Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Sepultura - Roots
Jaar van release: 1996
Label: Roadrunner Records
Sepultura - Roots
Zijn er metallers die nog een cadeautje zoeken? Wel, als je deze cd niet reeds in je bezit hebt, is hij het perfecte geschenke. Sepultura's Roots was een klassieker de dag dat hij uitkwam. Noch Max noch de andere drie Sepuls hebben na de split iets gemaakt dat dit meesterwerk uit '96 evenaart.

Wat horen we? Takken, junglegeluid? Inderdaad, de eerste drie seconden, daarna is de pletwals genaamd "Roots Bloody Roots" vertrokken. Cavalera schreeuwt tegen iedereen die het wil horen dat hij ze terug naar hun "roots" zal brengen. De gitaren klinken vetter dan een vrachtwagen verse hoeveboter, terwijl de drums simpelweg subliem te noemen zijn.

"Attitude" is de naam van de volgende killer. Een exotische intro kondigt een nieuwe draaikolk van brutale rock aan. Gitaren die om je oren vliegen, laaggestemde basdeunen en afwisselende drums, je wil zo de straat op om eens goed te moshen en te brullen. Max heeft op deze cd ook iets te zeggen. HIj zal nooit de eerste prijs poëzie krijgen, maar je merkt wel dat hij zich bewust is van de wereld waarin hij leeft, wat zich uit in sterke recht-voor-de raap lyrics.

Het album is een groot hoogtepunt, vol sterke songs, energie en afwisseling. De "tribal"-invloeden zijn duidelijk merkbaar door de gehele schijf (ondermeer dankzij het vlot drumwerk van Igor), maar in nummers zoals Jasco, Itsari en natuurlijk Ratamahatta is ze een essentiëel onderdeel van de nummers. Sepultura plaveidde toen de weg voor de eerste generatie "nu-metallers" (luister maar naar het huiveringwekkende "lookaway" met Jonathan Davis en DJ Lethal).

Het is jammer dat deze band gesplit is, want noch Soulfly noch de huidige Sepultura zijn slechte bands en beiden brengen goede cd's uit, maar Max heeft geen muzikanten zoals z'n broer Igor rond zich en de anderen hebben geen inspirerende persoonlijkheid meer in de band. Dit is een review uit nostalgie, luister naar het hoogtepunt van een van metal's belangrijkste bands en geniet.

Tracklist:
1. Roots Bloody Roots
2. Attitude
3. Cut Throat
4. Ratamahatta
5. Breed Apart
6. Straighthate
7. Spit
8. Lookaway
9. Dusted
10. Born Stubborn
11. Jasco
12. Itsari
13. Ambush
14. Endangered Species
15. Dictatorshit

Score: 97 / 100

Reviewer: Tim Cunningham
Toegevoegd: 29 december 2001

Koop dit album in

Meer Sepultura:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sepultura - Roots
Reactie van Jaymz op 29-12-2001 om 16:54u
Score: 90 / 100

mooie review!!! idd een heel goed en energierijk album

Sepultura - Roots
Reactie van Violator op 29-12-2001 om 20:19u
Score: 100 / 100

Dit is inderdaad een uitstekend album van de Seps en tevens de laatste. Erg jammer. Ook prettig dat je de reden geeft van het nu pas plaatsen van de recensie, namelijk nostalgie. In dat kader wordt het misschien tijd om Slayer's Reign in blood en Morbid Angel's Altars of Madness weer eens te recenseren.

Sepultura - Roots
Reactie van Een_Metalfan op 30-12-2001 om 09:57u
Score: 100 / 100

Nostalgie is één van de redenen waarom ik deze revieuw plaatste. Een andere is dat ik vind dat een goede metalsite zoals deze niet alleen de niuwste releases moet reviewen, maar dat ook belangrijke bands in de rock -en metalgeschiedenis (Priest, Sabbath, Metallica, Maiden, etc...) er moeten instaan, want deze groepen brachten albums die het gezicht van de metal veranderen, en daarom onontbeerlijk op een goede site zoals deze

Sepultura - Roots
Reactie van Snagger op 30-12-2001 om 21:57u
Score: 10 / 100

Les 1: LUISTER EERST NAAR BENEATH THE REMAINS EN ZET DAARNA ROOTS AAN. WEDDEN DAT JE HET WOORD KLASSIEKER NIET MEER IN DE MOND DURFT TE NEMEN DAARNA! MAW: GEEN REET AAN

Sepultura - Roots
Reactie van Violator op 30-12-2001 om 22:12u
Score: 100 / 100

Die ouwe platen zoals Beneath.. en Arise zijn inderdaad de naam klassieker meer waard dan deze plaat, maar toch vind ik Roots een erg tof album en nummers als Roots en Straighthate zijn wel echte Sepulturaknallers. Plus de geniale Sabbath cover natuurlijk.

