Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Lamb Of God - Ashes Of The Wake
Jaar van release: 2004
Label: Epic Records
Lamb Of God - Ashes Of The Wake
Soms heb je wel eens van die momenten dat je denkt: ‘zei ik het niet?’ Wel, toen de nieuwe cd van de Amerikaanse metalcoreformatie Lamb Of God in de bus kwam vallen beleefde ik zo’n moment. Afgelopen januari besprak ik namelijk de vorige cd van deze band, As The Palaces Burn, waar ik zeer positief over was. Ik was dus niet de enige, want ook het major label Epic zag wat in de band, en tekende het collectief voor 3 platen, waarvan Ashes Of The Wake het eerste resultaat is.

Nu gaat er in de metalwereld de mythe dat wanneer een band tekent bij een groot platenlabel ze automatisch commerciëler en gelikter gaan klinken. Gelukkig gaat dit voor Lamb Of God niet op, want de cd blaast werkelijk mijn speakers uit. Lamb Of God ziet de wereldsituatie aan, is boos en moet die boosheid ventileren, zo lijkt het. Songs als “Blood Of The Scribe” en “Now You’ve Got Something To Die For” barsten van de razende thrashriffs en opgefokte zanglijnen, die de bloeddruk tot ongezonde niveaus laten stijgen. Dat betekent echter niet dat de band zijn gevoel voor het schrijven van goede songs heeft verloren, want ook in compositorisch opzicht is Lamb Of God gegroeid. Ashes Of The Wake is spannend, daagt uit tot verder luisteren en in dat punt onderscheidt Lamb Of God zich sterk van een hoop genregenoten. Dat laat men nog maar eens zien in het titelnummer. Alleen als je een band van het formaat Lamb Of God bent kun je een instrumentaal nummer van een dikke 5,5 minuut op je plaat te zetten, dat op geen enkel moment gaat vervelen. In dit nummer heeft de band wederom Megadeth-snarenplukker Chris Poland uitgenodigd om een riedeltje mee te spelen, iets wat ook op de vorige plaat het geval was.

Gelukkig heeft de band mijn enige minpunt van As The Palaces Burn ook weggewerkt, want de productie op Ashes Of The Wake laat Lamb Of God in al zijn glorie horen. Krachtig, helder, alle instrumenten zijn van elkaar te onderscheiden, en toch blijft de band als een solide geheel klinken. In zo’n omgeving komt de rauwe strot van Randy Blythe ook veel beter tot zijn recht. Lamb Of God heeft de verwachtingen die men wekte met As The Palaces Burn dus op alle fronten overtroffen maar wanneer zien we deze band nu eens live op een groot festival?

Tracklist:
1. Laid To Rest
2. Hourglass
3. Now You’ve Got Something To Die For
4. The Faded Line
5. Omerta
6. Blood Of The Scribe
7. One Gun
8. Break You
9. What I’ve Become
10. Ashes Of The Wake
11. Remorse Is For The Dead

Score: 92 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 17 september 2004

Koop dit album in

Meer Lamb Of God:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van GnarKill op 17-09-2004 om 18:32u
Score: 95 / 100

WHOEH!!..HIJS GOED!!...DIK GOEDE OPVOLGER NA AS THE PALACES BURN...lamb of god heerscht

Reactie van XnegativeX op 18-09-2004 om 12:55u
Score: 85 / 100

Schitterende cd dit! Zo waanzinnig bruut. Ik zou het alleen geen metalcore willen noemen. Want hardcore zit er totaal niet (meer) in. Al was het alleen maar om er voor te zorgen dat de puriteinen onder de metalheads dit ook eens een kans geven. Want mensen die van solide (thrash) metal houden en Lamb of God niet kennen missen toch echt wat.

Reactie van 'bones' op 13-01-2005 om 14:47u
Score: 90 / 100

Waanzinnig album jammer dat ''as the palace burns" niet dezelfde productie heeft!

Reactie van Een_Metalfan op 16-05-2005 om 21:04u
Score: 90 / 100

Supergave cd! Chris Adler heerscht!

Reactie van m4ggot op 15-04-2006 om 14:01u
Score: 100 / 100

p.e.r.f.e.c.t. zo'n cds vind loop je niet vaak tegen 't lijf :D

Reactie van satyr op 22-02-2007 om 11:07u
Score: 83 / 100

ik ken LOG. nog niet zo ang en eb enkel dit album en sacrament en moet zeggen dat k sacrament toch beter vind,dit is ook we een goed abum maar kan toch niet aan sacrament tippe!beste songs zyn nr 1,9en10