Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Entropy - Force Convergence
Jaar van release: 2020
Label: Eigen beheer
Entropy - Force Convergence
Ooit gehoord van Entropy uit Canada? Ik inmiddels wel. En daar heb ik absoluut geen spijt van. Want wat maakt deze band een lekker potje muziek. Pure, melodieuze metal met een dikke progressieve thrashrand. Genieten geblazen voor iedere fan van de betere US metal.

De term US metal is natuurlijk een beetje vreemd, omdat deze club Canadees is, maar de duistere stijl doet nou eenmaal denken aan die van groepen als Sanctuary, Nevermore, Shatter Messiah en vooral Imagika. Even dacht ik namelijk met een nieuwe plaat van het laatstgenoemde gezelschap te maken te hebben. Zanger Ger Schreinert lijkt meer dan een beetje op Norman Skinner van Imagika. Bepaald geen vervelende vergelijking overigens, aangezien Skinner tot de betere vocalisten in het genre behoort. Schreinert roept trouwens ook af en toe herinneringen op aan onze Duitse vriend Gerrit P. Mutz van Sacred Steel, maar dan alleen als hij de allerhoogste regionen in vliegt.

Muzikaal hapt Entropy vet en heavy weg, zonder de melodie uit het oog te verliezen. Zo begint Threshold Of Decimation als pure thrash metal en schakelt het gezelschap na een minuutje soepel over op een heerlijk zwaar midtempo stuk met geweldige riff. De solo's vliegen je vervolgens in de beste speedmetal-traditie om de oren. Heerlijk nummer. Net als het uitstekende Ripzone met ontzagwekkend zangwerk van Schreinert, die fel en neurotisch uithaalt.

Force Convergence vormt zodoende een prima reden om eens wat dieper in de discografie van de band te duiken. Entropy bestaat namelijk al sinds het einde van de jaren tachtig en bracht begin jaren negentig ook enkele albums uit. Als die kwalitatief enigszins in de buurt komen van deze compacte schijf (speelduur: 29 minuten) kan ik me vast verheugen op flink wat luisterplezier. In de tussentijd hoop ik dat een platenlabel Entropy oppikt en de nodige ondersteuning kan geven. Als je zulke energieke metal weet te fabriceren, verdien je dat gewoon.

Tracklist:
1. Everything Falls
2. Ripzone
3. Planetary Impact Extinction
4. Threshold Of Decimation
5. Weaponized Storm System
6. Transmigration
7. Force Convergence

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 18 maart 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]