Sepultura - Roots
Reactie van Een_Metalfan op 05-01-2002 om 17:44u
Score: 90 / 100

De meest gelukte plaat van Sepultura, zodat de low budget voorgangers van ze (met uitzondering van Chaos A.D.) het niet halen vergeleken met deze opus magnus. Was Sepultura nog even langer bij elkaar gebleven en nog zo'n meesterwerk hadden gefabriceerd dan had het zich met gemak bij de onsterfelijken van de muziekgeschiedenis kunnen voegen (Led Zeppelin, Black Sabbath, Metallica). En de fans die er nog steeds niet in geloven kunnen The Roots Of Sepultura tot zich nemen en naar de tweede cd luisteren. (markD)

Sepultura - Roots
Reactie van whitebeastofwotan op 14-06-2002 om 11:40u
Score: 1 / 100

"meesterwerk", "klassieker" kom op jongens laten we serieus blijven, dit is een van de grondleggers van de meest hatelijke muziek op metal gebied (nu-metal), en als ze dan ook al praten over de "sepultura klassieker" hebben ze echt geen verstand van sepultura en echte metal hoor, laat 1 ding duidelijk zijn, dat vind ik niet alleen, dat is gewoon een feit: de klassieker van Sepultura zijn Beneath the Remains en Arise, geen enkel ander album is in staat deze cd's te overtreffen.

Sepultura - Roots
Reactie van Sepulturafan op 11-09-2002 om 19:35u
Score: 90 / 100

Tip: Als je de cd wilt kopen koop dan The Roots of Sepultura want dan krijg je meteen 2 cd's met vette live tracks en vele andere nummers op de 2e cd.Roots is een supervet album en luister ook eens naar Lookaway een nummer dat gemaakt is met medewerking van Jonathan Davis (zanger van Korn) en Dj Lethal (DJScratcher van dat fucking Limp Bizkit)

Sepultura - Roots
Reactie van 666-son-of-the-deat-666 op 02-11-2002 om 11:07u
Score: 99 / 100

ik heb de roots of sepultura pas gekocht en ik moet zeggen, TERING WAT VET!!!! echt moddervette productie'en superzware gitaren de beste an sepultura echt een legende abum van deze metalmasters!!! en trouwesn soulfly is ook vet goed.

Sepultura - Roots
Reactie van MrBlond op 22-04-2003 om 13:05u
Score: 90 / 100

Jammer dat het hier niet om de dubbelcd versie gaat. Echte metalfans moeten de normale cd links laten liggen en direct gaan voor The Roots Of Sepultura, dan heb je niet alleen Roots maar ook een gave 2de cd met uitstekend restmateriaal en live tracks! Ik vind dit trouwens niet de beste cd van hun (kondigt tegen wil en dank de troep van vandaag de dag aan), dat vind ik Beneath The Remains en Chaos AD.

Sepultura - Roots
Reactie van Een_Metalfan op 22-08-2003 om 11:44u

iNDERDAAD. GA JE MOND SPOELEN ALS JE DEZE CD OPHEMELT. lUISTER NAAR BENEATH EN ALS JE HET DAN NIET MET ME EENS BENT, VOEG JE DAN MAAR IJ DE NU-METALHEADS, WANT DEZE POKKE CD IS DE GRONDSLAG VOOR DIE KUTMUZIEK GEWEEST!!!!!!!!!!!!!!!

Sepultura - Roots
Reactie van Een_Metalfan op 09-11-2003 om 17:16u
Score: 80 / 100

de gast boven mij laat wel merken dat hij heel intelligent is.

Sepultura - Roots
Reactie van dragon_child op 29-11-2003 om 19:37u
Score: 89 / 100

er is nix mis met nu-metal en al helemaal nix met sepultura. nu mij ook niet meteen een nu-metal head noemen aangezien nightwish children of bodom arch enemy en cannibal corpse tot me favo horen. maar terug naar me reactie. deze cd klinkt gewoon heerlijk. zware muziek met beetje jungle achtige draai. ik vind het leuk klinken en het zal toch tot me favo cd's behoren. maar wie ben ik om dat te bepalen het is mijn smaak en jullie stervelingen die deze cd kloten vinden. I don't care.

Sepultura - Roots
Reactie van draadnagel op 29-07-2005 om 21:14u

Moet geljijk weer aan Pnkpop 96 denken. Lekker rossen in 100% schijtweer. Those were the days....................

Sepultura - Roots
Reactie van E-man op 16-01-2006 om 18:41u
Score: 80 / 100

Zeker wel en aardig album, maar er zijn niet echt nummers die uitblinken door originaliteit, soms lijken de nummer een beetje op elkaar en af en toe klinkt het als een prutje. MAARRRR. Vooral de sfeer en de omlaag gestemde heavy gitaren krikken de kwaliteit toch weer wat omhoog.

Sepultura - Roots
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 10:21u
Score: 65 / 100

idd hier is nu metal mee begonne en nu metal suckt echt wel en dit is zonder twyfel wel het slechtste album van sepultura in de glorie dagen van max c. as je echt goede sepultura wilt horen luister dan naar benaith the remains en schizophrenia

Sepultura - Roots
Reactie van Matthser op 02-06-2007 om 15:20u
Score: 95 / 100

Uitstekende plaat. Blaast je helemaal weg.

Sepultura - Roots
Reactie van tankard op 08-04-2008 om 11:37u
Score: 70 / 100

zeker niet 1van myn favorieten maar ik kan er wel met leven,helaas is de snelheid wel ver te zoeken nu