Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

    27 januari:
  • Bullet For My Valentine
  • 29 januari:
  • Ann My Guard en Kingfisher Sky
  • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
  • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
  • Daniel González (Darksun) - 41
  • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
  • Jarpen (Elvenking) - 44
  • Kita (Lordi) - 48
  • Louie Clemente (Testament) - 57
  • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
  • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Iron Maiden - The X Factor
Jaar van release: 1995
Label: EMI Records
Iron Maiden - The X Factor
"The X Factor" was het begin van een nieuwe periode voor de beste heavy metal band binnen dit universum. Bruce Dickinson had de band verlaten en werd vervangen door voormalig Wolfsbane zanger Blaze Bayley. De puristen haakten af bij deze line-up verandering.

Vele fans wisten dan ook niet echt wat ze nou precies moesten met dit album. Het klonk totaal anders dan de voorgangers en die zanger had een hele lage stem, dat zou toch niet bij Iron Maiden passen.
The X Factor ging uiteindelijk de geschiedenis in als één van de meest ondergewaardeerde Maiden albums samen met "Virtual XI". Volstrekte onzin in mijn optiek, want compostorisch gezien is The X Factor misschien wel het meest complexe en briljante album wat de band ooit uitbracht.

Het album begint met Sign of the Cross. Een weergaloos episch nummer van de hand van Steve Harris. Het prachtige intro waarin de hoofdrol is weggelegd voor Gregoriaanse koren zet al gelijk een donkere sfeer en als Blaze de eerste zangpassage inzet, komt even een momentje van flink wennen. De stem klinkt een stuk lager en minder kenmerkend dan die van Bruce, maar passend klinkt het zeker wel. Plotseling volgt er een formidabel getimede overgang en de band barst los in volle glorie. Blaze zingt zichzelf krachtig een weg naar het schitterende refrein toe. Er volgt een schitterend middenstuk en een weergaloze solo en het is duidelijk dat weer hier met een meesterwerk te maken hebben. Dit nummer is één van m'n favoriete songs van Maiden en daar is reden genoeg voor.

Lord of the Flies klinkt dan een stukje directer. Het tempo is ook wat meer hetzelfde en de korte gitaarmelodieën doen toch wat meer terugdenken aan de oude Maiden. Compostorisch gezien is dit nummer een stuk simpeler dan het eerste epos, maar zeker niet minder pakkend. Het ritme is lekker en de solo klinkt zeer okay.

Uiteraard is Man on the Edge ook geen onbekende meer. Een snelle en pakkende song dat vooral eruit springt door het makkelijk meezingbare refrein. De solo is erg goed, maar helaas wat aan de korte kant.

Het vierde nummer Fortunes of War zit dan weer in het mid tempo gebied. De compositie zit werkelijk uitstekend in elkaar en het ietwat repetitieve karakter van het refrein geeft juist extra sfeer. Een nummer wat je absoluut vaker moet beluisteren om het te waarderen, omdat de basis nogal complex in elkaar zit.
Voor Look for the Truth geldt eigenlijk precies hetzelfde. De gitaarlijnen zijn alvast schitterend, maar de oudere Maidenfans zullen hard weglopen bij de vreemde tempowisselingen. Dit nummer begint zoals de meeste nummers op dit album ook vrij rustig en duister, maar toch komt men hier wel wat steviger uit de hoek dan je zou verwachten. De solo is weer daverend goed en Janick en Dave bewijzen ook wederom op dit album prima samen te kunnen op het gebied van gitaarspel.

The Aftermath is een vreemde eend in de bijt. Het is werkelijk een schitterend nummer, maar niet voor iedereen weggelegd. De één zal het haten en de ander zal er van genieten. De galmende drums komen erg goed naar voren in dit nummer en ook de zang van Blaze valt positief op. De solo past goed bij het muzikale thema en het ronkende bas spel van Steve is lekker aanwezig. Ook complimenten voor de hele goede tekst, waarin oorlog een grote rol speelt.

Judgement of Heaven en Blood on the World's Hands behoren toch ook wel tot de meest geweldige nummers die Maiden ooit schreef. Zoals gezegd, zeer ondergewaardeerd, maar daarom zeker niet minder gaaf. De songs zitten werkelijk ijzersterk in elkaar; werkelijk alles klopt en vooral de pakkende zanglijnen in Blood on the World's Hands doen het bij mij goed. De stevig rockende uitspattingen zullen de meeste metalfans ook niet onberoerd laten.

