Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-08-2020

Trivium - Ascendancy
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Trivium - Ascendancy
Killswitch Engage, God Forbid, Lamb Of God en Soilwork zijn een paar van de vaandeldragers van ‘The New Sound Of Heavy Metal’. Deze moderne versie van klassieke heavy metal combineert moderne thrashriffs met metalcore, progressieve ritmes met melodieuze death metal en het geheel wordt afgemaakt met afwisselende vocalen. Het in 2003 verschenen debuut ‘Ember To Inferno’ van Trivium maakte al indruk maar met het nieuwe ‘Ascendancy’ is het hek volledig van de dam.

Een vol uur lang speelt Trivium een uitstekende gearrangeerde brok harde muziek. Na een uitstekend begin volgt het briljante en onweerstaanbare ‘Pull harder on the strings of your martyr’ en het thrashy ‘Drowned And Torn Asunder’ (met uitstekend gitaarwerk). De clean gezongen refreinen zijn ijzersterk en niet meer uit je hoofd te branden. De echte pareltjes zijn echter het geniale ‘A Gunshot To The Head Of Trepidation’ waarin het klassiek heavy metal gedeelte (lange gitaarsolo’s en een klassieke heavymetal riff) me in de heren hun eigen geschapen hemel doet vertoeven. De overige nummers scoren trouwens nergens onder het predikaat ‘zeer goed’.

Zo zie je maar weer dat echte enthousiaste muzikanten die alles voor hun band over hebben na het uitgebreide zaaiproces rijkelijk kunnen oogsten. Drummer Travis Smith heeft er goed aangedaan om samen met de drie andere bandleden heel Amerika rond te rijden in een aftands tourbusje. De heren hebben er met ‘Ascendancy’ voor gezorgd dat hun arrogant gekozen bandnaam staat als een huis. Bokser Mohammed Ali waarschuwde op voorhand dat hij zijn tegenstanders zou neermeppen in de vierde ronde, ik kan je verzekeren dat je op de komende festivals onderuit zal gaan tijdens ‘Suffocating Sight’. Een klassieker.

Tracklist:
1. The End Of Everything
2. Rain
3. Pull Harder On The Strings Of Your Martyr
4. Drowned And Torn Asunder
5. Ascendancy
6. A Gunshsot To The Head Of Trepidation
7. Like Light To The Flies
8. Dying In Your Arms
9. The Deceived
10. Suffocating Sight
11. Departure
12. Declaration

Score: 95 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 maart 2005

Koop dit album in

Meer Trivium:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Trivium - Ascendancy
Reactie van Dimmu op 06-07-2005 om 03:01u

vind er nix aan , groep brengt niets nieuws , doorsnee muziek enzo

Trivium - Ascendancy
Reactie van bones op 17-08-2005 om 17:43u
Score: 90 / 100

iets minder thrashy dan de vorige plaat....maar daarom niet minder. Vooral de produktie is stukken beter...Matt brult de longen weer lekker uit zijn lijf, en muzikaal staan ze als een huis! een klassieker in wording!!!!!!!!!!!!!!!

Trivium - Ascendancy
Reactie van Een_Metalfan op 14-11-2005 om 14:11u
Score: 90 / 100

Wow, wat een tegekke plaat. geniale guitarriffs met brute schreeuws en ziekelijke solo's. deze band draagt van mij de vaandel met aanstormend metal talent. ga ff na dat de frontman van deze band pas 20 is of zo... virtuoos!

Trivium - Ascendancy
Reactie van Remco op 26-01-2006 om 19:21u
Score: 98 / 100

geniaal! alles aan deze plaat! meesterlijk!

Trivium - Ascendancy
Reactie van Scorpion op 15-02-2006 om 12:24u
Score: 99 / 100

Heerlijke plaat. Een van de beste van de afgelopen jaren

Trivium - Ascendancy
Reactie van torre op 28-02-2006 om 21:04u
Score: 100 / 100

holy cow (nee geen hindoe) wat een album wat kan die matt zingen, ben meestal altijd wat voorzichtig als er overdrven lovende kritieken zijn maar deze is de volle honderd dubbel en dwars waard

Trivium - Ascendancy
Reactie van steve op 22-03-2006 om 13:08u
Score: 92 / 100

Vette zang Vette sound En coole gitaarsolo's Een klein meesterwerkje dus. check ook bullet for my valentine is

Trivium - Ascendancy
Reactie van Rammsteiner op 10-05-2006 om 13:31u
Score: 94 / 100

Ik heb trivium pas een weekje geleden echt leren kennen, ik kende ze wel al alleen ik vond de muziek niet zo. Nu heb ik alle liedjes beter geluisterd en valt me pas op hoe vet deze cd eigenlijk is! Pull harder, drowned and torn asunder, suffocating sight, dying in your arm zjin echt meesterwerkjes. Ik kan niet wachten op de nieuwe cd

Trivium - Ascendancy
Reactie van metalkev op 19-05-2006 om 18:41u
Score: 90 / 100

Heb ze gzien op Rock Ternat enja de Band is zalug!Laat die 3de Cd maar kome!

Trivium - Ascendancy
Reactie van belgie op 29-08-2006 om 17:25u
Score: 100 / 100

zalige plaat gewoon Trivium fucking RULES!!!!

Trivium - Ascendancy
Reactie van Een Metalfan op 31-08-2006 om 14:08u
Score: 90 / 100

echt een topper cd! ik heb ze live gezien maar dat viel best tegen, jammer...

Trivium - Ascendancy
Reactie van Mart op 25-08-2008 om 18:25u
Score: 95 / 100

Zuivere plaat, ben vooral verslaafd aan de brute gitaarsolo in A Gunshot To The Head Of Trepidation, ook Dying in Your Arms en Rain vind ik 2 uitblinkers, evenals Pull Harder On The Strings Of Your Martyr. Een verdiende 9,5.

Trivium - Ascendancy
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 08-05-2009 om 16:20u
Score: 50 / 100

nee... ik vond ember to inferno nog meevallen maar dit is echt een stap terug