Enquęte

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquętes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Concertreview

Phil Campbell And The Bastard Sons
Op 27 februari 2018 in Patronaat, Haarlem
Tekst door René
Foto's door René
Wie songs van Motörhead wil horen van een band met tenminste één ex-lid, kan alleen nog maar terecht bij Phil Campbell And The Bastard Sons. Andere oud-bandleden zijn niet meer in leven en drummer Mikkey Dee leent zijn diensten tegenwoordig uit aan Scorpions. Phil heeft zijn drie zoons opgetrommeld voor een nieuwe band, die ook met eigen materiaal voor de dag komt. Het eerste studioalbum The Age Of Absurdity is inmiddels een feit en dat wordt gevierd met een Europese tournee. Nederland wordt vereerd met drie data en wij zijn erbij in Patronaat in Haarlem.
Phil had zijn All Star Band met zijn zoons al opgericht toen Motörhead nog bestond. De formatie was vooral bedoeld voor de lol en de set bestond veelal uit covers van klassieke rock- en metalsongs. Met het heengaan van Lemmy eind 2015 kwam er logischerwijs een einde aan Motörhead. De gitarist besloot van zijn hobbyproject de hoofdband te maken en heeft de naam veranderd in Phil Campbell And The Bastard Sons. In 2016 verscheen er al een ep en nu is er dus een volledige studioalbum. Van alle bandleden is alleen zanger Neil Starr geen familie. Todd Campbell speelt net als zijn vader gitaar, Dane Campbell is de drummer en Tyla Campbell is basgitarist. Het zijn geen buitenechtelijke kinderen, zoals de bandnaam doet vermoeden. Vader en moeder Campbell zijn nog altijd gelukkig getrouwd.

Het is Patronaat niet gelukt om een support act te regelen. Drie kwartier nadat de deuren van de kleine zaal zijn opengegaan, staat Phil Campbell And The Bastard Sons al op het podium. De zaal is prima gevuld, maar van drukte kunnen we niet spreken. Het weerhoudt de band er niet van om met veel enthousiasme de show af te werken. De bandleden bewegen veel, maar blijven door het kleine podium wel op hun eigen plek. Phil is minder beweeglijk dan in zijn tijd bij Motörhead. Toen hij op een gegeven moment de enige gitarist van die band werd, ontpopte hij zich tot een waar podiumbeest. Nu lijkt hij vooral zijn zoons en zanger Neil te laten zweten. Die laatste headbangt er flink op los en roept met enige regelmaat “Fuck tuesday!” Want ja, The Bastard Sons moeten aantreden op een doordeweekse dag. Het lukt Neil om iedereen in het publiek goed naar de zin te maken, ook al heeft hij zelf een bloedserieus gezicht.

In een uur en een kwartier krijgen we een goede mix van eigen werk en Motörheadsongs voor de kiezen. De nummers van de EP en The Age Of Absurdity hebben live dezelfde feel als die van Motörhead. Freak Show, Welcome To Hell en Get On Your Knees worden daarom prima ontvangen, tot groot genoegen van bandleider Phil. Net zoals hij deed bij zijn voormalige werkgever, vraagt de gitarist of het allemaal wel luid genoeg is. Van het nieuwe album komt het bluesy Dark Days het beste uit de verf.

Het eerste nummer van Motörhead dat voorbijkomt is Rock Out. De focus ligt grotendeels op de nummers waar Phil zelf bij betrokken is geweest. Het is genieten geblazen bij oude krakers zoals Born To Raise Hell, R.A.M.O.N.E.S. en Going To Brazil. De krenten uit de pap zijn de obscure songs Cradle To The Grave en afsluiter Rock ‘N’ Roll. Maar Ace Of Spades lokt natuurlijk de grootste reactie uit bij het publiek. Dat nummer zou trouwens ideaal zijn om alle overleden Motörhead-leden te eren. Phil kiest ervoor om dat al bij het voorgaande nummer te doen, de Hawkwind-cover Silver Machine. De andere cover in de set is David Bowies Heroes.

Om 21.30 uur is het concert alweer afgelopen. De meesten moeten de volgende dag vroeg uit de veren voor werk, dus eigenlijk is zo’n kort avondje wel prima. Fans hopen nog een plectrum of hand van de bandleider, maar dat zit er helaas niet in. Phil racet naar de backstage-area zodra de laatste noten zijn gespeeld. Motörhead is niet meer, maar Phil Campbell And The Bastard Sons blijkt een prima alternatief voor een lekker avondje harde rock ‘n’ roll.

Setlist:
1. Big Mouth
2. Freak Show
3. Rock Out (Motörhead-cover)
4. Cradle To The Grave (Motörhead-cover)
5. Welcome To Hell
6. Take Aim
7. Born To Raise Hell (Motörhead-cover)
8. Get On Your Knees
9. R.A.M.O.N.E.S. (Motörhead-cover)
10. Ringleader
11. Dark Days
12. Sliver Machine (Hawkwind-cover)
13. Ace Of Spades (Motörhead-cover)
14. High Rule
15. Just Cause You’ve Got The Power (Motörhead-cover)
16. Going To Brazil (Motörhead-cover)
17. Heroes (David Bowie-cover)
18. Rock ‘N’ Roll (Motörhead-cover)

Meer foto's:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.