Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Napalm Death - Smear Campaign
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Napalm Death - Smear Campaign
Beuk. Schop. Klop. Spuug. Lomp. Hard. Snel. Meedogenloos. Assertief. Agressief. Swingend. Scheurend. Alive. Cafeïne. Taurine. Coke. Dopamine. Serotine. Hormonen. Adrenaline. Vuur. Brand. Bot. Dans. Spring. Pogo. Pit. Vloek. Aaaaaaaaaaaaaaarghhh. Godverdomme, wat beukt de nieuwe Napalm Death weer.

De keizers van de grindcore staan een jaar na hun magnum opus The Code Is Red…Long Live The Code alweer aan het front met een knaller die nét even goed is als zijn voorganger. De zestien nieuwe songs liggen in het verlengde van de vorige plaat, maar klinken deze keer nog wat spontaner en frisser. Dus anno 2006 klinkt Napalm Death zeker niet als een oude verzonken tientonner, maar eerder als een ranke onderzeeboot op volle oorlogssterkte met gemotiveerde matrozen. Kapitein Barney brult als vanouds en gitarist Mitch krijst af en toe lekker mee, korporaal Shane voorziet het geheel van een vette baslaag en drummer Danny houdt het ritme erin. En de torpedo’s? Die vliegen rond je oren!

Ook de teksten zijn weer erg scherp. Geen hersenloze goor en porno, maar interessante bespiegelingen over sociale tendensen, mediamanipulatie, politieke corrupte en het big brother-syndroom. En dat maakt Napalm Death, bijna twintig jaar na hun debuut Scum, zowaar tot de meest relevante extreme metalband van het moment.

Tracklist:
1. Weltschmerz (Intro)
2. Sink Fast Let Go
3. Fatalist
4. Puritanical Punishment Beating
5. Well All Is Said And Done
6. Freedom Is The Wage Of Sin
7. In Deference
8. Short Lived
9. Identity Crisis
10. Shattered Existence
11. Eyes Right Out
12. Warped Beyond Logic
13. Rabid Wolves For Christ
14. Deaf & Dumbstruck
15. Persona Non Grata
16. Smear Campaign

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Napalm Death:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeff. op 07-10-2006 om 14:21u
Score: 98 / 100

Napalm Death heeft wederom een prachtplaat afgeleverd!
Hun beste CD tot nu toe, naar mijn mening!