Inmiddels zijn we aanbeland bij The Edge of Darkness. Dit zeer goede nummer is gebasseerd op de film "Apocalypse Now" en ook hier volgen we een zelfde soort soldaat die op zoek gaat naar een menselijk beest in de wouden van Vietnam. De sfeer in het nummer is treffend en de korte duistere intermezzo's helpen hier perfect aan mee.

Het pakkende 2 A.M. is een heerlijk nummer dat met de heerlijke melodie mij wel wist te overtuigen. De tekst is ook hier weer van een hoog niveau en ook behoorlijk diepzinnig. Het complexe The Unbeliever sluit het album dan waardig af, ook weer met een rustig intro als opening. Het refrein brul je al snel mee, maar ook hier zal niet elke luisteraar zich in kunnen vinden.

Echter moet er wel even een kanttekening bij dit album worden gezet. Dat is namelijk het feit dat de productie niet daverend is. De muziek en zang zijn nogal zacht opgenomen en heel af en toe meen ik zelfs een licht suizend geluid te bespeuren. De solo's komen echter wel goed uit de verf, maar hier had absoluut meer in gezeten. Wellicht dat ooit een re-master wonderen zou doen, maar daar hoeven we vast op korte termijn niet op te rekenen.

Muzikaal echter is album werkelijk briljant geschreven. Dit schitterende album staat al tijden in mijn top 5 van beste Maiden albums en dat komt vooral door de fenomenale muzikale verrichtingen en de onderlinge karakters van de songs. Blaze is misschien niet zo'n aparte geweldige zanger als Bruce, maar zeker is wel dat dit album zonder zijn donkere stem niet zo goed was geweest. Zeventig minuten zal wellicht voor sommigen wat aan de lange kant zijn, maar persoonlijk kon het me niet lang genoeg duren.
Ga dus dit Maiden album alsnog aan je collectie toevoegen, want dit is echt een memorabel werkstuk. Sommige fans van de band zullen het niet met me eens zijn, maar eigenlijk heb ik daar gewoon schijt aan, want als je niet wat meer tijd aan een album wil besteden, dan begrijp je The X Factor gewoon niet. Een groeialbum en niet voor iedereen weggelegd, maar werkelijk schitterend is het zeker.

Tracklist
1. Sign of the Cross
2. Lord of the Flies
3. Man on the Edge
4. Fortunes of War
5. Look for the Truth
6. The Aftermath
7. Judgement of Heaven
8. Blood on the World's Hands
9. The Edge of Darkness
10. 2 A.M.
11. The Unbeliever

Score: 84 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 mei 2005

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Een_Metalfan op 11-05-2005 om 21:16u
Score: 8 / 100

ik was blij dat bruce dickinson weer terug was,dat blijft de zanger van iron maiden,maar toch sign of the cross blijft een topper en heart of darkness vind ik ook een mooi nummer.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Eddy op 12-05-2005 om 11:58u
Score: 30 / 100

Jij hebt duidelijk de andere Maiden albums nog nooit gehoord! Of je bent gewoon dom!

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Jan op 12-05-2005 om 11:58u
Score: 2 / 100

Ik geloof dat dit je eerste Iron Maiden cd is die je ooit hebt geluisterd. Wat een positieve review van iets wat gewoon niet in je collectie thuishoort. Ongeinspireerde bagger!

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Johannes de Doper op 12-05-2005 om 12:00u
Score: 40 / 100

Ben je nu helemaal van de pot gerukt? Tja Sign of the Cross met Bruce op zang was wel gaaf... als ik jou was zou ik foto van Blaza van intenet halen kun je daarbij aftrekken...

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Dark Jezus op 12-05-2005 om 12:00u
Score: 10 / 100

Dankzij Sign Of The Cross behaalt dit album toch nog 10 punten, al is het jammer dat Blaze de zang verknalt, Bruce was stukken beter geweest. Helaas geld er geen score voor de overige nummers op deze cd, die zijn onder de 10.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Reinder op 12-05-2005 om 12:03u
Score: 25 / 100

Waarom worden KUT nummers toch altijd ondergewaardeerd genoemd!!

