 29-09-2006 om 21:34u
Score: 7 / 100

De productie is het grootste manko aan dit nieuwe album. De sound is nogal vlak en mist enorm veel dynamiek. Nee, dan waren

Suffocation - Suffocation
Reactie van VADERNL op 29-09-2006 om 21:36u
Score: 7 / 100

Nee, dan waren

Suffocation - Suffocation
Reactie van 4249 op 24-04-2007 om 22:29u
Score: 90 / 100

Review = bespreking Dit is death metal zoals het moet. Kwaadaardiger en zonder het moderne, klinische, saaiere geluid van veel groepen tegenwoordig. Persoonlijk vind ik het een goede, duidelijke produktie die passend is voor de muziek. Het drumgeluid bijvoorbeeld is dynamisch (voor zover dat past binnen metalmuziek) en volgt de struktuur en onderliggende bedoeling van de nummers.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.