Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-11-2019

Iced Earth - Horror Show
Jaar van release: 2001
Label: Century Media Records
Iced Earth - Horror Show
De opvolger van Something wicked this way comes! Ieder Iced Earth fan weet het, Something wicked stelde eigenlijk wat teleur. Maar is Horror show beter, of meer van hetzelfde ?

Op de voorgaande albums stond Iced Earth vooral bekend om het rouwe gitaarwerk van Jon Schaffer en de lage vocalen van Barlow. Jammer dat er op dit album niet zo heel veel meer van terug te vinden is. De stem van Barlow hangt nu steevast 'in het midden' en de gitaren staan soms te clean in de mix! Met nummers als Damien, Im-ho-tep, Dracula en Frankenstein maakt Iced Earth weer van die 'wat minder spannende' songs. Het snelste nummer Jack mist jammergenoeg de vette stem die het geheel altijd compleet maakte.

Zijn er dan geen goede nummers? Jawel, het rustige nummer 'Ghost of Freedom' is een goed, de maiden cover "Transylvania is leuk uitgevoerd en het nummer Dragon's Child is ook erg mooi.

Al met al weer een kleine teleurstelling voor alle fans. De sfeer ontbreekt op veel nummers! De sfeer die albums als "Burnt Offerings" en "The Dark Saga" zo geweldig maakte. Kijk nog even naar het coverdesign, wat een kunstwerk!

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 60 / 100

Reviewer: Snagger
Toegevoegd: 8 juni 2001

Koop dit album in

Meer Iced Earth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Tokus op 09-06-2001 om 00:20u
Score: 80 / 100

Minder solos, wel strakkere riffs en gave onderwerpen. Zeker niet slechter dan Something Wicked, en muzikaal meer in de stijl van Demons & Wizards, wat te verwachten was.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Elect op 09-06-2001 om 12:48u
Score: 70 / 100

Demons & Wizards was een goed album naar mijn mening, en ook zit album zit toch zeker niet slecht in elkaar! Er zitten mooie stukken tussen, maar ik moet inderdaad toegeven dat het album een beetje tegenvalt en toch een soort van herhaling is van het vorige album.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Asphy op 11-06-2001 om 15:41u
Score: 80 / 100

euh, ik zal tot 26 juni moeten wachten denk ik... maar something wicked vind ik zeker niet slecht! heerlijk album, al zijn the dark saga enzoot niet gewoon goed, maar verheven :D demons & wizards is een aparte band mensuh, alleen jon schaffer kon er zijn uitspattingen in kwijt... ik heb zelf liever something wicked this way comes moet ik zeggen!!

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Een op 13-06-2001 om 22:28u
Score: 90 / 100

Something wicked... stelde teleur? Bij mij niet hoor, bij mij was het de doorbraak van Iced Earth. Net als bij vele anderen. Kijk maar hoe populair ze de laatste drie jaar zijn geworden.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van een op 22-06-2001 om 22:40u
Score: 100 / 100

Voor eenieder die in njimegen woont en deze CD wil en het vandaag (22/06) nog leest: Er staan er nog 7 bij kroesse, en dan bedoel ik de limitid edition. Gewoon aan de kassa vragen als ze niet in het rekje staan. Deze CD is beter als sometyhing Wicked, naar mijn mening, en eigenlijk vind ik hem net zo goed als alle andere die ik heb. Behalve Live in Athens dan, want daar hebben we ook nog leuk interactief publiek. Ha ha ha. Oh, wat is het leven toch mooi.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van een op 23-06-2001 om 19:28u
Score: 100 / 100

Ik ben het dus echt niet eens met de de review van de page zelf. Horror Show is mijn favoriete Iced Earth-album. Dat iedereen dat niet met me eens is is logisch, maar sfeer mist het echt niet. In nummers als 'Jack' en 'Dragon's Child' grijpen ze zelfs terug naar de dagen van 'Night Of The Stormrider'. Mijn persoonlijke favorieten zijn 'Wolf', 'Damien', 'Ghost Of Freedom', 'Jekyll And Hyde' en 'Dracula' (ik weet het, dat is het halve album, maar ik kan niet beslissen).

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Slayer op 30-06-2001 om 13:08u
Score: 100 / 100

Dit is gewoon een lekkere tussenstop voor de Something Wicked-trilogy. Ik ben benieuwd wat Schaffer met deze trilogy gaat doen. Anyways, dit is gewoon een hele lekkere CD die de 'nieuwe' Iced Earth laten horen. Als je deze CD vergelijkt met 'Dark Saga', dan is dit gewoon harder, en minder experimenteel.

Kortom, hier staan nummers op die de Iced Earth-grens van power metal overschrijden. Progressief of power metal, het maakt niet uit. Iced Earth rulez anyways.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van een op 03-07-2001 om 15:59u
Score: 100 / 100

Hmm... Ik heb het album vandaag gehaald en het is ook gelijk de eerste iced earth album die ik heb. Het nummer Damien klint lekker in de oren ff voor de duidelijkheid de gehele album klint gewoon goed punt uit !

