Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

    27 januari:
  • Bullet For My Valentine
  • 29 januari:
  • Ann My Guard en Kingfisher Sky
  • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
  • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
  • Daniel González (Darksun) - 41
  • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
  • Jarpen (Elvenking) - 44
  • Kita (Lordi) - 48
  • Louie Clemente (Testament) - 57
  • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
  • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Iron Maiden - Killers
Jaar van release: 1981
Label: EMI Records
Iron Maiden - Killers
Nu de oudere Maiden-albums aan een review-beurt toe zijn, wil ook ik m'n steentje bijdragen via deze "Killers"-review, het laatste album met Paul Di'anno en het eerste van gitarist Adrian Smith.

Dit was het eerste Maiden-album dat ik ooit hoorde. Net elf jaar geworden liet mijn vader me dit horen, en tot vandaag de dag krijg ik nog altijd de kriebels bij het eerste nummer dat ik hoorde: Killers. Schiiterende song gewoon. Ik denk dat iedere rocker wel zo'n maiden-moment heeft, die herinnering aan de openbaring die Iron Maiden was (en nog steeds is, zeker en vast).

Elke song uitvoerig bespreken, dat zou uren duren, maar iedereen kent wel "Wratchild", een schitterende song met lekker snedig gitaarwerk van de heren Murray en Smith. Di'annos stem paste -geluid en ik vindt dat ze zelf beter tot zijn recht komt dan op de eerste Maiden (maar dit is puur persoonlijk, natuurlijk). Ook "Purgatory" is een persoonlijke favoriet, ik krijg kippenvel telkens ik de hoge gitaarmelodie tijdens "please, take me away, take me away, so far away..." hoor. Zalige momenten zijn het.

Maar elk liedje is een parel, "Prodigal son" is ook zo een goede song en "drifter is ook al zo'n 10 jaar een song die regelmatig onder de naald beland. Dit album is, net zoals praktisch elke Maiden-schijf (op die met twee met Blaze na dan) een mijlpaal in heavy metal-geschiedenis. Na deze plaat zou hun grootste succes komen en tevens de plaat die de blauwdruk zou betekenen voor al hun latere werk: "The number of the beast". Maar dat is voor een andere review.

Up The Irons!

Tracklist:
1. The Ides Of March
2. Wrathchild
3. Murders In The Rue Morgue
4. Another Life
5. Genghis Khan
6. Innocent Exile
7. Killers
8. Twilight Zone
9. Prodigal Son
10. Purgatory
11. Drifter

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Tim Cunningham
Toegevoegd: 10 januari 2002

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - Killers
Reactie van Een_Metalfan op 10-01-2002 om 21:47u
Score: 80 / 100

Goed album inderdaad! Het intro is het best aan de cd (of is het geen intro ?) en Murders in the rue morgue is ook fantastisch!

Iron Maiden - Killers
Reactie van Dark-Harmony op 11-01-2002 om 13:16u
Score: 90 / 100

Nog altijd onovertroffen door de meeste andere andere bands....

Iron Maiden - Killers
Reactie van Een_Metalfan op 13-01-2002 om 17:23u
Score: 100 / 100

Het 2e album van Maiden staat inderdaad vol met kippevel-momenten! Is wel een van de meest rauwe platen van de band, voorwaar een klassieker!!!! Necrolord

Iron Maiden - Killers
Reactie van Mr_No_Good op 11-03-2002 om 10:40u
Score: 100 / 100

Dit album is werkelijk subliem! Geweldig! Fantastisch! Pure metal! Je kan jezelf geen metal-fan noemen als je dit album nog nooit beluisterd hebt! Beter dan dit is het haast niet te krijgen! Deze metal ruik je al van 12 kilometer afstand! De zang van Di'Anno sluit goed aan bij de sfeer van het album en het drumwerk is erg levendig. De solo's en de riff's zijn vers van de plee en de bas is subtiel maar niet te opdringerig.

Iron Maiden - Killers
Reactie van Een_Metalfan op 27-03-2002 om 10:10u
Score: 93 / 100

Vers van de plee? Wel een te gek gaaf album.

Iron Maiden - Killers
Reactie van Een_Metalfan op 05-04-2002 om 08:39u
Score: 90 / 100

Als ik jullie was zou ik zeker ook de live-opnames uit deze periode aanschaffen. De single/ep/cd-single Drifter (live) / I've got the fire (live) is echt fantastisch. Geeft het geweldige sfeertje van een Maiden-concert toen hun publiek nog in een kleine club paste. Wat had ik daar graag bij willen zijn. Vergeet ook vooral niet 'Live at the Rainbow' aan te schaffen, een kick-ass video van een optreden uit eind '81, met nrs van de eerste 2 albums. Echt heel gaaf!

Iron Maiden - Killers
Reactie van Een_Metalfan op 02-06-2002 om 13:20u
Score: 90 / 100

Dit album is zekes eentje voor in de metal geschiedenis. Zonde is wel dat het Paul zijn laatste album met maiden is. Geweldige zanger die zowel zuiver als rauw kon combineren. Waarom is hij eigenlijk weggegaam is de grote vraag natuurlijk. Al met al een geweldig album. Luchador

Iron Maiden - Killers
Reactie van Wolfgard op 09-03-2003 om 21:48u
Score: 85 / 100

Lekker Rauw, goede muziek. Uitstekende zang. Echt een goede maiden plaat, maar de sfeer van het debuut word naar mijn mening niet gehaald. Al is Killers een geweldige song en Wrathchild een van m'n all time favorites... het klinkt me net iets te punky en te rauw om het een heuze wereldtopper te vinden

Iron Maiden - Killers
Reactie van Niels op 07-08-2004 om 09:41u
Score: 100 / 100

Goed album man Paul di Anno is gewoon een goede zanger voor dit soort muziek,maar ik vind Bruce nog wel beter

Iron Maiden - Killers
Reactie van jajajaj op 09-08-2004 om 13:53u
Score: 100 / 100

dit bewijst dat paul di anno ook een geweldige zanger is(Bruce is natuurlijk de absolute meester en blaze bayley is niks). vooral killers vind k een bruut nummer

Iron Maiden - Killers
Reactie van Een_Metalfan op 30-09-2004 om 21:04u
Score: 100 / 100

Heerschend,Heerschend,Heerschend........suppeeeeeergoed,Maiden heerst

Iron Maiden - Killers
Reactie van Remco op 15-12-2013 om 00:14u
Score: 9 / 100

Jeugdsentiment,. Het eerste wat ik van Maiden hoorde was killers. Het nummer dan. Een klasgenootje had hem op eenm cassette gezet. Alleen eerst de b-kant en daarna de a-kant. Jaren gedacht dat het zo hoorde. Ik was direct verkocht. Superalbum.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.