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Lennert from hell op 12-05-2005 om 18:30u
Score: 76 / 100

Ondanks dat ik dit zeker niet een van de beste albums vind ben ik het door de jaren heen steeds beter gaan waarderen. Mijn persoonlijke favorieten zijn Sign of the cross, Man on the edge, edge of darkness en the aftermath.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Jeroen op 12-05-2005 om 19:34u

Jullie begrijpen de plaat waarschijnlijk niet. geeft niet, waarschijnlijk is dat dan alleen weg gelegd voor de interlectuelen en niet voor de kortzichtige puristen. Kijk maar een keer wat verder dan Bruce en Paul alleen en laat het album op je inwerken. Stelletje sufferds, de reacties getuigen wel weer van totale onwetendheid van dit album. haha

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Jeroen op 12-05-2005 om 19:36u

Laat mij er trouwens even bij zeggen dat ik alle Maiden albums in bezit heb en dat Somewhere in Time mijn favoriet is. Daarnaast ben ik gewoon opgegroeid met Iron Maiden, dus onwetendheid is mij vreemd. Echter kan ik de kwaliteiten van deze plaat WEL waarderen, waar een ander natuurlijk gauw voor wegloopt. wederom..haha

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van pettriek op 12-05-2005 om 20:54u
Score: 80 / 100

Dit is zeker niet het beste maiden-album maar ik vind het album qua sfeer toch wel bijzonder. Het is iets duisterder en introverter van karakter dan de gemiddelde maiden-cd maar daarom is die schijf nu net aantrekkelijk vind ik. En er staan echt wel een aantal goede nummers op.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Me op 12-05-2005 om 21:12u
Score: 70 / 100

The X-Factor was mijn eerste kennismaking met Maiden en ik kon er toen niet genoeg van krijgen. Vooral Sign of the Cross en Edge of Darkness, prachtnummers. Nu, zovele jaren later (8 om precies te zijn) heb ik de andere albums ook gehoord en meestal beter gevonden. Maar toch blijft dit een speciale plaats in mijn hart houden omdat het mijn eerste was. Mijn mening is dat Blaze te veel vergeleken werd met Bruce en daar kan je het niet van halen, niemand kan dat. Daardoor wordt dit album zo stiefmoederlijk behandeld. Trouwens als Steve Harris zelf zegt dat dit in zijn persoonlijke top 3 staat, tja dan zit er wel wat meer achter. (voor zij die dit niet geloven, gelieve de biografie te lezen)

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van ZeroTolerance op 13-05-2005 om 13:35u
Score: 10 / 100

Deze review verbaast mij. Is het werkelijk niemand opgevallen dat Blaze op dit album geweldig vals zingt ? Enkel MOTE kan mij bekoren, daar het een kort en krachtig nummer is. De rest mag voor mij de beerput in. Een zwarte bladzijde in de Maiden-geschiedenis, luister liever naar Tenth Dimension als je per se Blaze wil horen....

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van DariuSZ op 18-05-2005 om 20:09u
Score: 90 / 100

mag ik vragen waar die dat doet dan, figuur

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Een_Metalfan op 19-05-2005 om 17:20u
Score: 80 / 100

Seventh son is gewoon het beste album, neemt niet weg dat The x factor een goed album is. Want om eerlijk te zijn No prayer en Fear zijn een stuk slechter dan the xfactor. Het was gewoon de hoogste tijd dat Bruce eruit ging.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van NecroNoud op 20-05-2005 om 15:55u
Score: 80 / 100

Uiteindelijk gaat het allemaal om persoonlijke smaak. Iets wat Maiden fans vaak niet echt begrijpen, het lijken wel met elkaar ruziënde tienermeisjes.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Rebellion666 op 22-05-2005 om 01:29u
Score: 70 / 100

Ik ben het gedeeltelijk met de schrijver eens. De nummers op dit album zijn zeker niet slecht en als opvolger van Fear of the dark misstaat dit album niet. Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit het eerste Maidenalbum was dat ik niet in 1x kon uitluisteren. Nummer waren té lang en naar mijn mening té donker voor Maiden. Kanttekening die ik ook al op het forum heb gemaakt dat áls de nummer van The X-factor korter waren geweest het album lang niet zo ongewaardeerd zou worden. Echter, voor Maiden bestaat 1 zanger en dat is Bruce Dickinson. De goede man Blaze mag bijvoorbeeld live zijn mannetje staan met de nummers die in zíjn periode zijn opgenomen maar bijna alles uit de Dickinson-periode werd door toedoen van zijn stem om zeep geholpen. Kan me herinneren dat ik in 1995 (ijselhal Zwolle) peentjes heb staan zweten toen hij The claivoyant zong. Ver-schrik-ke-lijk vals. Zelfde geldt voor Heaven can wait. Andersom. De nummers uit de Blaze-periode die later door Dickinson zijn gezongen kregen net die meerwaarde. Ik refereer nu aan nummers als The Clansman (geweldig nummer) en Sign of the cross. Conclusie. Er rustte naar mijn mening teveel druk op de schouders van Blaze. Hij moest een wereldse frontman vervangen en zeker in 1998 (Rotterdam Ahoy) ging hem dat redelijk af. Toen ik een jaar later weer in de Ahoy' stond om Maiden in (bijna) orginele line-up te aanschouwen werd mij 1 ding duidelijk. Dickinson ís de man voor Maiden en níet vervangbaar. Hoe zou The X-factor met Dickinson geklonken hebben...?

