Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Interview: Robin Beck
Door Hans
Geplaatst in februari 2011

In februari verschijnt het nieuwe album van Robin Beck, de rockzangeres die door Coca Cola met First Time ooit in het muzikale zadel werd geholpen. De kwaliteit van het album was dusdanig hoog dat we het niet kon laten om "even" aan de telefoon te gaan hangen met de dame in kwestie. Over het album en haar leven lees je hier meer.

Robin Beck

Hallo Robin, gefeliciteerd met die nieuwe kraker van je!

Dank je wel, dat doet me erg goed! De reacties tot nu toe zijn allemaal erg positief en dat voelt hemels.

Wat is het verschil met je vorige album?

Tja, dat is moeilijk te zeggen, er zit drie jaar tussen maar we hebben de tijd genomen om de composities, waarvoor ik de teksten schreef en Tommy (Denander) me melodielijnen doorstuurde als idee, te laten doorontwikkelen. Ik heb de tijd kunnen nemen om ze te laten rijpen en als ik niet tevreden was kon ik aanpassen wat ik wilde. Misschien daardoor, en de synergie tussen Tommy en mijzelf is het resultaat zoals jij het nu ervaart.

Wat me opvalt is dat het gitaarspel van Tommy Denander veel prominenter dan ooit aanwezig is, en dat hij potverdikke een flink potje kan soleren!

Ja hahaha dat wist je nog niet? Ik wel natuurlijk, en ja, Tommy is een geweldige muzikant en ik ben blij dat je er zo over denkt, ik ben ook erg blij met zijn totale inbreng op dit album.

Wat is er productietechnisch anders dan voorheen? James (Christian) deed natuurlijk de productie, maar het klinkt allemaal zo fris en fruitig...

James heeft ook de tijd genomen om het goed te laten klinken. Hij heeft erg lang in zijn (productie)kelder gezeten en ik vaar in dat opzicht gewoon blind op hem. Tommy had er ook zijn zegje in, en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over de sound.

Dat James nog tijd heeft is op zich redelijk verbazingwekkend, als ik hoor dat hij jouw album, het debuut van Kane'd, zijn eigen soloalbum, een nieuw House Of Lords album en een comeback-album van Fiona (Flanagan) moe(s)t produceren. Dat klinkt zwaar.

Dat is het ook. Het album van Kane'd wordt een knaller, en met Fiona zijn we al een eind op weg qua planning om haar weer goed op de muzikale kaart te zetten. Ja, er moet het een en ander afgerond worden want in het najaar zal er getourd gaan worden als het allemaal meezit..

Nu is er iets met de release van je album gebeurd. Het werd eind vorig jaar al op iTunes aangeboden ter download, maar het was er ook snel weer af. Wat was er gebeurd?

Robin Beck - The Great Escape Piraterij, zo simpel is het. We werden erop geattendeerd dat er veel sites waren waarop het album illegaal ter download werd aangeboden, en dat is gewoon pure broodroof. Ik kan er lang en kort over zijn, en ik kan er echt vreselijk pissed om worden, maar dit soort praktijken is echt killing voor de artiest. We hebben toen besloten om het maar samen te laten vallen met de release van het album in fysieke vorm.

Nu heb je je eigen label opgericht, "Her Majesty's Music Room". Wordt daar jouw werk en ook straks van anderen op uitgebracht?

In ieder geval mijn eigen werk. Wat er nog meer op uit gaat komen weet ik nog niet exact. Ik heb een deal met Sony/Neo als het gaat om verspreiding en andere logistieke zaken, en ik moet zeggen dat het erg bevrijdend is om geen verantwoording af te leggen aan platenbonzen, en dat je alles zelf onder controle hebt, of in ieder geval hoort te hebben, haha. Ik leer elke dag nog iets bij.

Op dit album staan weer twee duetten, een met James en een met goede vriend Joe Lynn Turner.

Ja, ik heb hem lang aan zijn hoofd gezeurd totdat hij vrijwillig toehapte, haha. Nee zonder gekheid, ik ken hem al zo lang en That All Depends was een erg geschikt nummer om samen met hem te doen en ik vind het een heerlijk nummer. Trouwens, een wedervraag: wat vind jij het beste nummer op dit album?

Voor mij zijn dat Everything Is Allright en het titelnummer vanwege de mooie opbouw en die geweldige solo van Tommy!

O ja Everything Is Allright is ook mijn favoriet!

Nu we het toch over duetten hebben, je hebt nog twee zangers op je verlanglijstje staan, is het niet?

Jaaaaa, John Waite en Steve Perry, dat zijn twee muzikale helden van me waar ik toch dolgraag eens iets mee zou willen opnemen, maar ja, zitten die te wachten op Robin Beck?

Uh...waarom niet?

Ja, uh, weet ik veel...nee toch? Ach misschien komt het op mijn weg, ik zie wel. Je moet iets te dromen hebben, nietwaar?

Robin Beck

Ik zag vorig jaar nog een release voorbijkomen van het Phenomena-project (Blind Faith) waarop jij I Was Going To Tell You Tonight zingt. Voor mij het beste nummer van het album. Hoe kwam jij daar terecht?

Tom Galley heeft me hiervoor gevraagd, en voor mij was dat zowel een eer als erkenning voor het feit dat ik muzikaal nog steeds meetel. Ik vond het trouwens ook een erg mooi nummer.

Wat vind je trouwens van de nieuwe zanger van Journey, Arnel Pineda?

Tja weet je, Steve Perry IS Journey en voor mij zal dat altijd zo blijven. Ik bedoel, Arnel zingt goed maar de geschiedenis vertelt mij dat Steve en Journey onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat zal voor mijn gevoel altijd zo blijven.

Tenslotte een vraag over touren. Je komt vaak op de Duitse tv maar ik zie jou niet touren in de rest van Europa of ergens anders?

Hm, dat gaat waarschijnlijk veranderen. Duitsland is geweldig, men is daar nog steeds erg dol op me geloof ik. Ik kan er nog niet te veel over zeggen maar er bestaat een kans dat ik eind van het jaar ook op tour te zien zal zijn. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Robin, heel veel succes komend jaar en ik hou je er aan dat we elkaar dit jaar gaan zien!

Ik hoop het van harte, jij bedankt voor je positieve kritieken en zeer zeker tot ziens!

[ Terug naar de Interviews ]