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Slayer op 14-07-2001 om 20:22u
Score: 100 / 100

De cover is verzorgd door Danny Miki en Travis Smith. Komen die namen bekend voor? Kan kloppen, want dit zijn wereldberoemde tekenaars/inkters in opdracht van de Todd McFarlane studio's.

Net zoals de cover van Burnt Offerings, Something Wicked This Way Comes (allebei door Greg Capullo, de vroegere tekenaar van de comic Spawn, nu Angel Medina) en Alive in Athens (gedeeltelijk) is deze getekend door deze twee kunstenaars.
Hiermee wilt Todd McFarlane, oprichter van Image Comics, bekendheid zaaien met 'zijn' teken- en inktwerk, en zo wilt Iced Earth gebruik maken van een paar van de beste tekenaars die deze wereld te bieden heeft (persoonlijke mening). De Todd McFarlane studio's staan er dan ook om bekend dat zij donker en vooral duister tekenwerk afleveren.

Maar wat mij betreft mocht Greg Capullo (Burnt Offerings, SWTWC) deze cover ook wel tekenen; hij tekent donker, sfeervol en 'demonisch'. Anyways, dit was allemaal maar achtergrondinformatie. Dit album rocks hard, en verdient een vette 10!

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Slayer op 27-07-2001 om 14:24u
Score: 100 / 100

Overigens, is het jullie al opgevallen dat sinds 'Something Wicked...' Iced Earth een vaste mascotte heeft? Jon Schaffer maakt nu dus écht duidelijk dat hij fan van Iron Maiden is.
Nu nog een naam voor het beestje...

Iced Earth - Horror Show
Reactie van een op 07-08-2001 om 21:05u
Score: 80 / 100

Het beestje heeft al een naam, Set Abomine. Of The Wicked One. En Horror Show is goed!

Iced Earth - Horror Show
Reactie van spike op 09-08-2001 om 21:27u
Score: 100 / 100

dat ze fan waren van Maiden was natuurlijk ook niet te zien aan de hoesjes en het logo en ook niet te horen aan de nummers natuurlijk heh :)

Iced Earth - Horror Show
Reactie van tisgoed op 18-10-2001 om 20:42u
Score: 90 / 100

Ik luister hem nog een keertje door en ik moet zeggen dat het een erg sterke cd is. Sterke nummers van het begin tot het einde toe. Hoogetepunten zijn toch wel Damien, Ghost of Freedom, Dracula en The Phantom Opera Ghost.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Metalian-Diablo op 24-10-2001 om 19:28u
Score: 90 / 100

Ja ik kan het er ook niet erg mee eens zijn. Horror show is in mijn ogen een van de beste albums van dit jaar. Vanaf opener Woilf knalt het er lekker in. damien is echt een meeslepende epic. Jack is lekker agressief. Maar een nummer als The Phantom Opera Ghost bezord me pas echt de kriebels echt geweldig alleen duurt het nummer veels tekort. In totaal echt een heel goed album.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Dark-Harmony op 23-12-2001 om 17:27u
Score: 90 / 100

Heeft die gozer soms een andere cd gereviewd of zo? Ik kan het echt niet geloven, en zo te zien velen met mij ook niet. Ik vind het misschien wel de best cd die dit jaar uitkwam. Alleen Frankenstein zuigt enorm, echt niet te geloven hoe erg dit nummer zuigt, echt aan alle kanten. Maar de rest is te wreed voor woorden. Over een paar weken ga ik ze zien in 013!!!!!!!!!!

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Een_Metalfan op 03-02-2002 om 07:23u
Score: 100 / 100

Tja, deze jongen heeft duidelijk geen verstand van zaken. Ik denk inderdaad dat hij een andere CD geleverd heeft gekregen bij deze inderdaad geweldig mooie hoes. Mijn tip is: check die CD en ga alsnog de goeie halen.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van the-cold-white-light op 20-01-2003 om 17:28u
Score: 45 / 100

Erg saaie cd. Ik nap al die positieve reacties niet helemaal........

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Kees op 16-11-2006 om 23:26u
Score: 80 / 100

Prima cd, :P wel de slechtste van iced earth, maar 60/100 is wel erg mager voor deze grootmeesters der metal

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Corne op 24-06-2008 om 09:28u
Score: 85 / 100

Goede cd van IE, ik vind de concepten van de nummers ook heel cool.
En Something Wicked stelde teleur?! Wtf.. niet goed opgelet zeker? Maar toch is dit een van de mindere albums van IE.

Iced Earth - Horror Show
Reactie van Kaylin op 23-11-2011 om 21:44u

HHIS I sholud have thought of that!