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Jeroen op 26-05-2005 om 19:16u

ik ben het volledig met je eens toch blijf ik erbij dat de wisseling van zanger nodig was zodat er weer wat verfrissende elementen in de sound konden komen. De duistere klanken bijvoorbeeld en dat had met Bruce denk ik niet zo geklonken.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van 2AM op 03-06-2005 om 16:26u
Score: 85 / 100

Blaze is geen Bruce en zal het nooit worden. En Bruce is uiteraard dé Maiden-stem. Maar dit album toont aan dat Maiden ook risico's durfde te nemen door eens een ander pad te bewandelen (maar muzikale vernieuwing en metalfans: dat gaat niet samen!). Ik vind The X Factor een speciaal geval, maar inderdaad compositorisch zeer sterk, en de duistere sfeer is absoluut geslaagd. Bruce is nu terug en da's for the best, maar deze zijweg in Maiden's carrière heeft volgens mij zowel voor hen als voor Bruce als voor ons zijn nut gehad. Maarja, een mening blijft een mening.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Jean op 16-06-2005 om 20:13u

Waarom gaat iedereen hier tekeer gelijk een bende debiele gillende tienerwijven wanneer het gaat om persoonlijke smaken? Beschouw de plaat los op zich en beoordeel Blaze los van Bruce. Je moet Maiden nageven dat ze tenminste durfden differentiële muzikale paden te bewandelen. Dat getuigt van ballen hebben. En ook al is de X-factor niet mijn favoriete schijf, complete crap is het nu ook niet he! Wie in zijn leven geen risico's durft nemen gaat ook nooit op zijn bek en leeft volgens mij ook niet (tenzij in kuddeverband). Touwens, veel mensen kakken op Maiden met Blaze om dat het "bon ton" is dit te doen, zonder echt de Blaze-periode een eerlijke kans te geven. Kuddekalveren. oh ja, de persoon die bezig was over "aftrekken op Blaze zijn foto", 2 dingen: 1. Hoe oud ben jij? 2. Get a life!

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Innuendo op 17-07-2005 om 20:37u
Score: 85 / 100

Dit is het enige studioalbum wat nog ontbreekt in mijn collectie van iron maiden. Het is ondanks dat ik liever bruce dickinson hoor zingen een erg goed album met pakkende nummers. Ik vind je wel erg zielig als je dit album als "ongeinspireerde bagger" bestempelt, waarschijnlijk alleen omdat hier blaze bailey zingt (die hier naar mijn mening ook behoorlijk goed zingt), dus voor die grafmongolen mijn welgemeende middelvinger.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van smoky op 30-11-2005 om 23:29u
Score: 80 / 100

ik krijg echt het schijt van kortzichtige mensen. oke je kan het album niet goed vinden das een mening ma sommige commentaar diek hier hoor is echt benede alle pijl kinderachtig. mijn mening is dat het een goed album is bane is niet bruce maar dat hoeft tog ook niet. technis en inhoudelijk scoord dit album heel goed voor mij. tis bij die zogenaamde metalfans dat het album niet is de smaak valt.zij houden niet van verandering en waarderen het steriotype maiden nummer beter. ik ben een super fan van metal muziek ma heb tog vaak moeite met de korzichtigheid van andere in dit weereldje hopelijk verbeterd dit met de jaren.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Evil_Lynne op 05-03-2006 om 11:16u
Score: 75 / 100

Persoonlijk vind ik No Prayer for the Dying ongeïnspireerder dan The X Factor. Probleem is alleen dat sommige nummers gewoon niet geschreven zijn voor zijn Blaze zijn stem. De nummers die niet de specifieke Maiden sound over zich hebben klinken het best en houdt Blaze zich redelijk staande. Bij een nummer met een Maiden drive als: Man on the Edge gaat ie de mist in en ontbreekt het aan power in zijn stem, hoewel hij die power wel legt in een nummer als Lord of the Flies. Een nummer waar Bruce Dickinson (himself) een probleem heeft live (herinnert u zich het Dance of Death optreden in Ahoy?) Verder mist Steve Harris een goede (co-)writer als Bruce Dickinson of Adrian Smith op deze CD, en leek de koek bij Harris een beetje op te zijn.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van metalkev op 10-03-2006 om 19:52u
Score: 75 / 100

gvd e!Stop mee zeiken,Maiden blijft Maiden!Sommige albums zijn minder en dan nog!Maiden 4-ever Up the Irons

