Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Robin Beck - Livin' On A Dream
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Robin Beck - Livin' On A Dream
Robin Beck (1954) is al sinds eind zeventiger jaren met muziek bezig. De meest memorabele momenten die de geschiedkundige rocker wellicht weet is haar hit First Time (dank u, oh Cola-gigant) en het daar rond omheen gemaakte album Trouble Or Nothing en haar huwelijk in 1997 met James Christian, zanger van House Of Lords.

Dat huwelijk bracht haar dit jaar een samenwerking met, laten we zeggen, House Of Lords die gezamenlijk de basis van dit album vormen. Het album zelf is erg geïnspireerd op de muziek van Heart en aanverwante artikelen ; luister naar Always en je hoort een muzikale verwijzing naar Roxette’s Listen To Your Heart. Robin klinkt als een Ann Wilson, maar minder powervol en minder zuiver ook. Ze doet erg haar best om een rockdiva te zijn of te worden (moet dat nog op je 53e?) en mikt met enkele songs denk ik toch weer richting Amerikaanse hitparades (Wrapped Around Your Finger).

Het venijn zit weer eens in de staart; een duet met husband Christian in Till The Last Teardrop Falls (waarin ik alleen nog een supervinnige gitaarsolo mis), en de afsluitende pomprocker Love Lies; daar had ze er wat meer van op de plaat mogen zetten.
Al met al geen slechte plaat, ook geen hoogvlieger maar een zeer degelijke AOR plaat met goede muzikanten.

Tracklist:
1. Livin' On A Dream
2. Show Me The Way
3. Love Me Like A Man
4. Always
5. Nothing's gonna Change Your World
6. Seventeen Forever
7. Can't Get Enough Of Your Heart
8. Runaway
9. Wrapped Around Your Finger
10. It's Magic
11. I Can't Walk The Line
12. Till The Last Tear Drop Falls
13. Love Lies

Score: 81 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 23 juli 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]