Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Interview: Robin Beck
Door Hans
Geplaatst in augustus 2013

Onlangs bracht Robin Beck haar album Underneath uit, wederom geproduceerd door echtgenoot en House Of Lords frontman James Christian. Ditmaal waren de songs met name door externe schrijvers neergelegd in Florida en was Robin dermate enthousiast dat ze daarmee dit album heeft gevuld. Dat hield ook een gedeeltelijke stijlwisseling in, die het interessant genoeg maakte om weer een aantal vragen op haar af te vuren, waarvan de antwoorden meer zicht geven op het leven van de artiest. Kortom, Het was daarom weer de hoogste tijd voor een gezellig en informatief gesprek met de dame in kwestie.

Robin Beck

Hi Robin, gefeliciteerd met een wederom prima klinkend album! De stijlwisseling is duidelijk hoorbaar en wordt onder andere veroorzaakt doordat het songmateriaal door derden is aangeleverd. Hoe is dat tot stand gekomen?

Dank je wel Hans, ik ben ook erg blij met alle kritieken die ik tot dusver heb gelezen en gehoord en de verkopen gaan echt dik boven verwachting dus ik ben een blij mens! Ja, de externe schrijvers..we hebben het afgelopen jaar een paar dierbaren verloren en James is ernstig ziek geweest dus we hebben een tijd achter de rug waarin we zelf niet veel aan schrijven zijn toegekomen. Nu kregen we altijd al vaker songs aangeleverd, en dit keer zijn we daar iets gretiger op ingegaan. Dat veroorzaakte inderdaad een stijlwisseling omdat de schrijvers veel nummers maakten met jonge artiesten die net hun carrière begonnen en die zaten qua stijl inderdaad in een wat modernere hoek. Maar ik vond de nummers geweldig, en ik kon ook van alles kwijt in die nummers als het gaat om wie je bent en wat je meemaakt dus eigenlijk vind ik daardoor het album ook zo verrassend en vernieuwend, en de fans pikken dat op en vinden het ook helemaal top.

Denk je niet dat je fans kwijtraakt doordat je album nu een ander tintje heeft dan voorganger The Great Escape?

Robin Beck - Underneath Nee ik denk het niet. Natuurlijk zullen er mensen zijn die hierdoor een beetje teleurgesteld zijn maar aan de andere kant hoor ik juist van die fans (die van het wat ruwere songmateriaal houden) dat ze de nieuwe weg ook weten te waarderen en er zelfs enthousiast over zijn, en ik denk ook dat ik er nieuwe fans mee bij krijg. Ik hoor veel vergelijkingen met Avril Lavigne en met Kelly Clarkson en daar ben ik alleen maar blij mee.

Je eerste single die in Engeland is uitgebracht is het openingsnummer, Wrecking Ball. Vanwaar de keuze voor dit nummer?

Die kwam eigenlijk vanuit de industrie zelf in Engeland. Zij vonden dit een geschikt nummer en we zijn het er over eens geworden dat dit het moest worden. In Scandinavië is men helemaal weg van I Swear The Night en we denken dat dit misschien ook in Duitsland een geschikte single zou zijn. Ik heb echt het gevoel dat er meer mensen bij bijvoorbeeld radiostations geneigd zijn om nieuwe nummers van mij te laten horen en wie weet wordt het wel een tweede doorbraak, hahaha.

Nu is ook dit album weer door je man geproduceerd. Heb je wel eens overwogen om dat anders te doen?

Weet je...ik dacht ook wel eens van oh, we nemen Desmond Child of Neil Kernon om mijn album te produceren, maar eigenlijk vind ik dat James het heel goed doet en heeft gedaan dus waarom zou ik daar verandering in willen? Ook muzikaal voelen we elkaar blindelings aan dus ik zou geen reden zien om dat anders te gaan doen.

Je hebt een aantal optredens gedaan (en staan er nog een paar op de rol) met onder andere Bobby Kimball (Toto) en Joe Lynn Turner (Rainbow) als "Legends: Voices Of Rock". Ik denk dat dit net zo leuk is als "Classics Of Rock" vorig jaar, maar wanneer ga je met een eigen show de weg op?

Oh dat zou ik heel graag willen maar er moet natuurlijk wel voldoende vraag zijn. Ik vind het geweldig om met al die fantastische rockzangers het podium te delen maar een eigen tour..dat komt er nog wel een keer van. Zo lang ik kan doen wat ik leuk vind is het allemaal prima, en als het nieuwe album écht aanslaat wordt de kans daarop alleen maar groter

Robin Beck

Nu is James alweer bezig met een nieuw House Of Lords album nadat hij net een prima soloalbum heeft uitgebracht. Zie je hem nog wel eens?

Hahaha jawel hoor, maar James is een studiodier. Ik ben veel bij hem als hij met muziek bezig is en we maken en hebben echt wel tijd voor een normaal gezinsleven, maar ja, ons werk bestaat nu eenmaal uit muziek dus dat we hier veel tijd aan besteden is logisch. Na de zomer moet onze dochter weer naar school en net als andere moeders moet ik dat ook gewoon weer voorbereiden.

Je hebt jouw cd uitgebracht op je eigen label. Hoe is het om een eigen label te hebben?

Oh my God het is zó veel werk! Ik heb dat echt onderschat maar ik vind het geweldig! Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen, niemand stelt mij deadlines, ik ben eigen baas over mijn eigen product. Heerlijk! James zit bij Frontiers en heeft deadlines maar ik ben blij dat ik die niet heb. Ik kan mijn leven leiden zoals ik wil en als ik ergens door wordt geïnspireerd kan ik dat gebruiken in songs en op een nieuw album. Mooier kan niet!

Ok Robin, dan zeg ik: wederom erg bedankt voor je tijd en heel veel succes en plezier met je optredens gewenst en uiteraard met je nieuwe album en tot snel!

Groetjes aan Nederland en hopelijk tot heel snel!

[ Terug naar de Interviews ]