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Squidward op 31-03-2006 om 17:17u
Score: 30 / 100

Ik vind alleen L.O.T.F., Sign of the cross en Man on the Edge goed

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van martijn op 01-05-2009 om 17:55u
Score: 90 / 100

Ben het voor een groot deel eens met de review. Ik lees momenteel de biografie en begin nu door te krijgen wat dit album nou zo goed maakt. Ik begrijp al die ongenuanceerde uitspraken hier echt niet en kan hoogstens zeggen dat smaken verschillen. The X factor is een album dat moet rijpen.....ik begon hem pas echt te waarderen jaren nadat hij uitkwam. Het is een van de meest realistische albums van maiden omdat steve hier zijn periode in beschrijft toen hij door een diep dal ging. De donkere sfeer en het lage stemgeluid maken dit album tot een van mn favorieten.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Eddie2 op 22-01-2010 om 01:45u
Score: 90 / 100

Het beste van Maiden in 1995. juist 1995 toen Bruce geen zanger was van Iron Maiden. Ook ik moest wennen. En luisteren, en nog eens en weer. Nee dit was andere koek. Maar toch echt wel Iron Maiden. En Maiden ken ik vanaf 1985... Nee geen meneer Dickinson op zang, maar Blaze. Zoals ik zei : DE BESTE PLAAT VAN MAIDEN IN 1995....

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Old Mhb op 04-02-2010 om 22:18u

Toegegeven, een erg late reactie. Schijf is muzikaal goed, net zoals de andere met Blaze. MAAR ik haat die mens zijn stemgeluid.Blaze paste niet bij Maiden. Ik heb de groep weten groeien en ik had mijn twijfels toen Bruce bij Maiden kwam. Na het horen van The number of the beast was dat volledig opgelost. Toch vind ik dat Maiden nooit meer de agressie heeft gehad van de eerste 2 schijven. @ Eddie2 De beste Maidenplaat van 1995 ??? Ok, akkoord, maar dat is dan ook de enige schijf die ze dat jaar hebben opgenomen.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van blazefan op 29-08-2010 om 22:26u
Score: 95 / 100

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Kenneth op 24-02-2011 om 18:35u
Score: 95 / 100

Na 15! jaar de plaat in mijn bezit te hebben moet ik stellen dat ik deze het meeste opleg. Ik ben nochtans eerst fan geworden van het live album LAD en dan van zowat alle albums. In TXF zit er melodie, sterkte teksten, een hevige sfeer,...
De mensen die zeggen dat ze dit album niet in één keer kunnen beluisteren mogen het eens proberen bij hun laatste... Dat is voor mij nu eens een album waar geen enkel engagement en creatief element inzit.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Een Metalfan op 09-03-2011 om 20:15u
Score: 100 / 100

De X Factor en Virtual X zijn zeker 2 hele goede albums.

Iedereen die dit bijzondere album niet kan waarderen heeft het niet vaak genoeg geluistert.
Je bent gewend aan de hoge stem van bruce.. maar als je nou eens de moeite neemt om het te luisteren zul je het gaan waarderen.
Oke Bruce zal beter zijn met zang, maar bij dit album past Blaze helemaal!
Vergeet Bruce even, en luister naar Blaze..
Het muzikale gedeelte is geweldig, en blaze heeft er het beste van gemaakt moet je maar zien.

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van youri op 18-04-2011 om 17:06u
Score: 85 / 100

ik ben het helemaal met je eens

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Remco op 14-12-2013 om 19:46u
Score: 7 / 100

Prima Iron Maiden-album. Blaze is zeker mijn favoriete zanger niet maar klinkt hier toch weel overtuigend genoeg om de nummers overeind te houden

(Was wel blij dat Bruce terugkeerde. Dat dan weer wel)

Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Dennie op 05-02-2014 om 22:05u
Score: 85 / 100

Goeie plaat! Kocht hem pas twee jaar geleden op muziekcassette op n rommelmarkt. En toen ik hem voor het eerst hoorde...wat was ik verbaast! Want hij is absoluut niet zo slecht als sommigen je willen laten geloven. Sterker nog hij is goed!



Iron Maiden - The X Factor
Reactie van Dennie op 05-02-2014 om 22:12u

PS: 2 A.M. ...waaaauuuw! Wat een emotie die Blaze!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.