Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Phil Campbell And The Bastard Sons - The Age Of Absurdity
Jaar van release: 2018
Label: Nuclear Blast
Phil Campbell And The Bastard Sons - The Age Of Absurdity
In het najaar van 2016 kregen we met een naamloze ep al een voorproefje van wat Phil Campbell And The Bastard Sons te bieden heeft. Nu is met The Age Of Absurdity het allereerste echte wapenfeit uit. De band, bestaande uit voormalig Motörhead-gitarist Phil Campbell, zijn legitieme zoons Todd, Dane en Tyla en zanger Neil Starr, heeft het afgelopen jaar hard gewerkt door naam te maken op verschillende podia en heeft tussen de bedrijven door het langverwachte debuutalbum opgenomen.

Op The Age Of Absurdity kun je een aantrekkelijke mengeling verwachten van hardrock, rock-'n'-roll en een vleugje southern rock. Dat Phil Campbell meer dan dertig jaar aan de zijde van Lemmy Kilmister op het podium heeft gestaan, is heel duidelijk te horen. Het onmiskenbare Motörhead-geluid ligt zo nu en dan aan de oppervlakte, maar toch is deze band allesbehalve een kloon te noemen. De nummers op deze plaat mogen dan niet van originaliteit barsten, maar fris en krachtig klinkt het materiaal wel. Campbells zoons laten horen dat de appel niet ver van de boom is gevallen en presenteren zich als uiterst bekwame muzikanten. Neil Starr beschikt daarnaast over een prima strot en weet hierdoor moeiteloos de plaat te dragen.

Phil Campbell is deze band niet begonnen om het wiel opnieuw uit te vinden. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Met nummers als opener Ringleader, Skin And Bones, Welcome To Hell en High Rule herbergt The Age Of Absurdity heerlijke rocktracks die prima in het gehoor liggen. Het gros bestaat uit midtempo songs, maar met bijvoorbeeld Dropping The Needle wordt zo af en toe toch nog even een hogere versnelling gezocht. Dit komt de variatie ten goede en eigenlijk had het gaspedaal iets vaker ingedrukt mogen worden. Vooral tegen het einde van de plaat had dit wel gemogen om de luisteraar nog even wakker te schudden. Nu gaat het album met het trage en saaie Into The Dark als een nachtkaars uit.

The Age Of Absurdity is een oerdegelijke en solide plaat geworden. Deze zal absoluut geen grote kans maken om op jaarlijstjes te verschijnen, maar het is wel een eindproduct waar veel hardrockliefhebbers uitstekend mee uit de voeten kunnen. Van de familie Campbell zijn wij voorlopig niet af.

Tracklist:
1. Ringleader
2. Freak Show
3. Skin And Bones
4. Gypsy Kiss
5. Welcome To Hell
6. Dark Days
7. Dropping The Needle
8. Step Into The Fire
9. Get On Your Knees
10. High Rule
11. Into The Dark

Score: 75 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 26 januari 2018

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.