Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Kittie - Until The End
Jaar van release: 2004
Label: Artemis Records

Kittie - Until The End

Wie kent Kittie niet? De meiden van deze all-girl metalband zaten nog op de middelbare school toen ze hun debuut album Spit uit brachten. Veel jonge meisjes zagen de ‘kitties’ als hun voorbeeld en vele mannen vonden het wel leuk om naar de band te kijken, vooral bassiste Talena was erg populair. De muziek werd door velen een stuk minder gewaardeerd, maar het album was alsnog een aardig succes. Het ging echter niet zo goed met de band. Er zijn enkele line-up veranderingen geweest, zo verliet o.a. Talena de band, en het tweede album Oracle deed het ook niet geweldig.

Ze hebben nu een (hopelijk) stabiele lineup, compleet gemaakt door tweede gitariste Lisa Marx en een nieuw album: Until The End. Zal het eindelijk lukken om een beetje geaccepteerd te worden in de wereld van de metal?

Het album begint met het zware en stevige Looks So Pretty, Morgan schreeuwt d’r longen uit d’r lijf. Het is nog steeds apart om te horen, en je moet er van houden, maar ze doet het aardig. Het nummer is slepend en erg ‘metal’ en er word ook niet afgewisseld met cleane zang. Het volgende nummer Career Suicide begint vrijwel hetzelfde, maar hier komt wel wat cleane zang bij kijken.

Andere nummers zoals Until The End en de single Into The Darkness zijn vrij melodieus en hier wordt ook het meest clean gezongen. Nummers als Pussy Sugar, Burning Bridges en Daughters Down zijn gewoon pure metal nummers en die bepalen voor het grootste gedeelte de sound van de plaat.

Het klinkt allemaal wat volwassener en ze hebben ook meer een eigen sound. Het is eigenlijk gewoon metal, niet bijster origineel, maar het feit dat het door een vrouw gezongen word (die zijn nog altijd in de minderheid) maakt het net een tikje anders. Morgan Lander zingt en schreeuwt ook een stuk beter dan voorheen. Kittie heeft een positieve ontwikkeling doorgemaakt en met dit album laten ze zien dat ze toch wat meer respect verdienen dan dat ze tot nu toe kregen.

Tracklist:
1. Looks So Pretty
2. Career Suicide
3. Until The End
4. Red Flag
5. Pusy Sugar
6. In Dreams
7. Into The Darkness
8. Burning Bridges
9. Loveless
10. Daughters Down
11. Into The Darkness (Vocal Remix)

Score: 71 / 100

Reviewer: Marlou
Toegevoegd: 1 augustus 2004

Kittie - Until The End
Reactie van Dragonforce op 02-08-2004 om 13:56u
Score: 66 / 100

Kittie - Until The End
Reactie van trooper op 24-08-2004 om 01:42u

Ik vond 'Oracle' nog een tamelijk goed album,maar nu dat ik de nieuwe clip heb gezien (into the darkness)... het zijn nu gvd allemaal kelly osbourne klonen! simpel nummer maar ik heb de rest nog niet gehoord dus ik geef ze nog het voordeel van de twijfel...

Kittie - Until The End
Reactie van TheApoc op 27-10-2004 om 15:50u
Score: 75 / 100

Ik vindt het wel een goed album, alleen de clean nummers vindt ik niet zo top, zoals until the end,into the darkness en in dreams hadden voor mij aanzien iets harder gekund. Maar ik vindt dat het een goede band is, ze hebben hun eigen sound, en daar moet je van houden.

Kittie - Until The End
Reactie van Death op 16-11-2007 om 14:20u
Score: 97 / 100

Wat een album, helemaal top!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.